Spatiul Sacru al Inimii – O calatorie spre marele mister din inima noastra.
29/06/2014
Stiinta Spiritului – Lectia 20 – Apa, de Jordan Duchnycz
09/08/2014
Show all

Stiinta Spiritului -Lectia 19 – Conexiuni cosmice, de Jordan Duchnycz

„Trăim într-un Univers maiestuos, în care elementele stelare primordiale își creează dansul în conștiințe complicate acordate cu geometria sacră și cu ritmurile inimii”, StarSailer

Totul este conectat. La fel, toate subiectele dezbătute în seria Știința Spiritului sunt conectate, poate la un nivel mult mai profund decât ne gândim noi. Pe scurt, despre asta este vorba în Știința Spiritului. Facem conexiuni între cum înțelegem noi Realitatea și idei despre cum funcționează lucrurile la nivel fizic, cuantic, metafizic, spiritual, dar și în general. Dacă ne dăm seama că lucrurile nu sunt conectate putem să adaugăm puncte noi pentru a descoperi conexiunile. De exemplu știința speră că prin descoperirea busonului Higgs se vor depăși unele lacune din Modelul Standard din fizică și se vor înțelege și alte lucruri cum ar fi, conștiința sau gravitația. Adăugarea unei noi conexiuni, cum ar fi, geometria sacră, face exact acest lucru. Geometria sacră ne arată cum sistemele biologice interacționează unele cu celălalte în natură și cum noi putem copia pentru a ne armoniza mai mult cu natura, cu totul, dar și mai important cu noi înșine. Toate aceste idei sunt conectate. Trebuie doar să descoperim tipare cum putem să o facem. Putem să extrapolăm și mai mult această idee. Așa cum animalele fac parte din ecosistemul cu care sunt conectate, la fel și noi suntem conectați cu planeta noastră într-un mod aproape cosmic prin natura sa. Învățând să recunoaștem tiparele care există, cum este trinitatea dintre Soarele dătător de viață, Mama Pământ și noi, putem învăța să ne descoperim pe noi înșine într-un mod foarte puternic. Dacă ar fi să rețineți ceva din această serie, sper să fie inspirația de a căuta în interior, de a vă privi pe voi înșivă și evenimentele din viața voastră într-un mod nou. Când priviți mai profund lumea din jurul vostru este important să renunțați la ideile care nu vă mai sunt de folos. Eu am ajuns la concluzia că noi toți, fiecare persoană de pe planetă, suntem ființe cosmice de lumină și iubire în Univers. Împărțim spațiul cu toată energia Infinitului și prin recunoașterea și acordarea cu această energie devii un receptor de informații cosmice. Știința ne-a demonstrat că suntem alcătuiți din praf de stele – rămășițe ale stelelor explodate. Ne-am dezvoltat o conștiință unică bazată pe geometria anterioară. Dacă conștiința noastră provine dintr-o stea putem spune că acea stea dar și restul Universului are o conștiință proprie unică chiar dacă, încă, nu este complet înțeleasă. În această notă, vreau să vă arăt un filmuleț al filozofului interpret Jason Silva, despre ce înseamnă a înțelege și a uni punctele.

Artă. Știință. Minune. Mintea nedivizată. Fundația imaginară. (vezi video)

A înțelege înseamnă a percepe tiparele. Bineînțeles asta înseamnă că adevărata înțelegere apare atunci când toate punctele sunt revelate și vezi toată imaginea. Este un dat. Tipare. Tipare. Tipare care se repetă la diferite scale ale realității. Paul Davis vorbeste despre arhetipul micelar și despre cum sistemele de sharing ale internetului arată exact ca modelele de calculator ale materie negre din Univers, ca neuronii din creier. Toate au aceiași structură complicată, de filamente. Este apariția rețelelor ca date imense. Se vorbește despre faptul că sistemele create de om arată exact ca sistemele naturale. Cu cât măsurăm mai mult cu atât mai mult putem vizualiza. Cu cât vizualizăm mai mult cu atât mai mult ne extindem conștiința prin descoperirea acestor tipare la diferite scale ale realității. Mintea o ia razna. Cred că tehnologia a devenit o extensie a conștiinței umane care extinde gândurile noastre și viziunile noastre. Relevă mult mai mult. Am fost orb dar acum pot vedea. Jeffrey Wess de la IFA Institute ne spune că orașele sunt ca niște organisme în care străzile sunt capilarele. Cum e posibil ca sistemele tehnologice artificiale făcute de oameni să se comporte ca sistemele naturale. Cu cât devin mai eficiente cu atât seamănă mai mult cu niște chestii interesante, complicate. Dar asta mă face să fiu optimist. Steven Johnson a spus că dacă am putea înțelege chestiile astea atunci totul ar fi posibil. Nu-i așa? E ca și cum ai privi un viitor umbră – o hartă a tuturor modalităților în care prezentul se poate reinventa pe sine însuși. Chestii frumoase!

Uff! Să mergem și mai profund deoarece știu că există un aspect la care toată lumea ezită. Este vorba de folosirea acestui cuvânt: spirit – îmbinat cu alt cuvânt – știință. Mulți oameni simt că aceste cuvinte ar trebui ținute separate, deși, din experiențele mele mi-am dat aseama că magia apare atunci când aceste energii puternice sunt îmbinate. De fapt, este chiar în natura fizicii și a propriului nostru Soare. Soarele nostru este un reactor de fuziune care asigură necesarul de energie pentru toată planeta. Fisiunea pe de altă parte a fost folosită pentru explozii și distrugerea unor orașe întregi. Deci, pe care o preferați cu adevărat?

Fuziune. Fisiune
Soare. Bombe nucleare
Uniune. Separare
Multă energie Energie puțină
Viață pe planetă Moarte și suferință ( vezi video)

De asemenea mi se pare interesant că, de mii de ani, discuția despre Dumenezeu este cea mai populară din evoluția noastră. Idei ca Dumenezeu, Sursă, Spirit și Esență pot fi folosite pentru a extinde percepția noastră despre tot ce există în Univers, pentru a țese o înțelegere mai cuprinzătoare și mai puțin pentru a crea un personaj numit Dumnezeu, așa cum ați crede, în mod normal.
Dacă priviți profund, dincolo de dogmele oricărei religii – și, da, există multe dogme – și vă acordați cu ideile însuși, vedeți că Dumnezeu sau Sursa a fost întotdeauna privit ca forța creatoare a Universului însuși; forțele creatoare ale Realității; impulsul esenței vieții care există în tot.
În știința modernă ne prefacem că nu asta este întrebarea pe care ne-o punem. Dar chiar este. Putem vedea din punct de vedere științific că tot ce există în realitate este o undă vibrantă de lumină. Putem cerceta în trecutul nostru îndepărtat, în care cam toată lumea spune că însăși lumina este forța creatoare. Nu doar în Biblie se spune că la început a fost lumina ci aproape toate culturile străvechi credeau asta – de la mayași la egipteni.
Închidem cercul – principalele idei și teorii de acum despre Univers, descriu întreaga Realitate ca un organism imens viu care crește, se dezvoltă și manifestă lucruri noi. Big Bang-ul este respirația energie sursă din care totul s-a manifestat. Toți parametri structurii Universului au fost definiți în primele nanosecunde ale Big Bang-ului. Nu a fost aleator. Există un tipar fundamental în centrul acelei creații. A fost geometric în sine. Expresia creatoare a Universului se manifestă ca Realitatea din care facem noi parte. Și noi suntem creatori în această creație. Suntem liberi să creăm orice dorim. Suntem limitați doar de imaginația noastră și de ceea ce suntem capabili ”să vărsăm” din gândurile și din mintea noastră în lumea fizică.
Ok! Acum tragem concluziile. Iată teoria Știința Spiritului: e posibil ca Spiritul sau Dumnezeu să fie această ierarhie a conștiinței care se manifestă în diferitele nivele ale existenței prin Univers? Conștiința însăși nu este un aspect extrapolat al Universului pe care se întâmplă să îl locuim și nici nu este necesar să existe doar ca viață biologică ci mai degrabă întregul Univers este conștiința. În felul acesta a existat încă de la început. Dacă Soarele asigură esența vieții pentru planetă atunci acestă energie e vie într-un fel. Oamenii de ștință le este greu să înțeleaga asta. Prin această idee vreau să spun că așa cum o globulă din sângele nostru este o ființă conștientă care coexistă în corpul vostru, ca parte din voi, la fel și noi suntem o globulă din planeta noastră – Mama Pământ. Ea este o ființă conștientă complet conștientă de voi, în toate modurile posibile: mental, emoțional, fizic și spiritual. Voi sunteți o parte din ea. O parte din sistemul ei. Nu o simțiți când vă doare stomacul sau când vă loviți la mână, mai ales că noi ne hrănim cu foarte multă mâncare proastă care știm că nu este bună pentru noi. Noi creăm durere, separare și război pe această planetă. La rândul ei și Ea suferă. Vindecându-ne pe noi, o vindecăm și pe Ea.
Următoarea revelație e că evoluția și creația sunt fațete ale aceleiași monede. Forța creatoare însăși este conștiința iar evoluția este schimbarea pe care creația o experimentează pe măsură ce creează și înțelege mai mult. Asta poate fi demonstrat prin viața și moartea unei stele sau prin viața și moartea unei celule mai ales că moartea nu este sfârșitul ci o re-creere, o tranziție a energie către o nouă stare de ființare. Asta ar explica faptul că noi provenim dintr-o stea care a explodat. În seria lui Fibonacci, se adună constant numărul actual cu cel anterior pentru a extinde spirala și pentru a continua creșterea. Noi acum adunăm înțelegerea noastră modernă despre lume și Univers cu toată cunoașterea străveche. Strămoșii ne-au spus că Dumnezeu există în interiorul nostru și că cheia Universului se află în inimile noastre. Isus și Budha ne-au învățat că prin iubire putem deveni zeii care suntem cu adevărat. Acum, pe măsură ce înaintăm spre viitor, a venit momentul să facem această trecere – să ne reconectăm cu noi înșine și să trecem în revelația divină a Adevărului, Iubirii și Unității.