Practici taoiste ale liniștii: încetinirea moriștii minții
11/06/2016
Detoxifierea psiho-spirituala: Ganduri si observatii
14/06/2016
Show all

Lena Stevens – ADAPTABILITATEA!

Prognoză lunară pe luna iunie

Tema principală pentru iunie este ADAPTABILITATEA!

Traducere: Ana Nicolai

Temele secundare sunt: acceptare, ajustare, alegere, reziliență*, ingeniozitate și flexibilitate.

(*proprietate a unui metal sau aliaj de a rezista la șocuri; capacitate de a-ți reveni rapid de pe urma unei boli, schimbări sau nenorociri. N.tr.)

Am fost puși la încercare, inițiați în necunoscut, siliți să avem încredere (tema lunii mai), iar acum ne confruntăm cu propria rezistență la schimbare și evoluție. Luna aceasta vom începe să simțim că rezistența e zadarnică și că apare doar din frica noastră de necunoscut și atașamentul de lucrurile cunoscute. E timpul să ne adaptăm la ceea ce se petrece de fapt și la direcția înspre care energia vrea să curgă. 

Nu trebuie să-ți placă unele din lucrurile ce se întâmplă, ci doar să nu le mai opui rezistență. Rezistența cere multă energie, care poate fi cheltuită mai bine în altă parte. Aceasta e o alegere. Dacă ai acceptat cu adevărat lecțiile legate de încredere de luna trecută, ar trebui să te afli într-o stare de acceptare și flexibilitate mai mare. Rezistența are la bază frica și e însoțită de obicei de emoții negative precum furie, martiriu, judecată, resentiment și învinuire. Ea poate provoca depresie și anxietate, care anulează inspirația, entuziasmul și pofta de viață. 

Adaptabilitatea este capacitatea de a lua o situație sau circumstanță prezentă, care este nefamiliară sau oarecum inacceptabilă, și, în loc să-i opui rezistență sau să o împiedici, să o accepți și să-i dai voie să fie, prin proprie alegere. În loc să-ți investești toată energia în împotrivire și judecată, alege să o investești în a fi descurcăreț și proactiv în orice situație. Mulți dintre voi au fost nevoiți să se ocupe de situații neașteptate care i-au destabilizat și îndepărtat de stilul obișnuit de a-și trăi viața. Alții au fost deja nevoiți să se adapteze la schimbări ce nu au ținut de alegerile lor. Alegerea este cheia, întrucât te va ține departe de martiriu și rezistență.

Atunci când poți fi proactiv cu alegerea ta de a accepta și de a fi flexibil, universul îți deschide mai multe posibilități. În loc să te concentrezi pe ușa care se închide, privești în jur la toate cele care se deschid. Cu cât poți fi mai flexibil și plin de acceptare, cu atât vei fi mai plin de resurse, fiindu-ți mai ușor să te împaci cu situațiile curente și să te adaptezi la ele. Luna aceasta există multă mișcare, iar aceia dintre voi care sunt atașați de a controla mersul lucrurilor vor trebui categoric să renunțe la acel control. Tema încrederii din luna mai ne urmează în această lună și va fi în preajmă, ca un memento de a-i încredința spiritului ceea ce nu înțelegi, în loc de a fi prea obsesiv.

Ne aflăm într-o perioadă de evoluție și transformare accelerată. Ne ajustăm la o paradigmă nouă și, chiar dacă nu pare așa, după toate evenimentele negative din lume, în tabloul de ansamblu de fapt avansăm. Felul în care parcurgi această lună va determina cât de bine poți să treci în noua paradigmă, fără dureri chinuitoare crescânde. Renunță așadar la împotrivire și adaptează-te la ceea ce este acum, la ceea ce este nou, ceea ce a plecat și ceea ce vine. Dacă te concentrezi pe alegerea de a fi plin de resurse, în loc de temător, îți vei reînvia entuziasmul și inspirația pentru ceea ce ar putea să fie, în loc să-ți alimentezi frica, care oricum e o iluzie. 

Adaptabilitatea te ajută să vezi oportunități în fiecare provocare. Dacă te simți trântit la pământ de evenimentele recente, ridică-te în picioare, scutură-te și alege să continui să înaintezi. Dacă lucrurile nu se petrec așa cum ai planificat sau dacă planurile îți sunt schimbate, fii flexibil, rezilient și plin de acceptare. În loc să fierbi mocnit pentru că lucrurile nu s-au rezolvat, fii împăcat și adaptează-te la ceva nou. Este o lună grozavă pentru a păși în ceva nou; un program nou, o relație nouă, un proiect nou sau o înfățișare nouă. Asigură-te că alegi acel lucru într-un mod proactiv, pe măsură ce te adaptezi la energii noi și la moduri ingenioase de a merge înainte.

Nu ne întoarcem din drum. Evoluția merge doar într-o singură direcție. Intensificarea energiei și creșterea complexității vor continua să existe. Așa că poți să te adaptezi sau să suferi. E alegerea ta.

 Cum va arăta luna

 PE PLAN PERSONAL

Aceasta e o lună excelentă pentru a prețui schimbarea personală. Indiferent ce a fost interiorizat în ultimele câteva luni, în această lună are posibilitatea de a se manifesta în exterior. De exemplu, dacă ai lucrat în vederea unei sănătăți mai bune, luna aceasta ea s-ar putea ameliora la exterior. Dacă ai visat să intri într-un nou domeniu de studiu sau să începi un proiect nou, ai putea avea resursele și sprijinul necesare pentru a demara cu adevărat lucrurile. 

Durerile crescânde ale recentei creșteri personale vor scădea și ele pe măsură ce începi să-ți faci apariția în lume, adaptat cum se cuvine la transformare.  Așteaptă-te ca schimbările bruște să continue și fii pregătit să fii flexibil, plin de acceptare și resurse. Continuând să ai încredere, asigură-te de asemenea că faci exerciții care te ajută să-ți menții o energie pozitivă și o frecvență cât mai înaltă posibil. Ferește-te să te compari cu alții care se luptă și amintește-ți că nu poți să înlături durerea altcuiva sau să evoluezi în locul lor. Fii lumina și fii un exemplu. În timp ce te adaptezi la ceea ce este în prezent și la ceea ce vine, concentrează-te pe latura amuzantă și magică a vieții.

Mai presus de toate, fii inspirat de ceea ce este nou, în loc să regreți trecutul. E timpul să pui pe primul loc creativitatea și inspirația ta și să-ți aloci timp pentru a face ceea ce-ți place să faci.

 RELAȚII

Luna aceasta, cea mai importantă relație e relația cu tine. Este o lună excelentă pentru a reflecta asupra a cine ești, a ceea ce ai nevoie, a ceea ce dorești, a ceea ce ai îndurat cu răbdare, a ceea ce e necesar să se schimbe, a felului și locului în care e nevoie să te adaptezi, astfel ca să trăiești mai plenar și autentic. Odată ce ai făcut alegerile și ți-ai stabilit intențiile, ceilalți vor trebui să se adapteze la ele. Aceasta e partea grea, întrucât ar putea exista relații care nu pot sau nu sunt dispuse să se adapteze la alegerile tale. Ferește-te să faci prea multe compromisuri care au la bază frica de pierdere. Rămâi fidel ție însuți, indiferent de consecințe. Luna aceasta există o bună susținere pentru faptul de a fi autentic și a avansa într-o manieră nouă.  

Pot fi de asemenea relații ce evoluează odată cu tine, precum și oameni noi care te vizitează pe neașteptate și pe care ai impresia că îi cunoști de o viață întreagă. În vremuri de mari transformări au loc adesea o reorganizare și accelerare, cu oameni ce se asociază în vederea contractelor, karmei și schimburilor. Nu opune rezistență. Fii plin de acceptare, dar proactiv în același timp. E posibil ca oameni pe care nu i-ai mai întâlnit sau cu care n-ai mai vorbit de mulți ani să reapară în câmpul tău, fie pentru încheierea a ceva karmic, fie pentru reînnoirea legăturii voastre, de pe o platformă nouă. Așa că dacă începi să te gândești subit la cineva din trecut, caută să iei legătura cu acea persoană. Ar putea fi important.

 SĂNĂTATEA ȘI CORPUL FIZIC

Este o lună bună pentru sănătate, atât timp cât menții lucrurile în mișcare. Va fi de folos să le schimbi un pic, încercând abordări noi în a-ți susține sănătatea și starea de bine. Vei avea de asemenea multe beneficii de pe urma faptului de a-ți consacra ceva timp pentru a-ți hrăni nu doar corpul fizic, ci și fundația spirituală. Indiferent ce faci luna aceasta pentru a-ți susține starea de bine fizică, emoțională și spirituală, îți va aduce rezultate minunate și va avea efecte substanțiale. Concentrarea atenției și disciplina te vor ajuta să te adaptezi la programe noi și la practici utile. Starea de sănătate bună și starea de bine nu apar automat. E necesar să investești ceva energie și efort în ele și să ai încredere că dacă procedezi astfel vei vedea rezultate.

Opunerea de rezistență și frica pot afecta corpul. Opunerea de rezistență va fi resimțită în corp ca o senzație de greutate și apăsare. Frica va declanșa neliniște și depresie. Așa că dacă te simți copleșit, obosit, neliniștit, deprimat, letargic, lipsit de inspirație, plin de resentimente sau supărat, înseamnă că opui rezistență alimentată de fricile tale. Renunță la rezistență, treci la acceptare și te vei simți mai bine și te vei adapta mai ușor.

Cealaltă posibilitate pentru corpul fizic din această lună este aceea de a-și descoperi capacitatea de vindecare accelerată, miracole și performanță. Corpul e capabil de mult mai multe lucruri decât credem că sunt posibile sau de care îl credem în stare. Încearcă luna aceasta niște întrebări de genul „ce-ar fi dacă”, cu privire la capacitățile tale fizice, la sănătate, nivel de energie și capacitatea de vindecare, și vezi ce se întâmplă. Adu-ți aminte să te adaptezi continuu la situații noi, în plan fizic, emoțional, mental și spiritual.

 MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Mediul înconjurător este, cumva, profesorul nostru cel mai bun la capitolul adaptare la schimbări. Nimic nu se compară cu o criză de mediu care îi unește pe oameni, într-un exercițiu de ingeniozitate și adaptabilitate. Starea vremii continuă să fie extremă și imprevizibilă, alimentând situații de criză. Adaptează-ți planurile și programul în concordanță cu ceea ce ar putea dicta starea vremii și mediul. Nu poți schimba vremea, dar ai alegerea de a te adapta.

Adaptează-ți mediul ambiant personal la orice schimbare personală prin care treci sau pe care o implementezi, în special dacă ea va sprijini un vis nou. De exemplu, ți-ai putea redecora sau reorganiza o cameră, pentru ca ea să favorizeze o pasiune nouă sau un proiect important pentru tine. Ar trebui să simți multă energie și entuziasm pentru acest gen de actualizări și schimbări. 

În mediul mai larg, ne putem aștepta la mai mult vânt, explozii solare și evenimente dramatice precum alunecări de teren, cutremure, tornade, uragane și furtuni.

 AFACERE/PARTENERIATE/PROIECTE

Așteaptă-te la schimbări, gestionează cu creativitate momentele cruciale și adaptează-te acolo unde e nevoie. Aceasta e o lună excelentă pentru a te regrupa, restructura, reinventa și reorganiza. Vei avea inspirația, dar și energia, de a gândi proactiv, să sperăm că într-un mod întrucâtva neconvențional, și de a te adapta la noi obiective și dorințe, după cum e necesar. Fii deschis la sugestii noi și oportunități neașteptate.

Dacă nu mai poți înainta cu un proiect sau situație de lucru, las-o să se „odihnească” un timp, apoi abordeaz-o dintr-un alt unghi, din care poate fi adaptată la o oportunitate nouă. Ai putea-o privi de asemenea cu mai multă obiectivitate, ca pe o energie veche ce are nevoie să fie eliberată. Dacă ai de renunțat la ceva, poți avea încredere că se va deschide o altă ușă care e mai bine aliniată și potrivită cu locul în care ai nevoie să fii în acest moment.

Restructurarea poate include programul de lucru, finanțe, oameni de sprijin, munca în sine, precum și asumarea unui risc în ceva nou. Vei fi inspirat în mod sigur să-ți reorganizezi spațiul, să arunci dosare vechi și expirate, să-ți actualizezi echipamentul și relațiile, acolo unde e nevoie, și să reiei proiecte vechi și obosite, având o nouă energie. 

DATE ȘI INTERVALE DE TIMP

1-7 iunie: Un interval bun în care să cercetezi locurile în care ai putea opune rezistență la schimbare. Este și o perioadă bună în care să observi unde ai putea reacționa negativ cu privire la încotro vrea energia să meargă. Oprește-te, regrupează-te, acceptă și stabilește intenția de a te putea adapta cu grație și ușurință. Te-ai putea confrunta cu unele oportunități ce pot fi copleșitoare, dar e foarte probabil ca ele să fie lucrul potrivit pentru tine în acest moment. Respiră adânc, cere ajutor și claritate spiritului și acceptă riscul. Ai la dispoziție mult sprijin. 

Dacă opui vreo rezistență, fă efortul conștient de a-ți domoli fricile cu ajutorul încrederii. Frica nu e niciodată justificată și nicio decizie n-ar trebui luată de pe poziția fricii. Dacă ai de luat hotărâri, ia-le de pe poziția aventurii, entuziasmului și inspirației, știind că ai întotdeauna sprijinul aliaților tăi.

 5 iunie: Luna Nouă este duminică, 5 iunie, la 05:59 (ora României. N.tr.). Ea este un indicator al alegerii. Analizează toate alegerile pe care le ai la dispoziție, le-ai făcut sau ești în curs de a le face, și observă cum și ce alegi. Alegi din frică sau de pe poziția curajului, încrederii și certitudinii? Alegerile pe care le faci sunt pentru tine sau sunt compromisuri făcute față de altcineva? Alegerile tale sunt făcute de pe poziția reacției sau ești proactiv cu dorințele și obiectivele tale?

Această Lună Nouă este o perioadă lăuntrică în care să procesezi chestiuni personale, așa că dacă ești în preajma multor altor persoane, ai grijă să-ți aloci un pic de timp personal, ca să onorezi Luna Nouă și lucrurile cu care te poate susține.

 8-15 iunie: Suferi cumva? Dacă da, nu te adaptezi foarte bine. Acceptă faptul că această paradigmă nouă, această energie nouă, cu întreaga ei complexitate și presiune, va continua să existe. Exersează în această perioadă acceptarea și găsește umor în procesul personal. Aceasta e o perioadă în care s-ar putea ivi oameni din trecut. Dacă ai de încheiat ceva karmic sau dacă există cineva care vrea să reia legătura cu tine, acesta ar fi un moment bun să o faci.

Este de asemenea o perioadă excelentă pentru a-ți restructura un pic programul, obiectivele, relațiile, mediul ambiant sau munca. Asumă-ți un risc, încearcă ceva nou și nu-ți fie frică să elimini ceea ce nu mai funcționează în viața ta. Concentrează-te pe ușile ce se pot deschide și nu pe ceea ce se închide.

Este important ca, în timp ce te adaptezi la oricare ar fi situația prezentă, să faci acest lucru cu acceptare, inspirație și entuziasm. Asigură-te că ai exerciții care îți mențin frecvența cât mai ridicată posibil și ține-te departe de negativitatea altora. Vei constata că în jur sunt lansate multe proiecții, întrucât alte persoane au dificultăți de adaptare. Nu o lua la modul personal. Nu este problema ta.

 16-22 iunie: Aceasta e o perioadă influentă, cea mai influentă din lună. Valorific-o, fiind proactiv cu adaptarea și cu intențiile tale. Acceptă orice provocare ca pe o oportunitate de schimbare și ameliorare. În această perioadă e posibil să vedem unele evenimente internaționale dramatice, fenomene meteorologice și crize interesante. Toate acestea indică spre schimbare și transformare.

Acesta e de asemenea intervalul de timp în care pot avea loc evenimente subite și situații neașteptate, ce-ți oferă ocazia de a fi flexibil și plin de acceptare. Folosește energia pentru a alimenta ceva ce dorești, în loc să fugi de ele, de frică. Pe măsură ce se apropie solstițiul și Luna plină, concentrează-te și fii organizat cu privire la modalitatea în care vei valorifica forța și energia extraordinară a acestui moment.

 20 iunie: Luna plină și solstițiul de vară. Odată la 30 și ceva de ani, solstițiul de vară și Luna plină pică în aceeași zi (Nu și în România, dată fiind diferența de fus orar. N.tr.) Acesta e un eveniment rar și puternic, ce ar trebui onorat. Luna plină este la ora 14:02 (ora României. N.tr.) și luminează noaptea de 19 iunie. Solstițiul de vară este la ora 01:34 (pe 21 iunie, în România. N.tr.).

Valorifică această energie puternică și celebrează ceva care ai înfăptuit în viața ta. Ar putea fi un lucru finalizat, o decizie, un angajament, un nou început sau atingerea unui obiectiv. Acesta este totodată un moment social pentru reuniuni, evenimente comunitare și participare în cooperare. Ai grijă ca în această perioadă să rămâi concentrat pe latura pozitivă, pe ușile ce se deschid și pe potențialul existent, în loc să stărui asupra fricii, rezistenței, judecății sau negativității. În această perioadă fertilă lucrurile în care îți investești energia și pe care te concentrezi se vor dezvolta, așa că asigură-te că asta e ceea ce vrei. Lasă-te susținut de comunitatea și prietenii tăi și fii dispus să primești tot ceea ce e pozitiv și îți este disponibil. 

23-31 iunie: În acest interval de timp există câteva aspecte minunate, ce te vor răsplăti pentru eforturile tale și orice energie pe care ai investit-o în sănătatea, relațiile, afacerea ta și în proiectele tale creative. Dacă suferi de letargie sau depresie, pune în mișcare ceva. În această perioadă există multă susținere pentru finalizări și începuturi. Va fi necesar să fii matur în felul în care alegi care e una și care e alta. Uneori există o încheiere înainte de un început, cu privire la aceeași situație, în special dacă este implicată karmă. 

Dacă te afli pe drumul cel bun, ar trebui să te simți diferit, încrezător, relaxat cu privire la viitor, inspirat de viața ta și încântat de oportunitățile pe care le ai sau vor fi create pentru tine. Aceasta e o perioadă expansivă. Adaptează-te la ea sau suportă consecințele rezistenței, gândirii mărginite și emoțiilor distructive.  

 Să ai o lună grozavă și ai grijă să te distrezi un pic!

Lena

© 2016 All rights reserved. www.thepowerpath.com

Poți să faci copii ale acestui articol și să le distribui în orice mijloc mass-media dorești, atât timp cât nu ceri bani pe el sau nu-l alterezi în vreun fel. E necesar să recunoști meritul autorului și să incluzi această notă de copyright.

despre autor: Lena Stevens

Lena este învățător și practician șamanic cunoscut pe plan international. Și-a făcut ucenicia timp de 10 ani cu un șaman huichol din Mexic și a studiat vindecarea șamanică transculturală din numeroase tradiții, printre care cea din bazinul Amazonului, amerindiană, nord europeană și siberiană. În ultimii 25 de ani Lena a predat și a lucrat cu indivizi, grupuri, afaceri și comunități, contribuind la readucerea în viața oamenilor a înțelepciunii bazate pe natura șamanică. Una din specialitățile ei este tradiția woven song (tiparelor de cântec. N.tr.) a tribului shipibo din Amazonul peruvian, cântarea lui Icaros sau cântecele de vindecare. Munca de vindecare individuală cu aceste tipare de energie, prin intermediul cântecului și altor tehnici șamanice, a avut un impact puternic asupra clienților ei. Lena este coautoarea cărții „Secrets of Shamanism, How to Tap the Spirit Power Within” (Secretele șamanismului, cum să accesezi puterea spiritului lăuntric) și contribuie la „The Power Path” (Drumul puterii). Împreună cu soțul și partenerul ei Jose, este cofondatoarea și unul din instructorii principali de seminarii Power Path și ai Școlii de șamanism. 

Traducere: Ana Nicolai

sursă:

https://thepowerpath.com/monthly-forecast/june-2016-monthly-forecast/