Tom Kenyon: Meditatia acustica pentru Chakra inimii
19/04/2012
CURATAREA CHAKRELOR – Intrarea in spirala
19/04/2012
Show all

Tom Kenyon – Curăţarea chakrelor – Intrarea în spirală

Curatarea chakrelor – intrarea in spirala

[Traducerea brosurii cu instructiuni, ce insoteste setul de 4 CD-uri, si a copertilor acestuia]

Cuvantul chakra este un termen sanscrit, care inseamna deopotriva rotatie si roata. Potrivit anatomiei din traditia yoghina, chakrele se afla intr-un corp energetic subtil, numit corp eteric, ce era cunoscut in traditia Egiptului antic, sub numele de KA.

Traditiile yoghine din India fac ne invata ca chakrele sunt vortexuri de energie subtila, ce au de-a face cu niveluri distincte de constiinta. Se considera ca, devenind constient de cele sapte chakre importante si lucrand cu ele, poti ajunge la o cunoastere mai temeinica a celor sapte niveluri de constiinta (si anume siguranta/securitate, energie sexuala, putere, iubire, vointa personala, cunoastere extrasenzoriala si acces direct la taramul transpersonal).

Aceste meditatii acustice constituie catalizatori acustici ce iti vor da posibilitatea sa explorezi si sa transformi lumile launtrice ce salasluiesc in chakrele tale. Multe dintre meditatiile acustice din aceste inregistrari au o trasatura primitiva sau samanica. Prin urmare, ele transmit o puternica energie de transformare. Trateaza cu respect meditatiile acustice si cerceteaza efectele pe care le au asupra chakrelor tale, in cadrul zonei tale de confort.

Aceste meditatii acustice sunt inregistrari live din cadrul sedintelor de curatare a chakrelor, din timpul unui seminar Hathor Intensive cu Tom Kenyon, din 2010.

Singurele instrumente folosite au fost o toba samanica, un bol de cristal, diferite instrumente de percutie si vocea sa. Piesa The Stream of Isis/ Izvorul lui Isis (CD 4, piesa 3) combina o pre-inregistrare a curgerii unui izvor, cu sunetele scoase de Tom, pe moment.

Instructiuni: Deoarece aceste meditatii acustice trebuie ascultate avand atentia concentrata asupra realitatilor tale launtrice mentale/emotionale, nu le asculta in situatii care necesita vigilenta, cum ar fi atunci cand esti la volan sau manevrezi aparate.

Scopul acestor meditatii acustice este doar explorarea si descoperirea de sine.

Pentru mai multe informatii despre chakre si legatura lor cu dezvoltarea personala, precum si cu starile elevate de constiinta, mergi pe site-ul www.tomkenyon.com, iar in sectiunea Articles/Articole poti citi un articol intitulat The Chakras: Some Psycho-spiritual Observations/Chakrele: Cateva observatii psiho-spirituale.

[M-am interesat la webmasterul lui Tom Kenyon, despre acest articol, care nu e deocamdata postat, iar acesta mi-a raspuns ca il va intreba pe Tom. Cum nu am primit inca niciun raspuns, ma gandesc ca probabil ca urmeaza sa fie postat. N.tr.]

Sugestii de auditie
Cum sa-ti focalizezi atentia, pe durata meditatiilor acustice

In timpul fiecarei meditatii acustice, concentreaza-ti atentia pe chakra la care se refera meditatia. Simte tiparele acustice ale fiecarei meditatii, reverberand in chakra cu care lucrezi. In functie de gradul tau de sensibilitate fata de sunet, e posibil sa simti efectiv ca sunetele din meditatii fac sa-ti vibreze chakrele sau sa ai o senzatie mai mult mentala ca sunetele influenteaza intr-un fel acesti centri energetici subtili.

In momentul in care, in timpul unei meditatii acustice, mintea iti hoinareste, readu-o cu blandete la constientizarea chakrei. In acest gen de munca energetica subtila, energia urmeaza atentia. In consecinta, atunci cand devii constient ca mintea iti hoinareste, este important sa o readuci la chakra cu care lucrezi.

Localizarea chakrelor

Chakra intai (muladhara): chakra radacina, la baza coloanei vertebrale
Chakra a doua (swadhisthana): Chakra sacrala, la aproximativ 4 cm mai sus de baza coloanei vertebrale
Chakra a treia (manipura): Plexul solar, in cavitatea stomacala
Chakra a patra (anahata): Chakra inimii, sub stern, in centrul pieptului
Chakra a cincea (vissudha): Chakra gatului, in zona centrala a gatului
Chakra a sasea (ajna): Al treilea ochi, intre ochi, in spatele radacinii nasului
Chakra a saptea (sahasrara): Chakra coroanei, aflata in crestetul capului

Continutul CD-urilor si sugestii:

La modul ideal, vei asculta mai intai CD-ul 1, care cuprinde o Heart Sound Meditation/Meditatie acustica pentru inima, chiar la inceput, urmata de o discutie despre sub-personalitati. Aceste cunostinte psihologice iti vor fi de folos atunci cand incepi sa lucrezi cu chakra si curatarea ei.

CD-ul 2 incepe cu o discutie despre primele trei chakre, urmata imediat de trei meditatii acustice, ce se focalizeaza succesiv pe chakra radacina (muladhara), pe chakra sacrala (svadhisthana) si pe chakra a treia (plexul solar sau manipura).

CD-ul 3 incepe cu o discutie despre cele patru chakre de sus, urmata de patru meditatii acustice care se ocupa, in ordine, de chakra a patra (inima sau anahata), chakra a cincea (gatul sau vissudha), chakra a sasea (al treilea ochi sau ajna) si chakra a saptea (coroana sau sahasrara).

CD-ul 4 contine doua meditatii acustice ce duc la niveluri mai profunde lucrarea de curatare, pe care ai facut-o in chakrele tale. El incepe cu o discutie scurta cu privire la curatarea oaselor, care este urmata de o meditatie acustica dinamica, numita Whacking the Bones /Lovirea oaselor, ce se concentreaza pe oase in sine. Ultima meditatie acustica este numita The Stream of Isis / Izvorul lui Isis, care purifica canalele de energie subtila din corpul tau eteric sau corpul KA.

Pe durata meditatiei acustice The Stream of Isis, concentreaza-ti atentia in chakra coroanei (in crestetul capului). Imagineaza-ti ca acest spatiu se deschide, asemenea unei flori de lotus.

Un suvoi de lumina fluida, care are proprietati puternice de vindecare si transformare, curge prin crestetul capului tau, in partea frontala a creierului si, de aici, lumina fluida circula prin capul si restul corpului tau si mai ales printr-o retea de canale de energie subtila, numite nadis. Nu este necesar sa „vezi” lumina. Mentine doar o impresie mentala despre ea, in orice fel ce ti se pare comod. Aceasta este o meditatie lunga, ce dureaza 26 de minute. Ea constituie o parte deosebit de purificatoare si vindecatoare a lucrarii energetice si va desavarsi curatarea chakrelor tale. Aceasta meditatie acustica mai poate fi ascultata si singular, separat de celelalte meditatii, ori de cate ori doresti sa explorezi proprietatile vindecatoare si transformatoare ale acestei lumini fluide. The Stream of Isis mai apare si pe un alt CD, intitulat Mysterium.

Sesiuni personale de audiere intensiva

Daca ai timp si dispozitie, poti asculta toate cele 4 CD-uri de la inceput pana la sfarsit, in aproape patru ore si ceva. Daca alegi sa asculti aceste meditatii acustice intr-o maniera atat de intensa, iti sugerez sa faci pauza dupa ce asculti CD-ul 2. Petrece cel putin 15 sau 20 minute fiind cu tine insuti in tacere, pentru a lasa energiile meditatiilor pentru primele trei chakre sa se integreze in structura ta energetica subtila.

Apoi, ti-as sugera sa mai faci o pauza de 15 sau 20 de minute dupa ce asculti CD-ul 3, ramanand din nou in tacere, ca sa lasi sa se potoleasca energiile subtile ale acestor meditatii acustice.

In final, dupa ascultarea CD-ului 4, ar fi foarte util sa te intinzi si sa te odihnesti – chiar sa tragi un pui de somn.

Aceasta este o lucrare intensa si puternica, iar pentru a beneficia cat mai mult de curatari, iti sugerez sa nu te angrenezi in activitati exterioare, imediat dupa ascultarea oricarei meditatii. Intr-adevar, una dintre perioadele cele mai intense din timpul acestui gen de meditatii acustice este imediat dupa ascultarea lor.

Meditatii acustice pentru anumite chakre

Daca stii ca ai probleme cu o chakra (chakre) anume, poti lucra cu meditatia acustica care se ocupa de chakra respectiva. Daca alegi sa lucrezi in acest stil, iti sugerez sa asculti, cel putin o data, intreaga secventa de meditatii acustice (toate cele 4 CD-uri) – fie de la inceput pana la sfarsit, fie in cateva sedinte de ascultare – dupa cum doresti. Apoi, incepe sa te concentrezi pe chakra specifica/chakrele specifice care te intereseaza, ascultand meditatia acustica aferenta, in multiple ocazii. Multi oameni constata ca este util sa tina un gen de jurnal, ca sa-si noteze gandurile si impresiile, dupa fiecare sedinta de ascultare. Si aceasta deoarece subiectele mentale/emotionale, ce apar in timpul acestor meditatii acustice, seamana adesea cu visarea, fiind uitate cu usurinta dupa ce a trecut un timp. Ai mai putea face experiente cu ascultarea unei meditatii acustice anume, chiar inainte de a te culca, ca sa extinzi munca si in timpul visarii.

Gestionarea continutului rascolitor

Prin insasi natura lor, aceste meditatii acustice sunt catalitice si transformatoare. Iar ele agita uneori lucrurile. In ocazii rare, pentru unii oameni ar putea fi greu sa infrunte impresiile mentale si emotionale. Un lucru important de retinut este ca acele ganduri, sentimente si imagini ar putea fi reale sau nu. Ele sunt subiecte psiho-spirituale si ar trebui interpretate cu un dram de intelepciune. Vreau sa spun prin asta ca ar fi necesar sa-ti consideri experientele din timpul acestor meditatii ca avand mai degraba o natura similara visarii, decat literala. Uneori, se pare ca amitirile sunt doar amintiri, in timp ce alteori, ceea ce pare a fi amintiri are o natura mai metaforica.

Este util sa intelegi ca meditatiile acustice nu deschid doar portaluri catre chakre, ci le si curata. Prin urmare, este vorba despre un proces dinamic, acela de a fi atent la o chakra anumita si la sunete, in timp ce lasi sa apara continutul mental si emotional, fara sa ai nicio atractie sau aversiune fata de „ceea ce se iveste”.

Daca apar momente in care iti este prea greu sa te confrunti cu continutul, inceteaza sa mai asculti sunetele si deschide-ti ochii. Asta te va ajuta sa iti muti atentia de la realitatile tale launtrice, la lumea exterioara. Daca iti este greu sa treci de la constienta interioara la cea exterioara, chiar si dupa ce ai deschis ochii, te va ajuta sa iti masezi lobii urechilor cu varful degetelor, presand usor cu degetele, intrucat acest lucru iti va stimula sistemul de meridiane, ajutandu-te sa-ti muti constienta, de la taramurile interioare de perceptie, la cele exterioare. In final, daca acest lucru nu incheie total experienta, asigura-te ca esti cu picioarele pe podea sau pe pamant si imagineaza-ti ca sub talpile tale se afla pietre calde. Simte caldura acestor pietre imaginare, timp de cateva minute. Iar in final ridica-te si mergi prin jur.

Detoxifierea psiho-spirituala

Desi se intampla rar, uneori, oamenii trec printr-o detoxifiere psihologica, spirituala sau chiar fizica, atunci cand lucreaza cu o chakra care e deosebit de blocata. Daca ti se intampla acest lucru, redu ritmul. Petrece mai mult timp in liniste, intre sedintele de auditie. Tine un jurnal despre gandurile si impresiile tale, imediat dupa aceste sedinte, intrucat acest lucru ti-ar putea dezvalui mai multe date despre natura blocajului si despre dizolvarea lui. Daca ai un gust amar in gura, bea mai multa apa, ca sa ajuti la procesul de detoxifiere. Pentru mai multe informatii despre fenomenele detoxifierii psiho-spirituale, poti merge la sectiunea Articole de pe www.tomkenyon.com si sa citesti un articol scris de mine, intitulat Detoxifierea psiho-spirituala.

Tom Kenyon este un cercetator in domeniul creierului, terapeut, muzician si pionier in domeniul vindecarii prin sunet. El preda fiecare dintre sistemele importante de alchimie interioara (transformare) din: budismul tibetan, hinduism, taoism, alchimia antica egipteana si crestinismul mistic ezoteric. De peste 30 de ani, organizatia sa, Acoustic Brain Research /Cercetarea Acustica a Creierului, a fost un lider in folosirea sunetului, limbajului si muzicii, in scopul facilitarii descoperirii energiei creatoare a fiintei launtrice. Tom preda ateliere de lucru si conduce tururi in intreaga lume. Tom este autorul renumitei carti: Brain States /Starile creierului, precum si a cartilor Mind Thieves /Hotii mintii si The Hathor Material /Invatatura Hathor. Impreuna cu sotia sa, Judi Sion, a scris cartea The Magdalen Manuscript /Manuscrisul Magdalenei. El este un autor ce apare in filmul The Great Shift /Marea Tranzitie si a produs un numar de peste 100 compact discuri si inregistrari pe caseta.

Voce: Tom Kenyon
Inginer de inregistrare pe teren (Izvorul lui Isis): Tom Kenyon
Inginer de inregistrare live: John Paul Michaels
Inginer de editare: Bradon Busch, Sound Media Proc, Seattle, Washington
Lucrarea artistica: Chakra Man/ Omul Chakra ©2003, Tom Kenyon si Judi Koteen
Designer de grafica: Adrianne Koteen

Toate inregistrarile ©2011 Tom Kenyon
www.tomkenyon.com
office@tomkenyon.com

Coperta 2 de la brosura

Chakra clearing – Entering the Spiral / Curatarea chakrelor – Intrarea in spirala

CD 1
Piesa 1 – Meditatie acustica de deschidere a inimii
Piesa 2 – Conceptul de sub-personalitati

CD 2
Piesa 1 – Informatii generale/Instructiuni despre primele 3 chakre
Piesa 2 – Meditatie acustica pentru chakra intai (muladhara)
Piesa 3 – Meditatie acustica pentru chakra a doua (svadhisthana)
Piesa 4 – Meditatie acustica pentru chakra a treia (manipura)

CD 3
Piesa 1 – Informatii generale/Instructiuni despre cele patru chakre de sus
Piesa 2 – Meditatie acustica pentru chakra a patra (anahata)
Piesa 3 – Meditatie acustica pentru chakra a cincea (vissudha)
Piesa 4 – Meditatie acustica pentru chakra a sasea (ajna)
Piesa 5 – Meditatie acustica pentru chakra a saptea (sahasrara)

CD 4
Piesa 1 – Informatii generale/Instructiuni despre curatarea oaselor
Piesa 2 – Meditatie acustica de lovire a oaselor
Piesa 3 – Izvorul lui Isis

Coperta 2 de la caseta cu CD-uri

Chakra clearing
Entering the Spiral [Curatarea chakrelor: intrarea în spirală]

Acest set de patru CD-uri este destinat sa-ti curate chakrele si sa te ajute sa dobandesti mai multa maiestrie asupra celor sapte niveluri de constiinta: securitate/siguranta, energie sexuala, putere, iubire, voina personala, cunoastere senzoriala deplina si accest direct la taramul transpersonal.

El reprezinta unul dintre cele mai puternice procese samanice inregistrate pana in prezent, incepand cu o meditatie pentru inima, purtandu-te apoi prin chakre si incheindu-se cu o vizita la Izvorul lui Isis. Curatarea chakrelor este esentiala pentru pace, energie crescuta, putere personala si perceptie spirituala. Acest proces de curatare a chakrelor indeparteaza obstacolele aflate in calea puterii personale si a exprimarii, cu ajutorul sunetului pur, intentionat.

Acestea sunt sunete profund catalizatoare, inregistrate live la un atelier de lucru cu Hathorii, din Seattle, in 2010, fiind produse doar de vocea uimitoare a lui Tom – care acopera aproape patru octave – si de instrumente acustice simple, ce includ o toba samanica, un bol de cristal, talgere tibetane si clopotei. CD-ului ii este anexata o brosura, care contine explicatii detaliate.

Traducere si adaptare de:
Ana Nicolai