Laurean Gorgo – Raport 5D – dec. 2016
17/12/2016
Ziua Mondială a Unimii (7) – Schimbarea întregului sistem – interviu de excepție
05/01/2017
Show all

Ziua Mondială a Unimii (5)

Dragii mei, deși este timpul vacanțelor, vă ofer cu mult drag încă un moment important ce a avut loc la Ziua Mondială a Unimii. Poate se află printre voi și suflețele care și-au dedicat aceste zile mai libere cititului… cine știe? Este un mesaj frumos și plin d e speranță.

Ne reîntâlnim în anul ce vine.

LA MULȚI ANI PLINI DE BUCURIE ȘI RELIZĂRI FRUMOASE!

Schimbarea intregului sistem

Traducere: Alexandra Stan 

Steve:            Buna! Sunt Steve Farrell, Directorul Executiv Global al Echipei Omenirii si bine ati venit la acest panel dedicat Schimbarii intregului sistem. Initiativa Echipei Omenirii, seria Unimea in 12 domenii ale vietii, se bazeaza pe Roata Co-creatiei si pe modelul “12 in jurul lui 1” create de Barbara Marx Hubbard ca o reprezentare puternica a schimbarii intregului sistem.

Cele douasprezece sfere societale (care apartin unor grupuri sociale largi) cuprind cele mai importante functii de baza ale oricarei comunitati. Principiul lui 12 in jurul lui 1 poate fi vazut ca reprezentand stabilitatea in natura si sta la baza conceptului de tensegritate dezvoltat de Buckminster Fuller.

Acest panel va vorbi despre miscarea globala care face acum tranzitia de la comunitatea si armonia noastra la intreaga omenire, servind la inflorirea intregii vieti. Aceasta este o lucrare vizionara, condusa de Barbara Marx Hubbard si asociatii ei, importante organizatii de pionierat cum ar fi Asociatia pentru Noua Gandire Globala (ANGG) si Echipa Omenirii. Voi trece direct la prezentarea membrilor panelului. Voi prezenta fiecare membru in parte dupa care vom trece direct la intrebari si discutii.

 Barbara Marx Hubbard este o vizionara si o inovatoare in domeniul social, fiind numita “vocea evolutiei constiente”. Si multi vor fi de acord ca ea este ambasadorul global al schimbarii constiente. Este un ganditor evolutionar, care crede ca schimbarea globala se intampla atunci cand lucram in mod colectiv si altruist pentru binele general.

Autor si educator prolific, Barbara a scris sapte carti dedicate evolutiei sociale si planetare. Barbara nu este o idealista si nici nu crede ca schimbarile sociale si planetare sunt simple. Ea crede insa ca omenirea are uneltele, curajul si hotararea de a face saltul spre evolutia constienta.

Bine ai venit la Ziua Mondiala a Unimii, Barbara (B1).

Barbara M.H.: Nultumesc foarte mult. Ma bucur sa ma aflu aici.

Steve:            Ne bucuram sa te avem aici.

In continuare, Dr.Barbara Fields – este director executiv al Asociatiei pentru Noua Gandire Globala (ANGG) si co-fondator si director de proiect al Anotimpului pentru non-violenta Ghandi King Chavez. Misiunea programului ANGG este activismul condus spiritual pentru a veni in sprijinul cetatenilor preocupati si informati, in noul lor rol de conducatori motivati etic ai comunitatii. ANGG promoveaza in mod constient omul evoluat si lumea trezita prin practica principiilor spirituale universale si a energiei iubirii neconditionate.

Bine ai venit la Ziua Mondiala a Unimii, Barbara (B2).

Barbara F.:    Multumesc, Steve. E minunat. Multumesc pentru invitatie. Steve:    Cu drag, multumesc pentru prezenta.

Urmatorul este Juan Carlos Kaite, artist social, ale carui calitati sunt puse in slujba inteligentei globale colective, a dezvoltarii managementului retelelor de socializare si a transformarii institutionale. Are un Master in Conducere si Durabilitate si o experienta bogata in afaceri si antreprenoriat social, atat in Mexic cat si in strainatate.

Este preocupat de dezvoltarea noilor tehnologii si oportunitati pentru inovatie sociala, care sa ne permita sa operam dintr-o paradigma a interconectarii, a unitatii si inter-dependentei. Este fondatorul organizatiei Mexic 11, un ONG care promoveaza actiunile colective in directia bunastarii sociale si este membru al Centrului Haga.

Bine ai venit la Ziua Mondiala a Unimii, Juan Carlos.

Juan Carlos: Multumesc. Este o mare placere sa ma aflu aici, alaturi de voi toti.

Steve:            E minunat ca esti cu noi.

Si ultimul, dar nu cel din urma, Todd Goldfarb este antreprenor, bloger social si curator al discutiilor “Tipping”, la Worldwide Tipping Point (Punctul Critic Global), ce masoara trezirea globala. El este si fondatorul si conducatorul platformei Amplified, care sustine Ziua Mondiala a Unimii de anul acesta.

Bine ai venit la Ziua Mondiala a Unimii, Todd.

Todd:            Mutumesc, Steve, e o onoare sa ma aflu aici.

Steve:            Bun. Este minunat ca va aflati aici si avem atat de multe de acoperit in atat de putin timp. Sa trecem deci direct la intrebari si discutii. Barbara Marx Hobbart, prima intrebare iti este adresata. Incepem direct la cel mai inalt nivel. Tu conduci bineinteles aceasta intreaga lucrare de pionierat in intreaga lume si ai organizat o mare intalnire la Monterrey, Mexic pentru a va trece in revista activitatea. Ai putea sa ne impartasesti, pentru cei care nu sunt familiarizati cu roata, care sint proiectele voastre recente si ce legatura au ele cu unimea trezita din lume?

 Barbara M.H.:Da, ma bucur sa pot vorbi despre asta. Juan Carlos a lucrat si el cu mine, in calitate de coordonator. Ni s-a propus sa infiintam un birou al viitorului, in cadrul Natiunilor Unite. Si saptamana trecuta, cea de dinainte de aceasta, ambasadorul Chowdhury mi-a cerut sa ma adresez Natiunilor Unite. Am vorbit aproximativ opt minute despre modul in care se poate crea sinergie intre scopurile dezvoltarii durabile si Miscarea pentru Pace Planetara, care a fost initiata de Avon Matisson sub inaltului forum al Culturii pentru Pace, infiintat la ONU.

Asa ca suntem pe cale sa trecem la o pozitie semi oficiala a initiativei legate de Roata Co-creatiei, deoarece biroul ce se va infiinta reprezinta Roata Co-creatiei in actiune. Avem de altfel si o intalnire aici, sambata, pentru initierea misiunii planetare. Am solicitat aceasta intalnire deoarece este vorba despre misunea misiunilor. Astfel putem incepe sa cream sinergie intre numeroasele initiative aflate deja in desfasurare. Si vreau sa adaug un ultim lucru, care ma entuziasmeaza foarte mult si anume ca Richard Branson initiaza un zbor spatial, impreuna cu un star pop foarte faimos, care va canta in spatiu. Si am fost invitata sa o intreb daca ar vrea sa transformam intregul eveniment intr-o sarbatoare globala a trezirii planetare in iubire. O sa-ti placa asta, Steve. Faptul ca va exista acest moment global. Am putea de fapt sa numim momentul in care ne aflam acum, un moment global, momentul global al trecerii de la frica la iubire, la scara planetara impreuna cu fondatorii Coloniei Zero G, care sunt inovatori si experti in tehnologie, care fac acest oficiul de a initia sinergia marilor initiative care exista deja, pentru procesul viitor din cadrul Rotii Co-creatiei.

Asadar, voi spune doar ca la varsta de 87 de ani, dupa ce am vorbit despre aceste lucruri in programul tau indragit, atat de multi ani, doamne, ele chiar se vor intampla. Asa ca ma simt cu adevarat, as spune, uimita si sfatul meu catre toti vizionarii este sa nu moara. Continuati, pentru ca totul…

Steve:            E bine ca nu putm muri, nu?

Barbara M.H.: Nu poti muri daca esti vizionar, deoarece majoritatea vizionarilor…mor prea devreme si nu apuca sa vada, stii. Dar eu chiar nu mor acum ca sa pot vedea unele din lucrurile astea capatand forma. Asa ca sunt foarte fericita. Si Juan Carlos a avut o influenta majora in faptul ca am putut sa facem Roata Co-creatiei. Multumesc.

Steve:            Continuam acum cu Juan Carlos, dar … uau, Barbara! O celebrare la nivel mondial a miscarii globale de transformare a fricii in iubire si in plus, vestile despre ceea ce faci la Natiunile Unite si despre zborul spatial si Richard Branson!

Barbara M.H.: Si nu uita zborul spatial si cantecul din spatiu, stii.

Steve:            Da. Ei bine, vom reveni la asta. Vom reveni la acest subiect.

 Juan Carlos, tu esti aici impreuna cu BarbaraM.H. Veti veni aici , in Colorado, pentru intalnirile pe care le veti avea si ati fost si in Mexic, in urma cu cateva luni. Si faceti aceasta munca,in sprijinul acestei schimbari si al rotii, in intreaga lume. Poti sa ne spui cateva lucruri care sa ne dea poate mai multe detalii despre ce se intampla in lume in legatura cu Roata Co-creatiei?

Juan Carlos: Desigur. Ei bine, exista o mare miscare de convergenta. Totul se accelereaza.. si pot vedea cum toate, in intreaga lume, urmeaza in mod organic tiparele despre care a vorbit Barbara in viziunea ei. Toata lumea carteaza, conecteaza, traseaza si comunica ceea ce se intampla in multe feluri.

Acum sunt in Olanda. Duminica aceasta plec in Danemarca. Si vom facilita un proces, folosind Roata Co-creatiei, impreuna cu MeshWork si cu Procesele Spiralei lui Don Beck, in termenii aducerii unei intregi comunitati intr-un proces de co-creatie pus in serviciul energiilor. Acesta este unul din lucrurile interesante care se intampla si eu am lucrat la acest prototip in Mexic si acum in Danemarca. Si prototipul pe care il construim are de-a face cu modul de creeare a unei aliante intre societatea civila, oamenii din comunitate si afaceri. Sustinerea unei afaceri responsabile din punct de vedere social. Si acest proces pe care il construim are ca scop obtinerea unei voci unite a cetatenilor care spun ceea ce vor sa faca. Asa ca lucram folosind Roata Co-creatiei ca si unealta principala impreuna cu alte cateva metode. Dar toate acestea au creat un moment de sinergie globala, care este integrat acum in conceptul unui birou al viitorului. Construim niste vremuri captivante in momentul asta.

Steve:            Foarte tare. In Danemarca, in Olanda…sa te intalnesti cu oamenii de acolo pentru a-ti continua munca. Si ai mai vorbit si despre afacerile constiente, acest prototip pe care il impartasesti si care creaza, construieste o alianta intre oameni si afacerile responsabile din punct de vedere social. Uau! E grozav. Sper sa revenim si la acest subiect.

Bun. Ok, Barbara Fields, B2, hai sa trecem in revista toate lucrurile grozave care s-au intamplat la Asociatia pentru Noua Gandire Globala (ANGG) de-a lungul anilor. Desigur, tu Barbara si oamenii probabil stiu asta, tu si ANGG ati organizat de doua ori, in primii ani, Ziua Mondiala a Unimii. Si ati participat la aceasta Zi inca de la inceput, din 2010. Si in plus, ai toate aceste programe pe care le veti lansa in acest an. Aveti acest program care va incepe, Spiritualitate Angajata: Unelte care dau putere majoritatii constiente

Ai putea sa vorbesti putin despre Ziua Mondiala a Unimii, despre implicarea ta si despre acest program interesant care va incepe mai tarziu, anul acesta? De fapt, doar peste cateva zile, intre 24 si 27?

Barbara F.:    Da. Multumesc. Ai putea sa te ocupi de promovarea noastra.

Steve:            Perfect. Ma bag.

Barbara F:    Bun. Este din multe puncte de vedere ca si cum in ultimi…20 de ani, ANGG a antrenat, pe bune, trupele din teren in vederea implicarii. Si as spune ca este yoga karmei, yoga actiunii de a aduce cu adevarat schimbarea si transformarile prevazute, despre care am vorbit in interventiile si seminariile noastre pe web. Simt ca de ani buni, oamenii din cadrul Miscarii Noii Gandiri au atins literalmente milioane de alti oameni din intreaga lume, care se pregateau si ca ei chiar au promovat in cadrul comunitatilor lor programe care creaza unimea si acel gen de avant social de care este nevoie acum.

Si datorita faptului ca am lucrat impreuna si am impartasit atat de multe, multi dintre ascultatorii Zilei Mondiale a Unimii stiu despre Anotimpul Gandhi King pentru non-violenta, despre Anotimpul pentru Pamant, depre Anotimpul pentru Serviciu Umanitar si despre Sarbatoarea Interconfesionala si Interculturala. Ce avem noi in 67 de tari si peste 900 de orase este o lista lunga de oameni, care si-au aplicat principiile spirituale, valorile etice si profunda lor spiritualitate in modul in care si-au construit familiile si relatiile din cadrul comunitatilor lor.

Si pornind de la aceasta baza pe care noi o numim “activism social motivat spiritual”, de la acest punct de vedere profund spiritual, acesti oameni au creat, timp de 20 de ani, proiecte si programe de lucru in comunitate. Asa ca in 2017 vom sarbatori a 20-a aniversare a Anotimpului pentru Non-violenta.

Si as vrea sa va vorbesc despre asta, deoarece planuim o transmisiune globala, pe web, lunga de 12 ore, in cadrul careia oamenii din intreaga lume, care au participat inca din 1998, sa se poata aduna in grupuri si sa vorbeasca unii cu ceilalti, deoarece nu s-au intalnit niciodata cu totii intr-un singur loc. Ei insa lucreaza la o viziune comuna si au realizat atat de multe.

Asa ca pe langa faptul ca sunt entuziasmata de cea de-a 20-a aniversare si de webcastul pe care il vom organiza, luna asta mai avem si un simpozion, despre care ai vorbit tu, la San Diego, intre 24 si 27 octombrie, la care vom aduce impreuna unii dintre cei mai cunoscuti activisti spirituali ai lumii. Si acesti oameni care sunt pregatiti sa faca saltul la nivelul urmator, vor aduce cu ei viziunea si iubirea si compasiunea si spiritualitatea pe care le cultiva de atata vreme. Vor aduce toate acestea cu adevarat intr-un seminar si ii vor antrena pe oameni sa fie cat mai de folos comunitatilor lor, fiind ei insisi schimbarea care sa transforme lumea.

Steve:            Amin si amin! Toate astea suna foarte bine, Barbara. Asa ca vom reveni si la asta. Imi place ceea ce ai facut toti acesti ani. Sigur ca lucram impreuna atat de aproape in activismul social motivat spiritual. Noi toti am creat acest termen si el reprezinta unimea in actiune, unitatea in actiune.

Si aceste programe pe care le ai, Anotimpul Ghandi King Chaves pentru Non-violenta si celalalt program, pe care l-ai creat pentru acest an, sunt foarte interesante. Si faptul ca aduceti laolalta oameni care sunt deja activisti spirituali  si conducatori care sunt si ei activisti chiar ca pune punctul pe i. Suna grozav.

Bun, Todd, ajungem acum la tine si desigur, dupa cum am spus deja, Ziua Mondiala a Unimii este in acest an, postata pe platforma ta. Barbara Marx Hubbard a folosit deja platforma ta pentru diferite evenimente.

Desigur, tu ai avut acest program amplu de meditatie. Si ne place tuturor aceasta platforma pe care ai construit-o. Ea ofera suport pentru rugaciune, vindecare si meditatie. Asadar, ne poti spune cate ceva despre ea? Care a fot viziunea ta pentru aceasta platforma? De ce ai construit-o si cum sustine ea intregul proces al trezirii unimii in lume?

Todd:            Da. Iti multumesc pentru intrebare si sunt onorat sa ma aflu aici si sa ascult toate aceste suflete minunate impartasindu-si darurile. Si am lucrat cu Barbara Marx Hubbard destul de mult si facand asta am ajuns sa te cunosc si pe tine. Asadar, sunt onorat ca platforma mea, Amplified are un rol de jucat in Ziua Mondiala a Unimii de anul acesta.

Viziunea este destul de simpla din anumite puncte de vedere. Este raspunsul la intrebarea cu care m-am confruntat inca de la inceputul carierei mele in marketingul digital, la inceputul anilor 90, adica in plina bula a internetului, atunci cand a aparut aceasta platforma magica care ne poate conecta pe toti, din toate colturile lumii si care poate fi folosita intr-un mod foarte interesant. Trebuie doar sa intelegem cum sa o folosim.

Se pare ca ne aflam intr-un moment in care, ne putem gandi la aceasta retea digitala a interconectarii ca la un organism pe care il putem infuza in mod constient cu acel tip de calitati pe care ne dorim sa le vedem in lume. Vindecare, iubire, compasiune, unitate si toate aceste lucruri pe care le avem de adus acum.

Asadar, viziunea mea personala despre viata si misiunea mea la asta se refera, sa fac acest lucru, sa gasesc cai de a infuza aceste calitati pe care ne dorim sa le vedem in lume, in mediul digital. Si acesta nu este singurul raspuns. Pentru ca nu exclude modul in care interactionam unul cu celalalt in mod personal, sau modul in care ne asociem , unul cu celalalt,  ca indivizi.

Pentru ca internetul si mediul digital nu inlocuiesc nimic din cele omenesti. Imaginati-va insa ca putem incepe sa folosim aceasta platforma pentru a infuza acest tip de constiinta care aduce energia pentru atingerea punctului critic. Si acesta este inceputul platformei Amplified, care este o platforma care se construieste acum pentru a gazdui milioane de oameni, zeci de milioane de oameni intr-un final, care sa poata veni aici sa se joace impreuna, prin meditatii sincronizate, prin gazduirea de evenimente asemenea celui de astazi, Ziua Mondiala a Unimii ca sa ii spunem direct pe nume.

Noi putem in mod real amplifica sau accelera ceea ce se intampla pe aceasta planeta acum si aici. Si ce este tare in legatura cu mediul digital, este ca putem ajunge la milioane de oameni. Si nu doar spunem asta. Acest lucru este pe cale sa se intample. Si pentru evenimente ca acesta, sau Conferinta la nivel inalt dedicata schimbarilor climatice, COP21, care a avut loc anul trecut, in noiembrie, platforma Amplified are un rol de jucat. Toate arata in aceasta directie in care sa putem lua o pozitie puternica si declara ca tehnologia este aici pentru a ne ajuta. Este alegerea noastra cum o vom folosi.

Si platforma Amplified este aici pentru a juca un rol in raspandirea pacii si a compasiunii pe aceasta planeta si ea nu este singura. Sunt multe alte platforme asemenea ei, pe cale de aparitie, doar ca ea isi declara direct intentia. Asadar, repet, este o onoare sa fiu aici. Acesta este scopul meu si ma bucur ca am un rol in acest eveniment.

Steve:            Minunat!  Uau! Ma bucur atat de mult ca te-ai hotarat sa construiesti aceasta platforma, deoarece lucrurile pe care le raspandesti, ca vindecarea, iubirea, compasiunea si unitatea sunt cele pe care trebuie sa le infuzam in mediul digital si in intreaga lume in general. Dumnezeu stie ca toti suntem de acord cu asta. Asa ca, sa avem o platforma care sustine acest lucru este ceva cu adevarat la obiect. Si desgur ca acustica este uimitoare. Oamenii asculta chiar acum acest program, l-au ascultat o buna parte din zi.

Si uau, acustica este mult mai buna. Am ridicat standardele fata de Maestro, platformele Instant Teleseminar pe care le-am folosit anul trecut. Acesta este primul an in care folosim platforma Amplified si suntem foarte incantati.

Ei bine, sa trecem la niste lucruri mai practice, tinand cont de faptul ca oamenii se gandesc la aceasta schimbare a intregului sistem si Barbara MH, voi reveni la tine. Barbara,B1. Asadar, atunci cand vorbim despre tranzitia de la o societate globala, despre care unii spun ca isi distruge propriul sistem de supravietuire la o societate care sustine viata, cum putem face aceasta tranzitie? Facem aceasta tranzitie? Ce ne poti spune?

Barbara M.H.: Eu am o perspectiva cu adevarat evolutiva asupra acestui subiect. Si daca e sa privim la cei 13.7 miliarde de ani, ne dam seama ca de milarde de ani, sistemele ajung la dezordine pentru ca apoi sa sara la o ordine superioara, de la entropie la sintropie. Asa a facut natura. Asa ca primul lucru pe care il observam este ca disfunctionalitatea si criza sunt necesare, deoarece incep sa dezasambleze structurile existente.

Si atunci apar inovatii si mutatii in taramul biologic si mutatii pe taram social, apare inovatia. Si ce se intampla in modelul structurii disipate din natura este ca la un moment dat inovatia, initiativele creative, actiunile din suflet au tendinta sa se conecteze intre ele foarte repede. Si cand o fac, dau nastere intr-un mod non-linear si auto-organizat unui intreg sistem cu totul nou.

Si corpurile noastre au trilioane de celule care supravietuiesc acestor salturi ca parti separate care alcatuiesc un nou intreg. Si ceea vedem in criza actuala este ca am atins acel nivel de criza care nu ne-a distrus inca in mod complet mediul inconjurator. Este un semnal, deoarece ne putem distruge pe noi insine in totalitate. Acest semnal este suficient de puternic pentru a ne trezi pe milioane dintre noi. Si multi dintre noi au fost deja treji inainte de criza, tocmai pentru ca ne place sa facem lucruri care sunt bune si inovative si pline de iubire chiar si in absenta crizei mediului.

Dar pe langa toate acestea, cheia este, cred eu, in conectarea si sinergia lucrurilor care sunt deja creative. Si de aceea imi dedic viata acestui moment si misiunii planetare, aceasta misiune a misiunilor. Va puteti imagina convergenta tuturor acestor initiative pe un site de internet, “noosfera” dupa cum i-a spus Teilhard de Chardin, un strat profund al pamantului in care unicitatea fiecaruia este simplu exprimata si daruita in iubire.

Sistemul insusi, sistemul nervos insusi este cel care va ajuta sa identificati in ce parte a corpului va aflati, ce alti parteneri ai vostri lucreaza deja cu voi. Asadar, e ca o mare intalnire vocationala planetara in care ne intalnim in iubirea pentru creatie. Deoarece este la fel de adevarat ca indiferent cat de marete ne-ar fi initiativele, nici una dintre ele nu poate functiona de una singura.

Si lucruri ca Amplified si ceea ce faci tu Steve cu Ziua Mondiala a Unimii, reprezinta eforturi majore pentru a crea sinergie intre initiative care sunt deja functionale. Si eu doar va sugerez tuturor sa trecem la un nivel mai inalt de sofisticare a internetului si va fac o invitatie. Deoarece cred ca evenimentul meu legat mai ales de zborul in spatiu, al lui Richard, daca se va intampla asa cum este acum planuit, va conduce la o trezire planetara in iubire si va fi un eveniment major in anul 2018.

Noi toti am lucrat impreuna pentru a vedea cati dintre noi am putea nu numai sa participam emotional si spiritual la un astfel de eveniment dar sa si vorbim despre ceea ce facem deja intr-un spatiu care ar putea sa trezeasca sistemul nervos al culturii noastre planetare. Si oamenii imi spun: “Asta e o forma de democratie sinergetica.” Nu e o schimbare a structurii guvernului asa cum este el acum. Este dezvoltarea unui site al sistemului nervos pe internet, pentru lucrurile care deja converg. Si acesta va ridica intreg sistemul la o ordine superioara si in cele din urma va schimba si guvernul insusi. Dar eu nu cred ca poti merge la guvern si sa incerci sa il schimbi asa cum e acum. De aceea spun ca acum simt ca, cheia este convergenta sinergetica. Multumesc.

Steve:            Uau! Ce interesant!. Si ce mesaj optimist si plin de speranta, Barbara. Si cred ca toti incuviintam din cap. Stiu ca eu o fac. Cred ca toti o facem, dar este o descriere foarte buna a faptului ca ne aflam intr-o disonanta…

Barbara M.H.: Si as vrea sa mai adaug ceva aici, Steve, despre ce ne spune noua poveste a evolutiei si anume ca, criza precede transformarea. Si eu cred ca este foarte greu de inteles criza daca nu intelegi cum lucreaza evolutia, daca nu intelegi ca natura a facut asta si ca… criza este o parte naturala a sistemului. Si majoritatea crizelor noastre de pe Pamant au venit din succesul nostru.

Suprapopularea, poluarea, capitalismul. Si daca e sa fiu directa cu adevarat, cred ca si schimbarea in masinaria de razboi, schimbarea in masinaria de razboi poate avea loc doar prin schimbarea in directia co-creatiei noului. Nu va fi vorba despre oprirea masinii de razboi. Si noi avem aceasta discutie la Natiunile Unite si ea da nastere la ceva foarte bun. Va mai spun un ultim gand.

Cu multi ani in urma, la Washington, impreuna cu oamenii de stiinta care studiaza cosmosul si cu astronautii am stabilit un tel global nou si acesta este: lumi noi pe pamant, lumi noi in spatiu, lumi noi in mintea omeneasca. Si am organizat o mare Roata a Co-creatiei SYNCON legata de acest scop, cu un ambasador din Bangladesh si cu oameni foarte bogati si foarte saraci si sudisti albi si conducatori ai negrilor, etc.

Si am spus: “Cum v-ar afecta daca am avea un tel global de construire a unor lumi noi pe pamant, cu toate lipsurile personale si legate de mediul inconjurator pe care le avem si care sunt atat de dureroase?” Acum avem capacitatea de a face acest lucru. O lume noua in spatiu – am aflat de la toti prietenii mei care fac munca de pionierat in spatiu. Avem resursele a o mie de pamanturi in spatiu si ei vor sa construiasca colo. Ar trebui sa o faca.

Lumi noi pe Pamant, lumi noi in spatiu si bineinteles, lumile noi in mintea, inima si spiritul omenesc la care am lucrat majoritatea dintre noi pana acum, sunt componente esentiale.  Asa ca eu cred va vom avea un nou tel national global care este cu mult mai puternic decat razboiul. Ca oamenii cate vor putea sa il duca la indeplinire sunt aceiasi care sunt atat de buni la construirea acestor masinarii de razboi. Probabil ca sunt foarte entuziasmati de ceva cu adevarat nou.

Steve:            Amin! Si tu vei fi una dintre fetele acestui eveniment, in 2018, cand vei pleca in acel zbor spatial, Barbara.

Barbara M.H.: O voi face. Nu stiu daca chiar voi urca la bord cu steaua pop, dar sper ca voi fi cu siguranta o voce. Poate voi urca acolo sincronistic.

Steve:            Da. Ei bine, tu esti deja o voce. Asa ca e minunat. Plin de optimism. Este plin de speranta si este adevarat. Asa ca e perfect. Multumesc, Barbara.

Si din nou, Juan Carlos, ne apropiem mai mult de subiectul pe care l-am atins in treacat, al modului in care materializam toate acestea pornind de la roata. Asadar, atunci cand societatea afro-asiatica sau de fapt intrega masa a societatii este implicata, cum crezi ca putem influenta prin aceasta lucrare trendurile majore, de mediu, cum ar fi acidificarea oceanului sau incalzirea globala?

Juan Carlos: Ei bine, este ceva la care lucram chiar acum, un proces pe care il numim “acupunctura sociala”. [..]Un proces de acupunctura sociala folosind Dinamica in Spirala. Acesta ne ajuta sa ne intelegem ecosistemele sociale si sa aflam care sunt actiunile cheie, actiunile strategice pe care le putem intreprinde nu doar pentru a face lucrurile mai bine, dar pentru asigura evolutia sistemului, pentru a face un salt cuantic in constiinta.

Asa ca lucram la acest proces la nivel de comunitate, punand laolalta relele comunitatii cat si vointa multor conducatori de afaceri constiente, pentru ca acestia sa inteleaga acum ca a sprijini dezvoltarea comunitatii este o decizie de afaceri. Si pentru a ne asigura ca inteleg ca doar dintr-o constiinta egoista vreau totul doar pentru mine. Multi oameni inteleg acum ca daca vreau sa am mai mult eu, trebuie sa ma asigur ca toata lumea are destul astfel incat toata lumea sa o duca mai bine.

Si prin procesul de atribuire a inovatiilor globale, ca parte a noului mod de a merge inainte, cum putem imbunatati solutiile de ameliorare a mediului puse in serviciul omenirii? Si nu doar din punct de vedere al protectiei mediului, dar cum aducem cai mai bune de guvernare, cai mai bune spre prosperitatea si vindecarea oamenilor.

Astfel, marea masa a societatii este implicata in descoperiri, in implementarea acestor noi solutii descoperite. Si eu cred ca acupunctura sociala si in cele din urma, unele din elementele cu care se lucreaza in alchimia sociala si care au de-a face si cu modul in care putem spori constiinta spirituala vor ajuta la gasirea solutiilor de care avem nevoie in lume.

Asa cred eu ca merg lucrurile si ca sa inchei, eu cred ca toata aceasta covergenta a oamenilor care actioneaza si se conecteaza unul cu celalalt, lucrand in mod colectiv, ne va conduce la masa critica a oamenilor care intreprind actiuni colective, cu totii odata. Cand vom atinge aceasta masa critica, acest lucru va contribui la constructia motorului sinergetic la care lucreaza acum atatea grupuri.

Eu sunt acum la Rotterdam, cu un grup de oameni care vor sa construiasca motorul sinergiei. Si cand vom avea capacitatea de a ne conecta unii cu ceilalti si de a orchestra in mod colectiv o singura actiune, cu totii in acelasi timp, acela va fi momentul in care se poate intampla saltul planetar in constiinta.

Ca omenire, suntem doar la un pas de schimbarea planetara. Avem doar nevoie sa stim cand si incotro sa facem pasul si sa fim de acord sa il facem cu totii simultan. Asa ca eu cred ca aceasta este calea pe care o vom urma in abordarea multor dintre aceste subiecte cum ar fi problematica de mediu, acidificarea oceanului si incalzirea globala. Toate sunt interconectate.

Si ca sa raspund la intrebare, trebuie sa ne asiguram ca intregul sistem social, ca si sistem, este sanatos. Acesta este modul nostru de abordare. Sper ca asta aduce mai multe lamuriri cu privire la ce se intampla si la ce lucram.

Steve:            Da. E minunat, Juan Carlos. Multumesc si asigura-te ca avem un sistem care in intregimea lui este sanatos, omenirea si planeta. Si uau, ce concept interesant. Nu am am mai auzit de acupunctura sociala. Asa ca probabil sunt o multime de oameni care ar vrea sa auda mai multe despre asta.

Sa revin putin la tine acum, Barbara F. Atunci cand vorbim despre saltul intregului sistem sau despre transformarea intregului sistem, inseamna sa facem tot ce este nevoie pentru a deveni sustenabili din punct de vedere ecologic, deoarece toate sunt interconectate. Cum functioneaza asta? Tu ai un curs, Anotimpul pentru Pamant, Barbara F. Poti sa ne impartasesti niste exemple ale modului in care putem crea un Pamant mai durabil din punct de vedere al mediului doar prin unime, prin interconectarea noastra, prin activism?

Barbara F.: Da. Importanta bazelor spirituale este cea care a permis succesul acestui program, in cei zece ani de cand am inceput Anotimpul pentru Pamant. Ei bine, programul incepe de fapt cu ceea ce a spus Juan Carlos. Noi dezvoltam un set central de resurse si de unelte de invatare la care are practic acces oricine din intrega lume care doreste sa participe, sa isi dezvolte sensibilitatea ecologica in general, sa invete cum sa cumpere mai putin, dar lucruri mai bune. Sa invete despre cum sa adopte practici de viata sustenabile si sa construiasca comunitati care sa colaboreze. Acest lucru a condus la o calitate mai buna a vietii si la vitalitate economica ca rezultat a multor astfel de programe.

Si a inceput sa creeze o noua norma culturala in cadrul comunitatii, astfel incat oamenii au fost satisfacuti sa isi alinieze alegerile de cumparare cu valorile. Au fost atat de multe ocazii ca oamenii sa poata lucra impreuna, in timp real si sa creeze intr-adevar o schimbare pe scara larga, in comunitate si avand in vedere ca oamenii au facut acest lucru impreuna, in acelasi timp, pe tot globul, rezultatul chiar a fost semnificativ.

Steve:            Minunat! Da, imi place programul tau cu Anotimpurile si stiu ca l-ai lansat la Natiunile Unite, nu-i asa? Si ai aceste patru anotimpuri care includ unul dedicat Pamantului.

Barbara F.:    Da. L-am lansat in 1998 si pentru urmatorii 16 ani l-am lansat la Natiunile Unite, invitand multi dintre tinerii aflati in situatii de risc din zona New York. Din cauza ca acesti copii sunt viitorul si ei trebuie sa sustina aceste teluri. Nu putem sa le transmitem pur si simplu si sa ne asteptam sa se intample ceva.

Steve:            Este atat de adevarat si eu ma bucur ca ai adus vorba despre tineri. Voiam sa ma asigur ca aducem in discutie tinerii ca segment, conducerea tinerilor.

Todd, hai sa trecem acum la tine. Si Barbara, cred ca vreau sa iti multumesc pentru asta, Imi place ideea cumparaturilor mai putine si mai bune si dezvoltarea unui simt ecologic, in general este ceva cu adevarat foarte frumos.

Dar nu este doar frumos ca tema. Este minunat la nivel de program in care tu aduci toate aceste aspecte in discutie si inviti tinerii in situatii de risc sa participe la Natiunile Unite. Cat de tare este asta!

Asadar, Todd, trecem acum la tine deoarece platforma ta se adreseaza cu adevarat pe segmentul demografic al tinerilor. Poti sa vorbesti putin despre asta? Ce vezi in aceasta zona a transformarii, schimbarii si trezirii care implica generatia mileniului si conducerea tinerilor?

Todd:            Da. Multumesc. Ma voi limita in prezentarea mea… am lucrat in acest domeniu al transformarii si cresterii timp de multi ani si suntem multi participanti la aceasta discutie. Dar atunci cand am inceput sa lucrez in acest domeniu -ceea ce pe vremea aia, in 2005-2006, era si o alegere un pic revolutionara pentru cineva care era specializat in marketing digital – aveam doar 26-26 de ani si imi spuneam “voi strange toate calificarile de care am nevoie pentru a le folosi in acest gen de lume transformațională si voi incepe sa lucrez la acest proiect”, un proiect la care multi dintre cei asemenea mie lucrau din obligatie

Si experienta mea cu el a fost ca la momentul respectiv era mai greu sa iti castigi existenta. Era mai greu pentru ca era o foame de crestere si transformare si pentru toate aceste lucruri pe care le vedem acum schimbandu-se, ajunse in Punctul Critic, in unime. Dar ceea ce vedem cu adevarat acum este aceasta accelerare incredibila si acest interes in spiritualitate, in ideea ca suntem cu totii conectati.

Si dinamica spiralei apare de multe ori in aceasta discutie. Si ceea ce vedem noi de fapt este doar o continuare a evolutiei diverselor etape ale dezvoltarii. Si mai multi oameni se trezesc datorita experientelor desteptatoare. Criza se intampla in vietile personale ale tinerei generatii si ei cauta alte surse de inspiratie pentru bucurie si fericire deoarece internetul este enorm si sunt atat de multe informatii acolo.

Meditatia si prezenta constienta reprezinta acum practici in masa. De trei ori in ultimii patru ani, termenul de prezenta constienta – mindfulness – a aparut pe coperta revistei Time. Daca mi-ati fi spus asta cu 12 ani in urma, atunci cand am inceput sa lucrez in aceasta industrie, v-as fi spus ca ati inebunit.

Asa ca exista o foame si acestia sunt oameni tineri. Eu traiesc in inima orasului San Francisco, in inima tehnologiei, punctul central al lumii in care toti incearca sa creeze ceva. Si platforma Amplified a stranit interes chiar si in acest loc care este de regula mai focusat pe tehnologie, impact, motivatie, bani si toate aceste lucruri la care se gandeste oricine cand vine vorba despre un spatiu al tehnologiei.

In orice caz, exista un mare interes pentru impactul social. Si pentru lucrurile despre care vorbim in cazul meditatiei si al prezentei constiente. Si ce vad eu este ca se formeaza ceea ce numea Barbara un sistem nervos. Amplified reprezinta acest sistem si vor mai fi si multe alte lucruri care care sunt sigur ca il vor reprezenta si ele.

Si noi ne aflam de abia la inceput. Acesta este varful aisbergului. Vom fi martorii aparitiei unor noi forme de spiritualitate, prin intermediul domeniului digital, al lumii digitale ce vor fi generate de generatiile mai tinere de oameni care sunt construiti sa faca asta intr-un mod pentru care noi nu suntem neaparat facuti, doar pentru ca ei au crescut intr-o altfel de lume decat noi. Si asta este cu adevarat foarte entuziasmant. Si ce este cu adevarat cel mai entuziasmant pentru noua generatie este, daca privesti din punct de vedere al tehnologiei insasi, interactiunea live, interactiunea directa, la timpul prezent. Facebook tocmai a introdus programul Facebook Live care practic iti permite sa transmiti un mesaj video in direct si acest program este extrem de popular.

Snapchat care este probabil cea mai populara unealta de retea de socializare din lume se adreseaza generatiei tinere. Instagram si Snapchat sunt ceea ce tinerii, si vorbesc aici de cei sub 21 de ani, folosesc cu adevarat pe telefoanele lor mobile. Si ei sunt cei care vor mosteni lumea si astea sunt uneltele lor.

Si lucrul interesant legat de aceste tehnologii este ca sunt foarte orientate spre momentul prezent. Este vorba despre ce se intampla chiar acum si nu despre continutul unei arhive. Este exact ce se intampla in momentul de fata si asta cred eu are multa frumusete si gratie.

Asadar, la Amplified, atunci cand ne gandim sa dezvoltam o tehnologie care sa vina in intampinarea tinerilor, la astfel de lucruri ne gandim. Iti pui problema cum sa fii creativ astfel incat sa le oferi acestor oameni acces la un continut extraordinar, la noi moduri de a vedea lumea, venindu-le in acelasi timp in intampinare in ceea ce priveste modul in care digera continutul si informatia.

Si chiar acest mod de livrare a continutului orientat spre momentul prezent este cel care pare sa functioneze. Si vestea buna este ca asta se intampla. Ca si foamea oamenilor astia pentru acest gen de informatie. Nici nu va dati seama cat de multi tineri, din colegiu, m-au contactat in legatura cu Amplified. Este cel mai tare lucru pe care l-am vazut. Cum ne implicam? – ma intreaba.

Si astfel sunt martorul unui entuziasm si al unui interes dincolo de tot ce am vazut pana acum si ceea ce incercam noi sa facem este cheia. Asa ca este cu adevarat entuziasmant.

Barbara M.H.: As putea sa spun si eu ceva despre Amplified? Vreau sa spun ceea ce Todd a spus deja, ca lucreaza pentru obtinerea armonicelor in masa. Nu este numai despre meditatie si prezenta constienta. Cand am organizat evenimentul CO21, oamenii au putut sa isi expuna intentiile si li s-a aratat ca sunt parte din planeta. Si apoi am avut momente de intentie impartasita intr-o stare de meditatie, care cred eu ca amplifica cu adevarat si am putut sa conducem milioane de oameni, in acel camp de pe Amplified, spre o noosfera sau un strat ganditor al Pamantului, nu numai sa atragem ochii colectivi, inima colectiva si spiritul colectiv. Amplfied are o functie unica pe care niciun alt mediu pe care il cunosc nu o are.

Si eu vreau cu adevarat sa iti multumesc, Todd, pentru ca ai avut aceasta minunata initiativa si pentru toate sacrificiile pe care le-ai facut pentru a pune bazele acestei platforme pentru omenire. Iti multumesc.

Todd:            Cu drag. Si eu iti multumesc Barbara, pentru ca ai vazut lucrurile atat de clar inca de la inceput. Tu spui lucrurilor pe nume, cum a fost, cum ar putea fi, care este potentialul si ai luat pozitie pentru asta. Voi toti ati facut-o. Steve, si tu ai facut-o prin organizarea acestei Zile Mondiale a Unimii pe aceasta aplicatie, deoarece acum traim acest lucru.

Oamenii asculta in aceasta clipa si am vazut cum a fost trimisa intentia si ei vad harta globului si este adevarat si este acum si se intampla. Asa ca sunt onorat sa imi joc rolul in ceea ce se intampla.

Barbara M.H.: Si cred ca ar trebui, Steve sa avem momente de impartasire a intentiei pe Amplified chiar si in cadrul Zilei Unimii, deoarece universul raspunde intentiei impartasite intr-o stare meditativa, spirituala, foarte profunda. Stim ca universul raspunde intentiei.

Steve:            Asa e, Barbara, ai vrea sa impartasesti acum o intentie?

Barbara M.H.: Da, bineinteles. Clipa pe care doresc sa o vad este aceea in care toata lumea de pe pamant care este strapunsa de acest impuls al iubirii si creativitatii de a da mai mult si de a fi mai mult se afla in sinergie. Si acea unica inima spirituala astfel formata se exprima prin atingerea unei noi forme, a unor structuri sociale noi de toate tipurile.

Si noua forma si noua inima si noul spirit se intrepatrund acum prin Amplified in intreaga lume. Astfel incat sa intrupam personal si in creativitatea sociala impulsul de a iubi acum.

Steve:            Amin si iar amin. Nu am vrut sa intervin in aceasta conversatie. Si da, meditatia si prezenta constienta devin acum practici de masa, intentia impartasita, aceasta intentie de acum si de aici pe care Barbara tocmai a exprimat-o.

Va invit pe platforma Amplified si pe site-ul Zilei Unimii adica globaloneness.org. Sunt spatii in care va puteti lasa momentele aha, comentariile, intrebarile, inspiratiile, intentiile… Si eu va invit sa mergeti acolo acum si sa le impartasiti cu noi, ne face mare placere sa va auzim parereile tuturor si vrem cu siguranta sa auzim ce aveti de spus voi, cei tineri, deoarece avem o multime de participanti tineri in acest an.

Ok, Barbara, acum voi reveni la tine doar pentru a intra in detaliile mai tangibile ale acestei schimbari a intregului sistem. Se intampla foarte multe in lume- sunt discutii despre schimbarea sistemului nostru economic bazat pe datorie, se desfasoara acorduri comerciale care considera cresterea economica mai importanta decat bunastarea comunitatii si a mediului inconjurator si multe altele.

Doar in aceste domenii care sunt tangibile, ai putea sa vorbesti putin despre discutiile la care participi, despre lucrurile si despre tendintele pe care le vezi?

Barbara M.H.: Barbara Fields sau Barbara Hubbard? Steve:    Barbara MH.

Barbara M.H.: Sigur. Lucrez acum cu un om pe nume Steven Ehlinger, care a dezvoltat un tip de economie pe care o numeste “holonomie”. Si el sugereaza ca vom depasi economia de tip profit/non profit. Si ca am avut ceva numit B Corp si un fel de corporatii intermediare dar ca lucrurile merg mai departe de asta.

Pentru a crea un sistem economic care sa fie organizat dupa tiparul naturii. Si in contextul misiunii planetare, ma voi intalni cu el sambata, cu intentia de a dezvolta o structura holonomica de participare la un antreprenoriat evoluat, intr-o maniera care sa conecteze ceea ce a aparut deja. Astfel incat atunci cand oamenii vor participa la misune sa o faca la nivelul unui antreprenoriat evoluat si nu la doar la un nivel non profit.

Eu am functionat la nivel non profit toata viata, cu Fundatia pentru Evolutie Constienta. Si noi a trebuit sa o pornim in modul non profit. Dar sunt foarte incantata de aceasta directie. Noi nu avem inca un nume bun pentru structura holonomica a intreprinderii in directia careia lumea capitalista constienta si voi faceti o treaba atat de buna, Steve. Pentru ca afacerile constiente ne indreapta in aceasta directie. Si eu as vrea sa iti propun sa il inviti si pe Steven Ehlinger sa vorbeasca.

El reprezinta cu adevarat un salt cuantic al structurii insasi. Asta pentru ca el este un deja om de afaceri si manager al unor fonduri la scara mare. El stie management. El cunoaste lumea economica si este un inovator in aceasta lume si de aceea il recomand atat de puternic. Si as vrea sa stabilesc intentia pentru o structura de sinergie sociala care sa includa aceasta calitate a antreprenoriatului holonomic evolutiv pe care nu am vazut-o pana acum.

Steve:            Bine, il voi cauta cu siguranta. Si e ceva chiar interesant si da, Echipa Omenirii a creat aceasta Declaratie pentru Afaceri Constiente impreuna cu alte ONG-uri, Clubul de la Budapesta, cu sediul in Europa, Fundatia pentru Pace Goi din Japonia si Centrul Fowler pentru Afaceri din cadrul Universitatii Case Western Reserve

Daca mergeti la adresa consciousbusinessdeclaration.org,  puteti citi despre aceasta declaratie. De fapt acolo este o intreaga initiativa de creare si desemnare a unei zile a afacerilor constiente. Si ceea ce face Steven Ehlinger suna fantastic. Il vom cauta cu siguranta. Si iti multumesc pentru asta. Aceasta notiune de holonomie care sa aduca un sistem economic nou bazat pe tiparul naturii suna foarte interesant .

Barbara F, sa trecem acum la tine deoarece astazi este luni, 24 octombrie, Ziua Mondiala a Unimii. Si in aceasta seara si in aceasta saptamana se desfasoara aceasta conferinta incredibila, Spiritualitate Angajata: Unelte pentru a da putere majoritatii constiente.

Si tu ne-ai vorbit putin despre ea mai devreme. Ai putea sa ne mai spui cate ceva? Sunt sigur ca avem ascultatori care sunt in zona respectiva si vor dori negresit sa participe.

Barbara F.: Da, multumesc. Multumesc pentru ca imi dai aceasta ocazie. Stii,ma gandeam acum un minut, cand vorbeai despre Declaratia Fuji si imi spuneam: ”  ce chestie, Masami Saionji care impreuna cu sotul ei si cu Elvin Laszlo au scris proiectul Declaratiei Fuji si care este membru fondator al Societatii Mondiale a Rugaciunii pentru Pace , este si ea foarte activa la ONU.”

Masami vine impreuna cu fiica ei, Yuka sa vorbeasca la seminarul nostru din San Diego despre conferinta cu subiectul Conducerea Divinului Feminin pentru Pace in Lume. Si sunt foarte incantata de asta, deoarece Japonia este foarte departe si ea nu prea calatoreste des. Si ea are multe povesti practice de impartasit cu noi despre cum putem aduce scanteia divina a spiritualitatii in viata noasta de zi cu zi. Mai vine si Nipun Mehta, care a fost numit presedinte al consiliului pentru intiativele bazate pe credinta si fondatorul charityfocus.org si al servicespace.org.

Va fi cu noi si James O’Dea, care este incredibil, un bine cunoscut activist spiritual Sufi. Reverendul Wayne Muller, Steve Bhaerman, colegul cu care ai lucrat la Ziua Mondiala a Unimii cunoscut si sub numele de Swami Beyondananda. Sunt douazeci si ceva de atteliere legate de aceste subiecte importante. Asa ca invit ascultatorii sa ni se alature daca pot.

Steve:            Da. Uau! Suna extraordinar… si se intampla in San Diego. Multi dintre invitatii tai sunt parteneri in unele initiative majore de aici si vor vorbi pe parcursul Zilei Mondiale a Unimii. Steve Bhaerman, James O’Dea, familia Saionji. Ce interesant!

Barbara F.:    Da. Si bineinteles ca Michael Beckwith va fi si el acolo, ca un obisnuit al acestor evenimente. Si am uitat sa spun ca puteti afla mai multe despre eveniment la adresa consciousmajority.org

Steve:            Consciousmajority.org. Bun. Puteti sa mergeti la aceasta adresa si repet, evenimentul incepe asta seara, pe 24 si continua pana pe 27 sau 28, Barbara?

Barbara F.:    27.. Dureaza patru zile.

Steve:            27. Deci daca puteti sa mergeti, faceti-o . E un eveniment care merita atentie.

Sa vedem acum. Am avut noua minute si mai avem aproape trei. V-am spus ca merge foarte repede. Vreau sa va multumesc tuturor pentru aceasta discutie interesanta. Am inceput deja cu multumirile pentru ca a fost o conversatie care ofera inspiratie, cu multe perle de intelepciune si sunt sigur ca spun asta si in numele ascultatorilor nostri.

Sa trecem acum la acel lucru cu care vreti sa ramana ascultatorii, deoarece stiu ca in aceasta conversatie care merge din ce in ce mai adanc in aceste mesaje ale unimii, ale transformarii, schimbarii si ale lucrurilor tangibile care se intampla in viata de zi cu zi; care s-a referit la tineri si la modul in care sunt implicati si pot fi implicati si mai mult; in aceasta conversatie deci, stiu ca fiecare dintre voi are ceva ce vrea sa se asigure ca va ramane in atentia ascultatorilor, a comunitatii Zilei Mondiale a Unimii.

Asadar, Todd, voi incepe cu tine si te rog, din nou, sa ne spui intr-un minut sau doua, acel lucru pe care vrei sa il impartasesti audientei. Si de asemenea sa comunici o cale pe care oamenii sa poata ajunge la tine sau sa iti urmareasca munca sau sa se implice in Amplified.

Todd:            Multumesc, Steve. Da. Ce as vrea sa spun este… ce ocazie minunata! Toti cei care asculta au urmarit probabil miscarea unimii, sau cum o numeste fiecare si aparitia acestei noi spiritualitati pe planeta. Si daca eu as fi cel care sta si asculta as fi extrem de motivat stiind ca putem face ceva semnificativ.

Ca lucrurile se intampla. Atat de multa munca a fost facuta de oameni ca Barbara Marx Hubbard si Barbara Fields si multi altii, care au pus bazele acestui moment in care ne apropiem cu adevarat de masa critica, dupa cum a spus Juan Carlos mai devreme. Si pe masura ce ne apropiem de aceasta masa critica, acum este momentul caruia trebuie sa ii acordam cea mai mare atentie, in care sa fim cel mai constienti si cu cea mai intensa activitate in care se pot implica oamenii.

Si in timp ce stam si ascultam impreuna in aceasta zi minunata, as vrea sa va intalnesc pe toti si sa va spun: “Hai sa facem ceva.” Si voi sa faceti orice puteti pentru a contribui si ocroti aceasta actiune. Fie ca este vorba sa impartasiti aceste mesaje cu oameni din viata voastra, oameni mai tineri si care s-ar putea sa nu fie la curent cu ele, dar sa fie deschisi la ele, fie sa contribuiti la aceste proiecte intr-un fel semnificativ.

Si eu cred ca asta suntem chemati sa facem acum, sa ne activam si sa actionam cat de mult putem, sa ne jucam rolurile in deplina libertate. Haideti sa o facem. Acesta e momentul.

Si anul viitor, mi-as dori tare mult sa fiu in acest program anul viitor si sa aud cat de multe schimbari minunate s-au petrecut pe planeta deoarece lucrurile chiar se accelereaza. Asadar, haideti sa ne suflecam manecile, sa ne facem treaba si sa ne distram.

Steve:            Da si sa ne distram. Si acest aspect este important, sunt de acord.  Ne apropiem de masa critica. O putem simti si dupa cum spune deseori Barbara Marx Hubbard, nasterea a avut deja loc. Acum ducem la maturitate aceasta nastere.

Asadar ne apropiem de masa critica si imi place aceasta chemare la actiune. Unimea este in actiune oriunde ne decidem sa actionam. Simtim ca ne ducem rolul la indeplinire si ne implicam, dupa cum ai spus, ajungem la ceea ce ai numit libertate totala, care ne da putere si este distractiva.

Asadar, Juan Carlos, sa trecem la tine. Care este lucrul pe care vrei sa il lasi in atentia ascultatorilor Zilei Mondiale a Unimii din acest an?

Juan Carlos: Da. Ce as dori sa impartasesc cu toti participantii este ca nu cred ca aceasta schimbare planetara este ceva prea indepartat de voi, prea complex, prea dificil de realizat. Intr-un cuvant, fiecare pas pe care il faceti si fiecare actiune pe care o intreprindeti in cadrul comunitatii voastre, cu familia voastra sunt importante.

Daca intelegem ca suntem cu totii interconectati si ca suntem cu totii inter-dependenti, fiecare actiune si act de iubire pe care le facem in viata noastra simpla si usoara, aduce diferenta. Nu stim niciodata cat de departe suntem de aceasta schimbare. Si daca oamenii isi dau seama de asta, vor sti ca fiecare act de compasiune si de iubire fata de vecinul nostru poate fi acel element, acel ultim imbold care genereaza schimbarea planetara.

Deoarece noi nu putem vedea undele care sunt raspandite de fiecare act simplu de iubire. Sa continuam deci sa ne conectam la inimile noastre si sa fim constienti de felul in care actiunile noastre aduc aceasta iubire globala in lume. Asa ca asta va sfatuiesc eu. Conectati-va la inima voastra. Aduceti-va in lume pasiunea si darurile creative si talentele. Conectati-va cu altii si acolo ne vom intalni, fie intr-un birou al viitorului, fie in Roata Co-creatiei, fie pe Amplified sau la orice alt eveniment de oriunde din lume. Aveti doar incredere in voi insiva si faceti lucrurile sa se intample.

Steve:            Imi place tare mult asta, Juan Carlos, aveti incredere in voi si faceti lucrurile sa se intample. Si cum ai spus la inceput, nu va simtiti prea departe. Doar intrati in joc si implicati-va. Puteti face diferenta. Intrati in inima. Frumos, multumesc.

Si Barbara F, B2, daca poti sintetiza intr-un singur mesaj ceea ce vrei sa retina ascultatorii nostri?

Barbara F.: Multumesc, Steve. Adevarul este ca de fapt am si castigat. Adevarul este adevar. Cum ar putea fi altminteri? Tot ce stim despre modul in care opereaza universul nostru ne spune ca totul este un intreg nestirbit inca de la inceput. Asa ca sarcina noastra este, cred eu, sa incepem sa ne aratam ca fiind cei care stim ca suntem. Si sa stim ca in principal, actuala evolutie a civilizatiei, asa cum o stim noi nu ni se intampla. Se intampla prin noi. Si ce estre mai important, se intampla ca noi. Absolut fiecare dintre noi este o expresie a universului devenind si devenind si devenind el insusi si toate sunt una.

Steve:            Minunat. Da, lipsa de unitate nu exista, Noi stim deja asta.

Barbara F.:    Nu exista. Cum ar putea sa existe?

Steve:            Cum ar putea? Si de aceea aceasta zi este atat de importanta, deoarece analfabetismul spiritual este oarecum o problema. Asa ca iti multumesc, Barbara. Oh, imi place tare mult asta si imi place aceasta invitatie ca spirtulaitatea sa apara prin noi, nu sa ne apara noua. Frumos. Multumesc.

Si Barbara MH, B1, mai avem un minut, ce doresti sa ne impartasesti?

Barbara M.H.: Doar de un minut este nevoie pentru a respira impreuna la scara planetara, intr-o experienta a iubirii, un minut. Si eu spun sa o facem chiar acum. Sa respiram impreuna intr-o trecere planetara de la frica la iubire, in interiorul nostru si in lume si asa sa fie.

Steve:            Ah, haideti sa respiram adanc de cateva ori in aceasta schimbare planetara de la frica la iubire. Sa respiram cu totii adanc, de cateva ori. Si ce nota de incheiere minunata, Barbara Marx Hubbard. [..]