Raza Adevarului reuneste energiile Fecioarei Maria, ale Arhanghelul Rafael si ale Maestrului Inaltat Hilarion si ofera practicantilor o initiere de o forta uriasa. Energia Triada, care inmanuncheaza forta si virtutile acestor trei fiinte angelice, are misiunea de a aduce vindecarea in toate structurile corpului omenesc si in toate planurile vietii pe Pamant.
Invocata, Raza Adevarului ne va ajuta sa gasim drumul de care avem nevoie, va pogori in sufletele noastre credinta ca echilibrul si starea de sanatate ne pot fi si noua daruite.
Fecioara Maria intruchipeaza, pe langa puternica imagine crestina izvorata din adevarul nasterii lui Iisus, si arhetipul Mamei Divine − prezent in toate marile credinte si in toate epocile − si exprima realitatea spirituala a Principiului feminin.
Fecioara Maria, Arhanghelul Rafael si Maestrul Inaltat Hilarion sunt cunoscuti ca vindecatori ceresti angelici ai planului fizic, emotional si spiritual. Cu ajutorul lor, vom deveni fiinte mai puternice si mai iubitoare, caci suntem conectati la Torta Alba a Adevarului, care ne scalda intr-o stare de calm si pace.
Aceste energii, de vibratie foarte inalta, se manifesta sub forma unui imens suvoi de un alb, ca de cristal. Raza Adevarului ne va inunda toate celulele, chakrele, inima, toate organele vitale, toate tesuturile, ne va revitaliza intreaga fiinta, ne va invalui in cascade de iubire pline de o forta, cum probabil nu am mai simtit niciodata. Fiinta noastra se va umple de pace, de iubire, de echilibru si de armonie. Are loc vindecarea emotionala, dobandim curajul de a infrunta problemele intr-o maniera Divina – acum si in toate momentele ce vor veni. Se va accelera procesul evolutiei noastre spirituale si vom avea parte de sprijin in momentele dificile, pentru ca Raza Sacra a Adevarului va ramane cu noi in acest plan terestru pana in momentul tranzitiei si dincolo.
Marile Zeite Mame au reprezentat fertilitatea, izvorul vietii, cu toate intelesurile adanci pe care le presupune aceasta. Asa au fost, in antichitate, Geea, Rhea, Demeter, Iris la greci, Isis la egipteni, Ishtar la asiro-babilonieni si Kali la hindusi.
Geea (sau Gaea, Gaia) este personificarea Pamantului, Mama Pamant, considerata inca din vechime un element primordial, din care se trag toti si toate. Intr-o perioada mai tarzie, Geea este perceputa ca mama tuturor zeilor. Rhea, este mama lui Zeus, stapanul lumii. Demeter este zeita agriculturii si a roadelor pamantului, iar Iris este o tanara fecioara cu aripi de aur, simbol personificat al curcubeului, considerata mesager intre zei si oameni.
Ishtar, divinitate universala, al carei cult este raspandit in tot bazinul dintre Tigru si Eufrat, socotita stapana feminina a Cerului, protectoarea dragostei si a maternitatii, a intelepciunii, stapana peste oameni, regi si zei, este cea care da monarhilor sceptrul, tronul si insemnele regale.
Isis, zeita casatoriei, simbolul armoniei matrimoniale si al fidelitatii, care cunoaste arta magiei, a tamaduirii si chiar a invierii din morti, este cea care stapaneste fortele magice si cunostintele secrete. Ea detine arta vindecarii si se crede ca Isis, cu ajutorul lui Thot, ii initia pe oameni in arta medicinei. Cultul acestei zeite universale, raspandit pe o arie foarte larga si insusit de multe popoare din vechime, este prezent inca din perioada predinastica si el se pastreaza cu acest inteles religios profund pana in secolul al VI-lea.
In India, Kali reprezinta o sinteza intre Mitologie, Teologie, Filozofie si Metafizica, presupunand o gandire cosmocentrica ce include, intr-o viziune unica, microcosmosul si macrocosmosul. Sub infatisarea ei hidoasa se surprinde o viziune a miscarilor care alcatuiesc Creatia, Mentinerea si Nimicirea; ea exprima calitati ce leaga si sustin Universul, unitatea a tot ceea ce este manifestat, la orice nivel de existenta, de la simpla aparenta pana la iluzia pura. Ca si Ganesha si Maya, Kali simbolizeaza constiinta manifestarii eului lui Shiva in infinitatea aparentelor si a energiilor creatoare.
Shakti si Shiva reprezinta la indieni cele doua aspecte, masculin si feminin, ale unitatii, desi in alte reprezentari sunt infatisate ca divinitati feminine, care simbolizeaza energia cosmica.
In psihologia moderna, simbolul Mamei Divine capata valoarea unui arhetip ce reprezinta sublimarea perfecta a instinctului si cea mai profunda armonie a dragostei. Prin unirea a doua stari care par opuse, aceea de mama si de fecioara, Mama Divina reprezinta potentialitatea lumii si beatitudinea divina.
Uriel
Uriel este Lumina, Focul sau Faţa lui Dumnezeu.
În viziunile lui Enoh, Uriel este călăuză cerească şi rege al corpului îngeresc, unul dintre cei patru păzitori ai Tronului lui Dumnezeu.
Uriel este îngerul care aduce informaţii profetice, cum a fost în cazul lui Noe, căruia i-a prevestit Potopul. Aşa se face că Noe, prin dragostea lui curată şi pură pentru Dumnezeu, a putut percepe mesajul lui Uriel despre iminenţa Potopului. Doar dacă inima se aprinde de devoţiune faţă de Dumnezeu, I se poate auzi Chemarea; cel care nu percepe mesajele divine nu poate găsi Lumina Eternă.
Arhanghelul Uriel este reprezentat fie cu un pergament şi o carte, în chip de înger, fie cu o mână întinsă, în care ţine flacăra cu care dăruieşte umanităţii Iubirea şi Lumina lui Dumnezeu, fie stând la poarta Edenului şi ţinând în mână o sabie care arde.
Simbol al focului lui Dumnezeu, flacăra lui Uriel are misiunea de a arde toate elementele negative, egoismul, dorinţele impure, atunci când oamenii îşi îndreaptă rugăciunile către Dumnezeu, are puterea purificatoare şi capacitatea de a transforma vibraţiile joase în energii ce susţin înţelegerea tuturor aspectelor spirituale ale vieţii.
Arhanghelul Uriel are importanta misiune de a aduce Lumina Divină în vieţile noastre. Prin transformarea amintirilor dureroase şi prin restaurarea păcii trecutului nostru, el ne ajută să schimbăm cele mai cumplite dezamăgiri ale noastre în cele mai măreţe binecuvântări, să descătuşăm neiertările şi resentimentele, aduce pacea în sufletele noastre.
Jofiel
Numele lui Jofiel semnifică Frumuseţea lui Dumnezeu, Contemplaţia Domnului. Jofiel este heruvim şi Prinţul Conducător al Ordinului Tronurilor, patronul artelor. El are onoarea de a fi primul înger ce apare menţionat în Biblie, ca arhanghel care i-a condus pe Adam şi pe Eva în afara Grădinii Edenului, după ce au mâncat fructe din copacul interzis, şi tot el rămâne şi ultimul păzitor al Copacului Vieţii. Sabia de foc cu care este reprezentat Jofiel ne sugerează întregul spectru al aspectelor ce alcătuiesc misiunea lui de a împiedica întoarcerea omului în Rai.
Jofiel este menţionat în scrierile apocrife ca înger păzitor al celor trei fii ai lui Noe: Shem, Ham şi Iaphet.
Jofiel este arhanghel al iluminării, care aduce în conştiinţa noastră Puterea Luminii Divine, transformă sentimentele umane în aspiraţii spirituale şi preface ignoranţa, mândria, îngustimea minţii în lumină, iubire, adevăr, înţelepciune. El ne ajută să acumulăm informaţii din orice domeniu, să studiem, să învăţăm, să efectuăm cercetări, să evoluăm în planul cu- noaşterii – atât cea materială cât şi cea spirituală.
Ca arhanghel patron al artei şi frumuseţii, Jofiel ne ajută din punct de vedere metafizic şi fizic să gândim pozitiv şi bine, să apreciem frumuseţea din jurul nostru, să creăm, să manifestăm şi să atragem mai multă frumuseţe în vieţile noastre. Jofiel ne ajută să încetinim ritmul şi să mirosim trandafirii. Energia lui este înălţătoare, ne face plăcere să o simţim lângă noi, este prietenoasă şi pozitivă, este asemenea celui mai bun prieten.
Chamuel
Chamuel este Serafim şi conducătorul Ordinului Puterilor. Numele lui înseamnă Cel ce îl vede pe Dumnezeu sau Cel ce îl caută pe Dumnezeu, dorinţa Domnului. De obicei, el este inclus pe lista celor şapte arhangheli importanţi ca înger al adoraţiei, ca unul dintre cei care îl venerează pe Dumnezeu, care ne ancorează în esenţa dragostei divine, ne umple de iubire şi de apreciere pentru toate darurile pe care le primim în fiecare viaţă. Ca să înţelegem şi să putem manifesta asemenea senzaţii, trebuie să experimentăm tot ceea ce viaţa are de oferit, chiar dacă nu întotdeauna ne este uşor să o facem. Sentimentele sincere, adevărate, nu se înlătură, nu se înăbuşă niciodată, nu se reprimă, ci se împărtăşesc, se exprimă cu fermitate şi sinceritate, într un mod potrivit. Chamuel ne umple de dragoste atât pentru noi înşine, cât şi pentru cei din jur, ne sprijină şi ne încurajează să iertăm ca să putem fi iertaţi, ne aduce iubirea necondiţionată pentru a o putea împărtăşi cu alţii. Iubirea şi adoraţia pentru Dumnezeu reprezintă aspectul spiritual al Legii, Calea prin care Iisus Christos a înmulţit pâinea şi peştele, sunt cele care au oprit – de a lungul vremurilor – omenirea de la auto- anihilare, sunt Spirala Universului.
Planul Divin este nemărginit, iar Dumnezeu ne dă mereu, pe măsură ce trebuie, câte un instrument cu care să ne ajutăm, ne dezvăluie treptat din tainele sacre, ne dă, atunci când avem nevoie, ceea ce avem nevoie. Misiunea Arhanghelului Chamuel este tocmai aceea de a ne sprijini şi a ne asista în rezolvarea problemelor pe care le implică această abordare.
Rafael
Rafael, al cărui nume înseamnă Dumnezeu a vindecat, este tămăduitor al tuturor neputinţelor omeneşti, vindecător puternic atât al corpului fizic, cât şi al suferinţelor de ordin sufletesc şi spiritual, protector al oamenilor şi al tuturor vietăţilor. Numele lui provine din cuvântul ebraic rapha, care se traduce prin doctor sau vindecător.
Calitatea lui Rafael de vindecător al lui Dumnezeu vine dintr-o menţiune biblică ce ne relatează cum a vindecat el Pământul după ce a fost pângărit de păcatele îngerilor căzuţi.
Un episod extrem de semnificativ din mitologia lui Rafael este legat de misiunea sa specială de salvare a umanităţii în timpul Potopului. El l-a învăţat pe Noe cum să şi construiască arca, iar după Potop i-a dat drept ghid faimoasa Carte a îngerului Raziel, carte a tuturor adevărurilor.
În Cartea lui Solomon ni se spune că atunci când acesta l-a rugat pe Dumnezeu să-l ajute să construiască un templu, Dumnezeu i-a răspuns dându-i în dar un inel, adus de către Rafael, care avea puterea de a subjuga toţi demonii. Datorită muncii sclavilor-demoni, Solomon a putut construi templul.
Rafael este un înger al rugăciunii, al iubirii, al bucuriei, al chibzuinţei, al vindecării, al luminii, al ştiinţei şi al cunoaşterii, al restaurării vieţii, al armoniei şi echilibrului. Toate ştiinţele medicale, precum şi cele conexe sau colaterale, toate practicile şi tehnicile de vindecare şi armonizare, orice are legătură, direct sau indirect, cu vindecarea, cu restaurarea, cu remedierea şi armonizarea vieţii sunt aduse în cunoaşterea noastră prin intermediul Arhanghelului Rafael.
Mihail
Arhanghelul Mihail este Cel asemenea lui Dumnezeu, Strigătul de luptă în bătălia purtată în Rai împotriva îngerilor căzuţi, Prinţul Luminii. Numele lui semnifică putere, onoare şi dreaptă judecată, Cel care a fost venerat ca ceva al lui Dumnezeu.
Arhanghelul Mihail este menţionat, ca înger al căinţei, milei şi dreptăţii, ca înger al distrugerii şi îndurării în numele lui Dumnezeu. Luptător al dreptăţii, Mihail se află în fruntea armatelor cereşti şi este considerat în creştinism, de către Biserică, drept Cel care îi apără porţile împotriva diavolului.
Ca înger al dreptei judecăţi, el este cântăritorul sufletelor înainte ca acestea să fie trimise la locul cuvenit, în Rai sau în Iad. Mihail este cel care a condus sufletul Sfintei Fecioare în tărâmul de dincolo şi l-a ocrotit până când Maria, Născătoarea de Dumnezeu, s-a ridicat la Fiul său.
Mihail este asociat cu miracolele manifestate de puterea lui Dumnezeu şi este considerat apărător al Luminii şi bunătăţii Divine.
Mihail este adeseori înfăţişat cu aripi puternice, foarte mari, şi cu Sabia Dreptăţii, de un albastru stră- lucitor, o sabie de foc, care arde, care radiază căldura şi strălucirea Luminii Divine.
Atunci când ne apare în chip de Cel ce cântăreşte sufletele, Mihail este înfăţişat ţinând în mână o balanţă în care, pe fiecare platan, se află câte un mic trup gol, reprezentând sufletele: cele acceptate au de obicei mâinile împreunate într un gest de recunoştinţă, iar cele păcătoase exprimă groază în privire şi atitudine.
Gabriel
Gavriil înseamnă Bărbat tare, Bărbat Dumnezeu: Gavri are înţelesul de bărbat, iar il este prescurtarea de la Elohim, care semnifică Dumnezeu. Gabriel, Omul lui Dumnezeu sau Dumnezeu s-a arătat el însuşi cu putere, este vestitor al dumnezeieştilor taine. În limba ebraică, numele Gabriel semnifică Dumnezeu este puterea mea, Forţa lui Dumnezeu.
Gabriel este îngerul Bunei Vestiri, al reînvierii, al compasiunii şi al revelaţiei divine, Guvernatorul divin al Paradisului. În tradiţia ebraică, se arată că Gabriel este îngerul pedepsei divine binemeritate ce s a abătut asupra oraşelor decăzute Sodoma şi Gomora.
Numele său este menţionat de patru ori în Biblie şi de fiecare dată apare ca un mesager care aduce veşti importante: el a vestit naşterea Sfântului Ioan Botezătorul dar şi arhanghelul care a anunţat o pe Fecioara Maria că îl va naşte pe Iisus, că ea este cea aleasă şi cea mai binecuvântată dintre femei.
Se crede că tot Gabriel ar fi profeţit naşterea lui Samson şi a Fecioarei Maria. Pentru că este vestitorul Venirii lui Mesia pe Pământ, tot el este cel care va suna din corn, anunţând a doua Venire a Mântuitorului.
Arhanghelul Gabriel este considerat şi Îngerul Păzitor al lui lisus Christos în perioada întrupării Sale pe Pământ, cel care I a apărut lui Iisus în grădina Ghetsimani, pentru a-L sprijini în teribilul moment al cunoaşterii cu anticipaţie a calvarului ce urma să se producă. Tot Gabriel a răsturnat piatra de la intrarea în mormântul lui Christos, la Înviere, şi le a vorbit femeilor mironosiţe.
Zadkiel
Numele de Zadkiel semnifică Dreptatea lui Dumnezeu. Zadkiel este un înger al mărinimiei, al milei, al compasiunii, al bunăvoinţei, este patronul tuturor îngerilor care iartă sau ale căror misiuni au legătură cu iertarea. El este cel care i a reţinut mâna lui Avraam pentru a l împiedica să şi sacrifice fiul, pe Isaac, ca pe o jertfă adusă lui Dumnezeu, şi poate de aceea este adeseori reprezentat ţinând în mână un pumnal. Zadkiel, alături de Jofiel, este unul dintre purtătorii steagurilor care l urmează pe Mihail în luptă.
Acest fermecător arhanghel păzeşte puterile invocaţiei şi ale afirmaţiei, esenţele rugăciunii, ne încurajează să intensificăm, să creştem – prin dorinţa noastră sinceră, prin exprimarea intenţiei – sfera rugăciunii, ne învaţă arta de a ne ruga, ne arată cum şi în ce condiţii simpla conversaţie cu Dumnezeu se transformă în rugăciune şi ne asigură că nici o rugă nu rămâne fără răspuns.
Invocarea şi meditaţia cu Arhanghelul Zadkiel duc la dezvoltarea capacităţii de a asculta răspunsul, de a conştientiza felul în care am fost îndrumaţi, duc la expandarea sentimentului de compasiune faţă de noi înşine şi faţă de alţii, astfel încât să nu mai fim neiertători, să nu i mai judecăm pe greşiţii noştri. Zadkiel ne ajută să vedem Lumina Divină din noi înşine şi din cei din jurul nostru.
Împreună cu Arhanghelul Mihail, Arhanghelul Zadkiel contribuie la vindecarea suferinţelor – mai ales a celor din plan emoţional – şi la eliminarea energiilor negative din toate structurile corpului omenesc.
Metatron
Metatron este Cel ce ocupă locul de lângă Tronul Divin; numele lui este o derivaţie a lui Yahweh, denumirea sacră, nepronunţată, a lui Dumnezeu; meta thronon, utilizat ca rang îngeresc, înseamnă alături de tron, cel care are sarcina de a i introduce pe ceilalţi dinaintea Feţei lui Dumnezeu; în latină, metator înseamnă cel ce măsoară, iar în aramaică şi în terminologia kabbalistică matronita e un sinonim pentru Shekina, fiinţă dumnezeiască ce în zilele noastre este socotită a fi aspectul feminin al divinităţii.
Metatron este căpetenia supremă a îngerilor şi scribul lui Dumnezeu, Cel care ţine evidenţa păcatelor omenirii. În unele scrieri, el apare ca avocat ceresc, mai marele ierarhilor cereşti, cancelarul Raiului, regele îngerilor. Îngerul Prezenţei, cum mai este denumit, Metatron ne ajută să înţelegem ce se întâmplă acum în realitatea planului nostru terestru.
După unele texte apocrife, profetul şi scribul Enoh – despre care se spune că a umblat cu Dumnezeu, că şi a păstrat puritatea de la Dumnezeu în timpul vieţii sale de muritor – era un învăţat în domeniul secretelor cereşti pentru că primise Cartea Îngerului Raziel, învăţătură despre Lucrarea lui Dumnezeu. Pentru meritele sale, Dumnezeu l a luat pe Enoh în Cer.
Enoh a primit în dar aripi, prin Graţie Divină, şi a fost învestit cu însuşiri celeste, devenind astfel arhanghelul Metatron. Pentru că Enoh fusese în timpul vieţii pământeşti un scrib talentat şi cinstit, i s-a dat o misiune similară în Ceruri: să consemneze în Cronica Akasha tot ce se întâmplă pe Pământ. El este reprezentat iconografic ţinând în mână un pergament.
Ariel
Ariel este îngerul naturii, cel care guvernează tărâmul Îngerilor Pământului, denumiţi de oameni zâne, spiriduşi, elfi, personaje mitice prezente în toate genurile de artă de a lungul timpurilor.
Este o manieră absolut unică şi personală prin care această frumoasă fiinţă angelică supraveghează tărâmul uman şi se străduieşte să îl conecteze cu tărâmul angelic. Fără să ţină cont de vârstă, Ariel inspiră personaje de poveste care aduc mesaje angelice atât copiilor, cât şi adulţilor.
Ariel şi legiunile lui de îngeri ne ajută să înţelegem ritmurile naturale ale Pământului şi să experimentăm proprietăţile magice şi vindecătoare ale pomilor, ale florilor, ale tuturor plantelor şi nu numai. Ariel încurajează cunoaşterea oricărei surse de energie vitală şi vindecătoare ce provine de la toate elementele aflate în natură. Este motivul pentru care el este considerat patronul homeopatiei şi al celor care se ocupă cu medicina naturistă. Această misiune o îndeplineşte alături de Haniel şi Rafael.
Îngerii naturii locuiesc în fiecare fir de iarbă, în fiecare petală de floare, în fiecare picătură de apă. Aceste entităţi magice îşi fac casa – chiar aşa cum se spune în poveşti – în ciuperci, în scorburi, în castelele din adâncurile mărilor şi ale oceanelor, în râurile învolburate şi în apa cristalină a fântânilor…, în toate formele de manifestare a naturii. Construind o relaţie personală cu Ariel, realizăm o legătură de armonie şi echilibru cu întreg mediul nostru înconjurător.
Natura este într un echilibru fragil care are nevoie de înnoire şi refacere, de cei care împreună cu Ariel protejează mediul şi tot ceea ce înseamnă natură.
Azrael
Azrael înseamnă Cel pe care îl ajută Dumnezeu. Semnificaţia numelui său este legată de misiunea pe care o are de a-i ajuta pe oameni să ajungă în momentul morţii pe celălalt tărâm, de a alina suferinţa bolnavilor şi de a asista întreg corpul medical şi pe toţi aceia care se ocupă de vindecarea suferinzilor.
Azrael îi linişteşte pe muribunzi înainte de a trece pragul spre lumea de dincolo, se asigură că nu suferă şi îi ajută să asimileze informaţiile din cealaltă lume. El are un foarte mare respect pentru cei încercaţi, şi de aceea este o sursă de linişte, de forţă şi de mângâiere. El ştie că o minte şi un corp odihnite sunt mai puternice şi capabile să reziste în faţa durerii, aşa încât ne va ajuta să dormim, să ne eliberăm mintea de frământări şi chinuri, ne va sprijini şi ne va mângâia în chinul nostru fizic, spiritual sau emoţional.
În teologia islamică, Azrael este numit Îngerul Morţii, care scrie întruna într o carte mare şi întruna şterge ceea ce a scris. Ceea ce scrie este naşterea omului, ceea ce şterge este numele lui în momentul morţii. În această carte, cei condamnaţi sunt încercuiţi cu negru, iar numele celor binecuvântaţi sunt încercuite cu lumină.
Deseori este reprezentat ca o fiinţă de dimensiuni uriaşe, cu un picior în al şaptelea Cer, iar cu celălalt pe pragul dintre Iad şi Rai. În spiritul acestei tradiţii, ni se transmite că Azrael a fost cel ce i a adus lui Dumnezeu un pumn de ţărână, atunci când l a făcut pe Adam. Tot legendele spun că, în ziua morţii unui om, o frunză pe care stă scris numele lui cade din pomul de sub Tronul lui Dumnezeu, iar după 40 de zile Azrael îi ia sufletul şi îl conduce în Rai.
Haniel
Haniel este Gloria lui Dumnezeu sau Graţia lui Dumnezeu. Anumite texte vechi îl prezintă pe Haniel ca însoţitor al lui Enoh în lumea spirituală, înainte ca acesta să fi fost înălţat la Ceruri, înainte să devină arhanghel.
Haniel este reprezentat iconografic cu aripi mari de culoare gri, cu o mantie verde smarald şi cu un felinar în mână. Felinarul, ca şi sfeşnicul sau candelabrul sau lumânarea reprezintă, din cele mai vechi timpuri, simbolul Luminii spirituale, al vieţii şi al mântuirii, al iluminării şi al curăţeniei spirituale, virtuţi care atrag Graţia sau Darurile Divine.
Devenit simbol al credinţei, felinarul purtat de Haniel reprezintă ochiul lui Dumnezeu ce cutreieră tot Pământul, Lumina Divină răspândită pentru oameni şi pentru rugăciunile lor.
Reprezentare a nemuririi sufletelor, felinarul arhanghelului Haniel este aşezat fie pe morminte, fie în preajma locurilor unde locuiesc sau se roagă credincioşii – la intrarea în case, în grădini, în biserici.
Arhanghelul Haniel ne ajută în drumul nostru spiritual spre iluminare. Când vine printre noi, aduce cu el felinarul cunoaşterii pentru a ne ajuta să recuperăm marile secrete pierdute de umanitate în drumul său spre cucerirea materiei. Prin dezvăluirea misterelor vieţii şi a secretelor pierdute, Haniel ne ajută să descifrăm misterul vieţii, să dezvoltăm capacităţi de comunicare cu lumea nevăzută, să decriptăm şi să înţelegem mesajele Divine, să ne înălţăm spiritual. Haniel guvernează acele subtile energii care au componentă mistică şi care se mani-festă prin virtuţi precum răbdarea, liniştea, tăcerea…
Jeremiel
Jeremiel înseamnă Mila lui Dumnezeu, pe cine Dumnezeu înalţă, Cel care răsare. El este îndrumător al sufletelor evlavioase şi îngerul adevăratelor viziuni divine, călăuzitorul sufletelor, cel care le conduce după ce au fost cântărite de Mihail.
Pe lângă faptul că ne ajută şi pe noi, oameni ai timpurilor prezente, să interpretăm viziunile profetice, Jeremiel le înlesneşte şi sufletelor care abia au ajuns dincolo să şi revadă viaţa trecută. Pe cei care sunt încă întrupaţi îi ajută să şi analizeze viaţa trăită până în prezent şi să ia hotărârile care se cuvin pentru o schimbare pozitivă privind viitorul. El ne îndrumă să evaluăm fără teamă istoria vieţii sau a vieţilor noastre, să învăţăm din experienţele anterioare ca să devenim pe viitor mai puternici şi mai plini de înţelepciune.
Dacă la anumite intervale de timp ne oprim din alergarea noastră continuă, dacă privim din când în când spre faptele noastre trecute, acest lucru ne va spori şansa de a stabili corect următorii paşi, de a vedea mai clar care este următoarea staţie. Este o foarte bună metodă de a elimina regretele în momentul când ne dăm seama că am fi putut schimba ceva, dar nu am avut răbdarea şi nu ne am acordat răgazul să vedem ce anume trebuia schimbat. Nu putem merge numai cu faţa spre viitor, fără să vedem nimic din trecutul nostru. Este necesar să conştientizăm şi să înţelegem greşelile, păcatele noastre ca să putem cere iertarea. Dacă dorim toate acestea, lucrăm cu energia lui Jeremiel. Prin intuiţie, prin gând sau imagini, vom primi răspuns, vom şti pur şi simplu răspunsul dacă ne concentrăm şi ne preocupăm constant. Cerem ajutor şi îl vom primi.
Raguel
În sumeriană, cuvântul RIG, care este sursa numelui Raguel, însemna doar a vorbi sau modul în care este prezentat cazul în faţa unui consiliu.
Raguel este unul dintre cei şapte arhangheli evocaţi în scrierile lui Enoh, iar numele lui semnifică Prietenul lui Dumnezeu. El este un înger al Pământului şi are misiunea de a-isupraveghea pe arhangheli şi pe îngeri să lucreze bine împreună, într-o manieră armonioasă şi ordonată, în concordanţă cu Ordinea şi Voia Divină.
Raguel este entuziast şi prietenos, îi place să ajute, este o baterie care ne aduce energie atunci când avem nevoie de susţinere, de forţă, de orice fel de sprijin. Noi, oamenii, trebuie să înţelegem că avem în Raguel un prieten foarte bun, un avocat divin, unconsilier spiritual sau terapeut. Cu sprijinul său putem obţine armonie şi colaborare bună în orice categorie de colectivităţi, indiferent dacă au caracter permanent – în familie sau la locul de muncă, într o echipă sportivă sau o trupă de actori – sau temporar, cum este cazul celor adunaţi la o şedinţă întâmplătoare.
Raguel poate fi invocat pentru rezolvarea corectă a disputelor de orice fel, deoarece este un recunoscut apărător al celor nedreptăţiţi. Problema este că trebuie să i se ceară ajutorul. Nu trebuie să uităm că nici o putere cerească nu încalcă liberul arbitru al omului. Arhanghelul vede adeseori persoane care se lasă pradă dezamăgirii, fără a realiza ce potenţial şi ce opţiuni au. Raguel are o disponibilitate nelimitată, şi nu are rost să întreprindem ceva singuri, după cum ne taie capul, când există atâta dorinţă de ajutor în prietenia lui pentru noi.
Raziel
Serafim şi heruvim, Raziel este numit Secretul lui Dumnezeu, păstrătorul şi păzitorul originalităţii, al tărâmului ideilor pure unde se află Sursa tuturor adevărurilor. El este atât de aproape de Creator încât ştie totul despre secretele Universului şi despre cum funcţionează acesta. Raziel este autorul legendar al Cărţii Îngerului Raziel, în care este aşternută toată cunoaşterea cerească şi pământească chei, coduri ale misterelor şi secretelor Universului, întreaga magie divină a Creaţiei, simboluri care pot fi descifrate, decriptate doar cu ajutorul lui Raziel însuşi. Şi astăzi, Cartea lui Raziel este un document rar, ţinut secret şi greu de decriptat. O copie a Cărţii lui Raziel i-a fost trimisă, prin Arhanghelul Rafael, lui Noe, care a folosit informaţia pentru a construi Arca şi a-i ajuta pe oameni după Potop. Vechile legende povestesc că după ce Adam şi Eva au fost izgoniţi din Rai, Raziel, înduioşat de tot ceea ce s-a întâmplat, i-a dat lui Adam Cartea pentru ca acesta să-l înţeleagă mai bine pe Dumnezeu, să poată conştientiza cu ajutorul ei Manifestarea şi Graţia Divină.
Cunoaşterea lui îşi are izvorul în Voinţa Divină, care îl aşează pe Raziel în locul unde se află cortina prin care Creatorul este separat de Creaţia Sa. Acolo, arhanghelul are misiunea de a nota tot ceea ce se spune în jurul Tronului lui Dumnezeu.
Raziel este reprezentat ca un bărbat frumos şi înalt, cu o aură galben strălucitoare, cu o mantie care se unduieşte de parcă ar fi lichidă, cu aripi mari, de un albastru precum cerul, care ţine în mână o cheie, o carte sau un papirus.
Sandalfon
Sandalfon este unul dintre cei doi arhangheli ai căror nume nu se termină cu sufixul el. Sandalfon, în limba greacă, semnifică frate, o referire la fratele său geamăn, Arhanghelul Metatron. Cei doi gemeni sunt singurii arhangheli din Rai care la origine au fost muritori şi au trăit pe Pământ. Arhanghelul Sandalfon a fost profetul Eliah – în creştinism, Sfântul Prooroc Ilie –, iar Metatron a fost înţeleptul Enoh.
Dumnezeu le-a dat amândurora misiuni nemuritoare ca arhangheli, pentru a-i răsplăti pentru lucrarea lor benefică pe Pământ, permiţându-le să-şi continue lucrarea sacră din Rai.
Sfânta Scriptură consemnează multe dintre faptele şi minunile înfăptuite pe Pământ de acest mare sfânt, prin credinţa sa. Pentru virtuţile sale, înţeleptul Eliah a fost martor, pe Muntele Tabor, la Schimbarea la Faţă a lui Iisus Christos şi „va veni la sfârşitul veacurilor, ca Înaintemergător, la cea de a doua Venire a lui Christos, în Slavă”.
Sandalfon este reprezentat ca un înger înalt, îmbrăcat în negru, cu o mantie din energie pură, care emite constant scântei. Misiunea lui principală este de a-I duce lui Dumnezeu rugăciunile oamenilor.
Sandalfon este menţionat în scrierile vechi ca maestru al muzicii. Mesajele arhanghelului zboară asemenea unor şoapte dulci pe aripile îngerilor şi sunt atât de subtile şi gingaşe, încât adierile pot trece pe lângă noi fără să băgăm de seamă.
Pentru că ne ajută atunci când căutăm direcţia în care se îndreaptă cărarea noastră spirituală, meditaţiile cu acest special şi minunat arhanghel sunt extrem de profunde şi, de fiecare dată, însoţite de răspunsuri.
Zafarel
Ca şi ceilalţi serafimi care au de împlinit o nouă misiune pe Pământ, Zafarel este implicat în îndrumarea spirituală a omului, şi implicit în purificarea şi ridicarea vibraţiei celor care lucrează cu energiile lui.
Arhanghelul Zafarel este deţinătorul Diamantului cu lumina şi puritatea căruia elimină energiile joase din toate structurile corpului uman, construind o Cale de Lumină şi energie pură care să-i călăuzească şi să-i îndrume pe toţi cei ce doresc evoluţia.
Diamantul reuneşte inocenţa, înţelepciunea şi credinţa. Legătura care se creează între Arhanghelul Zafarel şi cel care îi cere ajutorul este deosebit de puternică. Lumina Diamantului, prin protecţia pe care ne o oferă, ne aduce echilibrul în viaţă şi ne facilitează legătura cu celelalte fiinţe de lumină şi cu energiile lor. Să ne imaginăm că în chakra inimii străluceşte în permanenţă, cu lumina sa caldă şi pură, Diamantul lui Zafarel. Vom fi sprijiniţi în intenţia noastră de a ne inunda câmpul energetic cu energii divine, de a elimina toată negativitatea din noi şi de a o înlocui cu o nouă şi pură energie care să ne permită să înaintăm în realizarea misiunii noastre personale din această viaţă.
Ajutaţi de arhanghelul Zafarel, dobândim armonie şi pace interioară, claritate în gânduri şi siguranţă în acţiunile noastre. Dialogul cu îngerii şi cu entităţile de lumină începe să fie posibil pentru că lumina Diamantului acţionează şi în plan emoţional, dezvoltă intuiţia şi, deci, capacitatea noastră de înţelegere a Voinţei Divine şi a misiunii personale în această viaţă.