Noi, Ingerii
22/11/2007
A trai in inima
20/08/2008
Show all

Vindecare prin energia subtila

Noi am mai discutat despre mediul inconjurator al Mamei Pamant si despre Noii sai Copii. Acum este timpul sa privim la noi insine. Trebuie sa ne vindecam pentru a avea un efect pozitiv in lume si asupra oamenilor din jurul nostru. Daca suntem dezechilibrati, orice va aparea va fi in acest fel. Vindecarea acestei lumi isi are inceputul in inimile noastre.

Modele de vindecare: stiinta medicala legala

In cursul secolului trecut, am dezvoltat in Vest un model de vindecare care probabil ne-a prelungit vietile, dar care, in acelasi timp, ne-a suprimat puterea si abilitatea de a ne vindeca corpurile. Acest model spune ca deprinderi esentiale in vindecare pot avea doar anumite fiinte de elita care primesc in decursul a aproape un deceniu o educatie si o instruire stiintifica complexa.

Corpurile noastre nu ne mai apartin. Daca avem fizicul afectat, noi sau copiii nostri, si refuzam sa mergem la medic sau la spital, suntem considerati de cei mai multi ca fiind ignoranti, total neglijenti sau chiar nebuni. Suntem invatati sa credem ca, in caz de o urgenta de sanatate, daca una dintre aceste fiinte de elita nu pot fi gasite, noi probabil vom muri. Resursele innascute ale corpului de a vindeca au fost aproape complet ignorate de catre medicina legala bazata pe stiinta.

“Metoda stiintifica” a acestei medicini stiintifice este denumita alopatie. Bazata pe “teoria samantei” bolii, alopatia este directionata catre distrugerea organismelor din corp care par a fi cauzele simptomelor prezentate. Cand germenii sunt distrusi, simptomele dispar, in general. Daca nu exista niciun germen, atunci alopatia nu poate sa explice aparitia bolii, ci incearca, simplu, sa trateze doar simptomele.

Medicina alopata nu are idee, de exemplu, de ce celulele canceroase apar in corpurile unor persoane si nu si in ale altora. Celulele pot fi de multe ori distruse, daca ele sunt indepartate din corpul fizic pe baza chimica sau extirpare. Dar ele, de obicei, reapar.

Alopatia este, in prezent, rezultatul unor modele vechi de vindecare care se bazeaza pe mijloace fizice. Dar, in loc sa foloseasca vibratii subtile, naturale, de cristal, pietre, arbori, flori, plante, uleiuri, culori, sunete si apa (substante naturale care pot ajuta la folosirea energiilor subtile), medicina alopata merge spre o alta directie. S-a pornit la producerea medicamentelor artificiale. Acestea au vibratii puternice, nenaturale. Aceste vibratii nefiresti sunt o parte a problemei in ceea ce priveste medicina moderna, pentru ca produc efecte secundare, care de multe ori sunt mult mai serioase decat bolile pentru care au fost create sa vindece.

Un exemplu sunt antibioticele. Metoda de vindecare prin aceste medicamente doar inlatura organismele ofensate. Aceste medicamente nu pot indeparta originea slabiciunii (bolii) din sistemul imunitar al corpulu, care, inainte de toate, permite acestor organisme sa se reproduca. Mai mult, aceste medicamente slabesc in continuare sistemului imunitar: slabesc abilitatea noastra innascuta sa ne cream si sa ne mentinem sanatatea.

Deci, cu toate ca in comunitatea medicala alopata s-au facut progrese uriase in intelegerea vehicului fizic (corpul uman), alopatia nu intelege sursa bolii. Va fi intotdeauna intre a nimeri sau a rata, pentru ca exclude ceea ce stiu toti vindecatorii adevarati si majoritatea psihologilor despre cauza reala a bolii: tulburarile mentale si emotionale create prin alegerile pe care le-am facut in raport cu viata.
Aceste modele emotionale si mentale deformate in timp produc modele de energie deformate in corpurile noastre si in campurile din jurul nostru. Si, pana cand aceste deformari nu vor fi indepartate sau echilibrate, ne vom imbolnavi din nou (chiar daca nu simtim simptomele), dezvoltand probabil o alta boala, dar una care va avea aceeasi cauza ca si cea de dinainte.

Modelul energetic de vindecare

Energia este egala cu masa ori viteza luminii la patrat: E = MC2. Ceea ce spune aceasta formula este ca, de cand corpul are masa, el este energie. Si, daca el, corpul, este vazut doar ca energie (o perceptie bazata pe fizica cuantica), atunci vindecarea devine o problema rezolvata cu energie si prin energie.

Modelul de vindecare si starea de sanatate bazata pe diferite terapii recunosc ca sanatatea inseamna “echilibrul” energiei din corpurile noastre si ale campurilor asociate acestei energii. Este un model al energiei vietii (sau chi), curgand linistit, calm si puternic prin corpul nostru si prin campurile care ne inconjoara. Nu conteaza modalitatea terapeutica: acest model energetic sta in spatele si dincolo de orice forma de vindecare.

Chiropractorii cauta sa indeparteze blocajele fizice ajustand distorsiunile din sistemul scheletului muscular, pentru a echilibra curgerea energiei. Rolferii indeparteaza blocajele si echilibreaza sistemul muscular, care apoi corecteaza sistemul scheletului, dar cu o filozofie diferita. Practicienii chi kung ( se mai pronunta: qi gong) echilibreaza energia prin folosirea mintii, a inimii si a corpului pentru “a misca” energia in si de la locurile unde aceasta lipseste sau este congestionata, deci “vazand” dezechilibrul.

Exista si alte metode prin care se poate lucra cu energia subtila umana, dar ele necesita factori externi. Homeopatia si esentele florale au scopul “sa invete” vibratiile armonioase ale organismului energetic oriunde este nevoie de corectura. Aromaterapia foloseste puterea mirosului care determina corpul sa se vindece singur. Lumina, sunetul, dansul, masajul, culorile si asa mai departe – toate aceste modalitati au scopul sa “introduca” in corpul nostru fizic echilibrul energetic prin furnizarea energiilor lipsa si eliberarea excesului. Totusi, in aceasta discutie vom vorbi doar despre energia vindecatoare care nu foloseste obiecte fizice (cu exceptia AuraMeterului, care este mai mult un instrument de diagnosticare decat unul de vindecare).

Raportul cu entitatile straine

Mai jos exista o alta posibilitate de vindecare ce nu va fi detaliata aici, ci intr-o alta relatare. Cateodata, alegerile noastre nesanatoase se manifesta sub forma unor spirite descarnate. Hipnoterapeutii si oamenii care “vad” campurile energetice intalnesc des aceste fenomene.

Eu cred ca, in timp ce cateva dintre aceste fiinte sunt autocreate prin vrajitorie, de o ostilitate extrema sau de alte deformari emotionale umane, altele sunt reale, entitati din a treia dimensiune sau din dimensiuni mai inalte care au nevoie sa fie inlaturate si trimise inapoi la Lumina. Altii cred ca ele toate sunt constelatii de manie sau frica, iar individul nu poate sa faca fata sau sa si le imagineze, asa ca a “creat” o fiinta care sa le reprezinte. Dar, daca aceste fiinte mici de energie sunt autocreate sau sunt de origine straina, cand le descoperim si invatam cum sa facem sa paraseasca campul nostru energetic vom obtine, adesea, schimbari drastice in starea noastra de sanatate si bunastare.

Dar, chiar unde entitatile acestea sunt implicate, ele nu pot fi in campul nostru decat daca este permisa intrarea lor de catre unele tulburari sau deformari. Deci, la toate bolile persistente, ne punem intrebarile: “Inainte de toate, de ce este campul meu deformat? Care este sursa acestei vibratii dezechilibrate? De ce eu?”.

Vindecare prin iubire si intelepciune

Ca sa obtinem raspunsuri la aceste intrebari, trebuie sa ne concentram, in aceasta discutie, asupra campurilor de energie si a vindecarilor prin minte si inima: sa miscam campurile de energie subtila fara ajutorul unor mijloace fizice sau substante. Indiferent care sunt imprejurarile vindecarii, scopul este sa ne alimentam si sa ne echilibram campul energetic. Daca incepem la un nivel de constiinta pura, vom fi capabil sa stim, intuitiv, ce metode fizice ne pot ajuta sa realimentam din nou energia fortei vietii noastre atunci cand aceasta devine epuizata si s-o eliberam pe aceea care nu mai este de folos.

Si, fara sa fim suprinsi, cand ne uitam la corpurile noastre in acest fel, devenim constienti, inca o data, ca alegerea ne apartine: felul in care am ales sa manuim experienta vietii noastre, traumele emotionale care au creat deformarile energetice si pe care trebuie sa le corectam. La probleme mai putin serioase, putem sa miscam campurile astfel incat sa le echilibram. Dar, pentru problemele care sunt serioase sau persista, trebuie sa privim in fiinta noastra, sa invatam cum sa dialogam cu noi insine si sa descoperim cum am dezvoltat acel sablon nesanatos in raport cu provocarile vietii.

Acesta este locul de unde vin iubirea si intelepciunea si, ca sa intelegem ce inseamna un model nesanatos, trebuie sa avem un concept despre cum arata unul sanatos. Care ne indruma, intotdeauna, spre iubire. Acceptare. Permitandu-ne noua si celor din jurul nostru sa fim ceea ce suntem, fara judecata, fara frica, fara manie. Stiind ca suntem magnifici, fiinte eterne care avem in noi puterea sa realizam orice dorim sa cream in vietile noastre.

Cand stim cine suntem, nu mai exista manie, pentru ca nu mai exista nimeni suparat. Cand stim cine suntem, nu mai exista frica, pentru ca nu mai avem de ce sa ne fie teama. Noi suntem singura putere in vietile noastre si putem invata cum sa folosim aceasta putere ca sa indeplinim dorintele inimii.

Cand teama si mania dispar, ceea ce ramane este energia pura a sufletului, si aceasta se numeste iubire. Candva, am pus sub observatie 100 de vindecatori, fiecare folosind tehnici diferite, ca sa vedem daca ei au ceva in comun. Am avut un computer – adaptat cu un receptor de microunde – prin care vedeam unde au fost centrati vindecatorii (fiecare in parte) in corpurile lor in timp ce efectuau vindecarea. Am descoperit ca fiecare vindecator a fost localizat in acelasi loc al corpului, in ceea ce este numita chakra universala a inimii (chiar deasupra sternului). Acest centru este focarul pentru iubirea universala sau, asa cum o numesc unii, iubirea neconditionata. Deci, putem concluziona ca iubirea, din nou, este cel mai important ingredient. In vindecare, indiferent daca este vorba de noi sau de o alta persoana, iubirea este mult mai importanta decat tehnica.

Aceasta discutie este doar un inceput

Vom mentiona mai multe modalitati fizice de vindecare intr-una dintre discutiile viitoare ale Spiritului Ma’at. Aceasta discutie, din noiembrie, furnizeaza sursa teoretica pentru a continua cunoasterea corpului. Vom aduna si va vom prezenta informatii privind toate formele vindecarii alternative: cum lucreaza ele, unde sunt ele cel mai eficiente si de ce.

Este speranta noastra ca, prin citirea acestei editii, veti simti intuitiv cum sa va ancorati de campul unificat al energiei vindecatoare, siguranta interioara si pace cunoscand mai bine decat oricand inainte cum lucreaza aceasta vindecare. Cand energia subtila va fi inteleasa, atunci va fi posibila sanatatea si bunastarea pentru voi si familia voastra. Un medic va fi de folos doar cand se intampla un accident sau atunci cand orice altceva esueaza, nu de fiecare data cand se declanseaza o raceala sau altceva simplu.
Intelegerea energiei subtile este o abilitate naturala cu care se naste fiecare om, pe care noi am uitat-o din cauza felului in care s-a dezvoltat societatea. Avem abilitatea sa ne vindecam de orice boala doar reamintandu-ne cine suntem.

Cu iubire si slujire,
Drunvalo Melchizedek
http://spiritofmaat.com/archive/nov1/editor.htm

Traducere: Malvina Csabai
Publicat pentru prima data in limba romana la 15 apr 2008 de catre Editura For You
http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/1859