Spirala Înălțării – “povești” cu tâlc (1, 2, 3)
09/08/2016
Spirala Înălțării – o altă poveste (4)
17/08/2016
Show all

Gregg Braden ne vorbește – video 1

CEA MAI IMPORTANTĂ ÎNTREBARE LA CARE AI PUTEA

RĂSPUNDE VREODATĂ

– Gregg Braden –

Traducere: Irina Cruceru 

http://www.learn.hayhouseu.com/wiredtothrive-ebook-thankyou-us

Acest scurt video a fost postat de Gregg Braden pe site-ul Editurii HAYHOUSE pentru a-și promova un e-Book intitulat Resilience from the Heart, pe care îl puteți descărca gratuit de pe link-ul indicat mai sus. Împreună cu prietenii mei din grupul Avatar 5D vom depune toate eforturile ca să traducem această carte și să o oferim în dar (deci, tot gratuit) tuturor celor care și-o doresc dar nu știu limba engleză. Până atunci… sunt avantajați cei ce știu bine limba engleză! Vă ținem la curent și cu postările video care vor urma.

Cu mult drag,

Elena Cociș

Când vorbim despre modul în care ne rezolvăm problemele, despre relațiile pe care le aducem în viețile noastre, despre alegerile pe care le facem, indiferent cât de diferite sunt ele, există o temă comună care apare mereu. Modul în care mi-ai răspunde la o singură întrebare deține acea cheie, indiferent care ar fi întrebarea respectivă. Ți-am spus că modul în care îmi răspunzi la o singură întrebare deține cheia oricărei credințe pe care ai avut-o vreodată despre tine însuți, despre stima ta de sine, relațiile tale cu alți oameni, modul în care găsești răspunsuri, sănătatea ta, felul în care îți trăiești viața – alegerile pe care le faci. Modul în care răspunzi la o singură întrebare reprezintă firul conducător al tuturor acelor lucruri, este ceea ce le diferențiază unele de celelalte. Și care ar fi acea întrebare?

Orice ființă care a trăit vreodată pe Pământ, din momentul în care a devenit conștientă de relația ei cu lumea, și-a pus această întrebare, în mod conștient sau inconștient. Iar întrebarea este: “Cine sunt eu?” Și te-aș invita să te întrebi: „Cine ești tu?”

Și suntem mulți în lumea asta care ne întrebăm: „Cine suntem noi?”

De ce e important să știm asta? Despre acest lucru vreau să-ți vorbesc. Modul în care am fost condiționați ne răspunde la această întrebare. Răspunsul vine din ideile și gândirea oamenilor. Gândește-te la asta din perspectiva vieții tale. Dacă te întreb cine ești, iar tu începi să-mi răspunzi, de unde vine răspunsul tău? El vine din ceea ce am auzit de la alți oameni. Vine din ceea ce am citit, din ceea ce am învățat la școală, am auzit în familiile noastre, la vecinii noștri, de la instituțiile religioase în care credem, din tradițiile noastre spirituale. Și toate aceste credințe formează lentilele perceptuale prin care tu și eu ne vedem pe noi înșine, relațiile noastre, pe ceilalți oameni, relațiile cu lumea înconjurătoare, modul în care ne raportăm la trecut, la viitor, la Cosmos, la Dumnezeu. Ce poate fi mai important decât a răspunde la această întrebare în mod onest, adevărat și factual?

Noile descoperiri au răsturnat gândirea științifică a ultimilor 150 de ani. Referitor la această întrebare, timp de 150 de ani, am fost înțepeniți într-o poveste despre noi și relațiile noastre cu lumea. Povestea ne-a fost servită…și iată cum suntem astăzi.

Dar acum, lumea trece printr-un timp al extremelor. Povestea noastră trebuie să se schimbe, să reflecte noile descoperiri. Onestitatea și adevărul acestor noi descoperiri trebuie să ne alinieze cu aceste vremuri ale extremelor într-un mod util și sustenabil, care să ne permită să încercăm să ne descurcăm în această lume nouă.

Timp de 30 de ani, am avut șansa să studiez unele dintre cele mai izolate, virgine și minunate locuri care au mai rămas pe Pământ, pentru a descoperi secrete ascunse în mânăstiri, în textele străvechi, în înțelepciunea strămoșilor noștri. Și acum încep să înțeleg.

În urma descoperirilor mele, am acum 11 cărți care dezvăluie înțelepciunea înaintașilor noștri, dintr-o abordare științifică și spirituală. Cinci dintre ele au devenit bestseller-uri ale revistei New York Times și sunt publicate acum în 38 de limbi. Iar ele se îmbină armonios cu o carieră corporatistă. Am fost geolog în anii `70, când a avut loc prima criză energetică. În anii `80, am lucrat în industria de apărare a SUA și am putut vedea îndeaproape cum s-a manifestat criza mondială a carburanților, iar în 1991, am devenit primul manager operațional al sistemului din San Francisco. Motivul pentru care vă împărtășesc aceste lucruri este faptul că fiecare dintre aceste cariere le-am avut în timpul unor crize, iar job-ul meu era să găsesc răspunsuri în condiții de criză. Iar acest lucru ne ajută să transcendem, nu să supraviețuim, ci să progresăm în timpul crizelor.

Și vreau să vă împărtășesc tot ce am descoperit în acești 30 de ani, pentru că trăim vremuri de criză. Vremuri în care ciclurile converg și creează extreme în viețile noastre: clima, economia, conflictele și războaiele ne copleșesc din toate părțile.

Pe măsură ce explorăm aceste principii ale celor mai onorate și sacre tradiții și le unim cu cele mai valoroase realizări ale științei zilelor noastre, ne oferim posibilitatea de a trece de o frontieră evoluționistă pe care nu am trecut niciodată: ceea ce e mai bun în domeniul științei și cei 5.000 de ani de experiență umană, de înțelepciune, toate unite într-o cunoaștere unică, ce este mult mai mult decât poate fi știința și principiile spirituale de unele singure.

Prin aceasta, ne trezim din noi înșine și descoperim adevărurile cele mai profunde. În acele mânăstiri, călugării, călugărițele și șamanii, oamenii pe care i-am întâlnit m-au făcut să înțeleg că totul este în legătură cu mine, cu noi toți.

Cine suntem noi în această lume? Care e relația noastră cu corpurile noastre? Adevărata relație. Avem dreptul și puterea de a lua parte, nu de a controla și manipula, ci de a lua parte la procesul de vindecare a corpurilor noastre? Avem puterea de a influența circumstanțele vieților noastre sau suntem doar niște victime ale unei lumi asupra căreia nu avem niciun control?

Acestea sunt genul de întrebări la care străbunii noștri au căutat răspunsuri timp de 5.000 de ani. Iar în ceea ce privește oamenii de știință, și ei au găsit anumite răspunsuri în tradițiile străvechi, de unde au aflat cum să devină mai buni, cum să aibă familii și comunități mai puternice.

Tu și eu trăim într-o lume a științei, o știință care, în decursul a 5.000 de ani, a evoluat doar în ultimii 300 de ani, deci o putem considera un mod recent de a privi lucrurile. De 300 de ani, știința încearcă să răspundă la întrebarea „Cine suntem noi?” Știința ne-a spus o poveste, iar această poveste este esența modului în care tu și eu ne trăim viețile, gândim, ne soluționăm problemele, a tipului de relații pe care le cultivăm, a celor mai intime experiențe vizavi de muncă, școală, prietenie, vindecare.

Noile descoperiri de la sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI au răsturnat ultimii 150 de ani de gândire științifică, scriind o nouă poveste despre tine și despre mine, poveste ce se află în centrul acestei serii de lucrări.

Să iți dau un exemplu care atestă de ce acest lucru e atât de important și de ce a jucat un rol major în viața mea. Aveam un coordonator care mi-a spus: „Gregg, tu nu-i poți sluji și pe maestrul științei și pe cel al spiritualității în același timp Trebuie să alegi.”

A fost o alegere dificilă, pentru că muncisem din greu pentru a ajunge unde eram, pentru a-mi obține toate titlurile și specializările, pentru a avea o siguranță în profesia mea. Și mi s-a cerut să aleg dacă să îmi urmez inima sau să onorez acea siguranță. Așa că mi-am acordat un timp de gândire, iar călătoria vieții mele m-a purtat pe vârful unui munte minunat, muntele Sinai, în deșertul egiptean. Și acolo, în vârful muntelui Sinai, când soarele apunea la orizont, s-a întâmplat ceva, o emoție lăuntrică m-a copleșit, deschizându-mi inima și mintea, și am știut că prin acea deschidere am șansa de a primi răspunsuri la toate întrebările pe care le-aș putea pune. Am închis ochii și am întrebat: „Dacă aș părăsit această lume acum și nu m-aș mai întoarce niciodată în locurile și la oamenii cunoscuți, la experiențele vieții mele, lăsând totul în urmă, m-aș simți împlinit?” Înainte de a termina formularea întrebării în minte, corpul mi-a fost inundat de o emoție ce venea din inima mea, iar răspunsul a fost: „Nu, nu, nu!” Era ca un țipăt: „Nu, nu te-ai simți împlinit!”

Iar următoarea mea întrebare a fost: „Ce-ar fi să spun Da, ce s-ar întâmpla dacă aș spune că mă simt împlinit cu ceea ce am realizat în viața mea?” Și am pus acea întrebare pentru că mi se dăduse posibilitatea de a alege în legătură cu munca și cariera mea: fie să onorez întru totul știința, fie să-mi urmez inima în explorarea tradițiilor spirituale. Iar ca răspuns la întrebarea mea, am simțit că va trebui să folosesc fiecare oportunitate ce va apărea în calea mea de atunci, din 1986, și până acum. De aceea îți împărtășesc aceste lucruri.

Intuiția, ceea ce trăiam în acele momente mi-au dat puterea de face o alegere înțeleaptă pentru viața mea, bazându-mă pe ceva ce știam că e adevărat pentru mine, nu pe ceea ce ar fi putut să-mi spună alții. Acela a fost rezultatul unei experiențe intuitive, care s-a petrecut ca rezultat al frumuseții munților și al unui apus de soare, și care s-a întâmplat spontan.

Și m-am întrebat cum pot trăi acea experiență de a afla ce vreau, de ce anume aș fi avut nevoie atunci când deșertul și soarele nu ar mai fi făcut parte din peisaj. Cum creăm aceste experiențe profund intuitive la cerere, prin ceea ce alegem? Răspunsul la această întrebare este cuprins în aceste noi descoperiri care răstoarnă cei peste 150 de ani de gândire științifică despre tine și despre mine. Pentru că și tu și eu suntem născuți pentru a trăi astfel de experiențe. Și îți spun acum că tu nu ești ceea ce ți s-a spus că ești și că ești mult mai mult decât ți-ai putea imagina vreodată.

Voi prezenta detaliile în materialele ce vor urma, ceea ce am descoperit în acele mânăstiri de călugări și de călugărițe, ce ne spun descoperirile științifice, care sunt detaliile care ne vor arăta că suntem literalmente născuți pentru aceste experiențe extraordinare. Suntem ființe umane menite să îmbrățișeze această cunoaștere pentru a deveni mai buni și a crea o lume mai bună.

Îți mulțumesc pentru atenția pe care mi-ai acordat-o!