Reurbanizarea multidimensională
27/07/2017
Trilliumi – Un mesaj planetar hathor prin Tom Kenyon
20/10/2018
Show all

Cal Garrison – extras

Ghidul practic de înălțare al înțeleptului

Cal Garrison

Capitolul 3

„Cine e cineva” în înălțare

Traducere: Nicoleta Iuga

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1503868069670252&id=314037535319984

În Biblie scrie că suntem făcuți după imaginea Cristului și că am venit aici să-I urmăm exemplul; cam asta e tot. Nu scrie nicăieri că noi suntem Crist sau că suntem capabili să ajungem la același nivel de măiestrie. Probabil, la un moment dat, informația asta se găsea în texte dar Consiliul de la Niceea a tăiat buna carte în așa fel încât să ne facă să credem că ar fi un păcat numai gândul că o ființă umană ar putea fi vreodată atât de perfectă. Cred că ăsta e motivul pentru care ne e greu să credem că am putea să ne rafinăm sensibilitatea până la stadiul în care să putem pleca din această lume cu vehicolul fizic intact, să ne înălțăm în tărâmuri mai înalte și chiar să reapărem în fizic dacă este necesar.

Poate că Iisus a fost „primul din toată rasa care s-a transmutat după imaginea lui EU SUNT” dar, în nici un caz, nu a fost singurul; aflați că e o listă lungă de persoane care au trecut exact prin același proces și probabil, mai sunt mulți alții care au găsit accidental calea spre portalul înălțării dar nu li s-a făcut nici un fel de publicitate. Nu știu ce credeți voi dar, într-un fel sau altul, eu mă simt mai în siguranță că sunt mai mulți precum și mai puțină presiune când mă gândesc că omul perfect care a trăit vreodată nu e singurul care a trecut prin această experiență; de asemenea mi se pare mai ușor de crezut că și noi putem să o facem.

Maeștri înălțați

Probabil, Buddha este, după Iisus, cel mai cunoscut maestru înălțat. El s-a încarnat cu vreo 400 sau 500 de ani înaintea lui Iisus, adică cu mult timp înainte ca Magii să observe Steaua de Est. La vârsta de 80 de ani a anunțat că este gata să părăsească această lume și s-a înălțat cu corpul fizic în Rai, într-o aură de lumină albă strălucitoare. Ultimele lui cuvinte au fost „Toate lucrurile compuse sunt trecătoare. Fiți sârguincioși în străduința voastră pentru propria eliberare.”[1]

Nu putem vorbi despre Iisus sau despre Buddha fără să vorbim despre maeștri înălțați; ambii sunt membri ai acestei frății ilustre. Cărțile ne spun că există 72 de maeștri înălțați cunoscuți și sub denumirea de Mahatma, Frații înțelepți, Marea Frăție Albă și/sau Maeștri Înțelepciunii. Se crede că aceste ființe sunt persoane care s-au încarnat pe Pământ și care și-au măiestrit lecțiile de viață, îndeplinindu-și Dharma (scopul vieții) și și-au ars măcar 51% din karma negativă. După înălțare, cei asemenea lui Dumnezeu chiar în trup, s-au reunit cu Sinele lor Dumnezeu și, ca și Iisus, s-au transmutat în imaginea lui „Eu sunt”.

Ființele Mahatma trăiesc într-o octavă superioară a celei de a treia dimensiuni și, în cea mai mare parte, supervizează din tărâmurile invizibile, tot ce se petrece aici, pe Pământ. Datorită faptului că au abilitatea de a coborâ în materie, în timpuri de mari schimbări, ei re-intră în fizic și stau printre noi. Indiferent de erele astrologice care se schimbă, ei sunt mereu prezenți cu toată forța, în spirit sau în trup, să ne ghideze prin tot ce implică acele schimbări.

Acum mai mult de un secol, unii dintre membri Marii Frății Albe au început să-și facă apariția într-un cerc restrâns de căutători spirituali conectați cu mișcarea teosofică și cu învățăturile lui Madame Blavatsky. S-au scris foarte multe despre Frații Înțelepți de când Madame i-a făcut cunoscuți. Următorul citat din cartea clasică a lui William Q. Judge, „Oceanul teosofiei”, a fost scris în perioada de maximă agitație teosofică și descrie elocvent rolul jucat de Maeștri Înțelepciunii în afacerile umane:

„Omul, cea mai inteligentă ființă din univers, nu a fost niciodată singur, fără prieteni ci are un liniaj de Frați Înțelepți care veghează permanent la progresul celor mai puțin avansați, păstrează cunoașterea câștigată de-a lungul eonilor prin încercări și experiențe și caută mereu oportunități de dezvoltare a inteligenței rasei pe această planetă dar și pe altele, pentru a fi luate în considerare marile adevăruri referitoare la destinul sufletului. De asemenea, Frații Înțelepți păstrează cunoașterea acumulată despre legile naturii și sunt pregătiți să o folosească în beneficiul omenirii atunci când legile ciclice o permit. Au existat întotdeauna ca un grup, știindu-se unul pe altul, indiferent în ce parte a lumii se aflau și au lucrat pentru rasă în multe moduri diferite. În unele perioade ei se fac cunoscuți oamenilor și trăiesc printre ei atunci când organizarea socială, virtutea și dezvoltarea națiunii o permit. Dacă ar fi să apară deschis și să se facă auziți pretutindeni, ar fi venerați ca zeii de unii sau vânați ca demoni de alții. În perioadele în care se fac cunoscuți, unii sunt conducători, învățători, mari filosofi iar alții rămân necunoscuți pentru ceilalți, cu excepția celor mai avansați din grup.

Trebuie să aibă în vedere că prezența lor publică ar fi subversivă în societatea prezentă, bazată în întregime pe bani, faimă, glorie și personalitate. Această perioadă a fost denumită de unul dintre ei „de tranziție”, la fel cum este fiecare sistem de gândire, științific, religios, de guvernare și social, în care mintea oamenilor doar se pregătește de o schimbare de conștiință/stare care să permită rasei să avanseze până la punctul potrivit pentru ca acești Frați Înțelepți să-și facă simțită prezența pentru vederea noastră. Ei pot fi considerați, cu adevărat, păstrătorii torței adevărului de-a lungul erelor; ei cercetează toate lucrurile și ființele schimbătoare; ei cunosc profunzimile naturii omului, puterea și destinul lui, starea de dinainte de a se naște și cea de după moartea corpului fizic; ei au stat lângă leagănul națiunilor și au văzut marile reușite ale anticilor, au asistat cu tristețe la decăderea celor care nu au avut puterea să reziste legii ciclice a înălțării și căderii.”

Sunt 72 de Maeștri Înălțați. Până în prezent nu-I știm pe toți dar există o listă de nume cunoscute nouă: Merlin, Kwan Yin, Maria – mama lui Iisus -, Enoch, Kuthumi, Abraham, Serapis Bey, Maica Teresa, Mohammed, Krishna, Yogananda, Annalee Skarin, Hilarion, Confucius, Djwhal Khul, Maestrul Morya, Lao-Tzu, Babaji, Papa Ioan Paul al doilea și contele de Saint Germain.

Saint Germain

Dintre toți de pe listă, Saint Germain ne interesează în mod deosebit, deoarece este „Chohan/Maestrul celei de a Șaptea Raze”. Teozofii spun că Cele Șapte Raze sunt 7 principii metafizice care guvernează atât sufletele individuale cât și fiecare eră astrologică. Întâmplător, cea de a Șaptea Rază guvernează Era Vărsătorului, iar Saint Germain, în calitate de „ Chohan/Maestrul al celei de a Șaptea Raze” este considerat „Arhierarhul Erei Vărsătorului”. Cunoscut și ca „Zeul libertății pentru Pământ”, se poate spune că este președintele comitetului de Meștri aleși să supervizeze trecerea noastră prin Marea Schimbare.

Născut în 1710, Saint Germain, frumosul curtean cu interese oculte și abilități alchimice reputate care i-au adus puteri asemănătoare lui Dumnezeu, pretindea că are sute de ani. Miturile despre originea sa precum și viața lui au văluit faptele dar știm că s-a înălțat în 1784. După 100 de ani, în zorii Erei Vărsătorului, a început să apară în fizic, din ce în ce mai des. Încă de atunci, întâlnirile cu Contele au fost și continuă să fie suficient de obișnuite astfel încât să ne dăm seama că se află aici cu o misiune de lungă durată.

Madame Blavatsky vorbea cu el regulat și a fost destul de deschisă să recunoască că Saint Germain a fost unul din Maeștri care au ajutat-o să scrie „Doctrina secretă”. Annie Besant, C.W. Leadbeater, Godfrey Ray King, Edgar Cayce, Paul Foster Case și Manly P. Hall sunt mari teozofiști, spiritualiști și psihici care cred că s-au întâlnit cu el și au fost instruiți de el. Totuși de acest privilegiu nu s-au bucurat doar personalitățile; întrebați orice căutător din circuitul de seminare New Age. Mii de oameni l-au întâlnit pe Conte și toți sunt foarte bucuroși să povestească.

Având în vedere că eu nu m-am întâlnit niciodată cu el, am fost mereu circumspectă cu poveștile despre Saint Germain. Doar când Ron Sirchie, prietenul meu, s-a întâlnit de-adevăratelea cu Saint Germain am început să mă gândesc că ar putea fi ceva adevăr în poveștile astea. La vreo câteva luni după ce s-au înălțat cei doi au aranjat să realizeze un interviu filmat. După ce am văzut filmarea, pot spune că m-am convins. Când am ajuns să scriu acest capitol, m-am hotărât să-l întreb încă o dată pe Ron dacă mai crede că persoana cu care a vorbit în 2008 a fost adevăratul Saint Germain. Mai jos aveți o copie a email-ului în care mi-a răspuns la această întrebare:

„DA, dacă tot mă întrebi; m-am uitat aseară, din nou, la interviu…DA, chiar cred că e adevărat. Mesajul și prezența simplă a lui Germain precum și ideea de a sta în inimă și concentrarea pe partea pozitivă… chiar dacă partea negativă e prezentă… concentrarea pe partea pozitivă… Plus extraordinara lui cunoaștere despre Pământul interior.

Aș putea să continui dar îți mai spun ceva; îmi amintesc că a spus că atunci când totul a fost spus și făcut… ne-a spus că probabil ar sări în altă parte să ajute viața să se înalțe din nou… Nu știu Cal… Ce știu e că tot ce a spus a fost corect și am aproape 40 de ani; am petrecut timp cu Tom Kenyon, Gregg Braden, Alex Grey, Ken Paige (am fost de multe ori cu Ken pe Coasta de Est), etc; mesajul lui Saint Germain mi se pare corect. Aștept să-l văd din nou anul ăsta pe Coasta de Est. Te țin la current.”

Înțeleg că pentru unii dintre voi ideea unor ființe iluminate care trăiesc la un nivel mai înalt și a căror treabă e să fie vigilenți la oameni și la afacerile pământești pare nebunească – în momentele în care sunt mai logică și mie mi se pare puțin nebunească. În același timp, am văzut și am auzit de suficient de multe dovezi încât să fiu dispusă să cred în posibilitatea ca Maeștri Înălțați și mai ales Saint Germain să vegheze asupra noastră, în special în acest punct critic, mai mult decât în altă perioadă documentată istoric.

Se spune că credințele noastre ne clădesc experiența. Mulți dintre noi înțeleg că ceea ce suntem dispuși să primim în tărâmul posibilităților până la urmă se manifestă. Dacă măiestria noastră e pe cale să fie la fel de reală ca a celor care s-au înălțat déjà, există dovezi care să ne facă să credem că același nivel de măiestrie e deschis și pentru noi ca cea a lui Iisus, Buddha sau Saint Germain? Hai să mergem mai departe și să vedem dacă alte povești despre Maeștri Înălțați vor reuși să vă răspundă la această întrebare.

Yogananda

Yogananda nu e cunoscut ca unul din gardienii Erei Vărsătorului dar este important pentru noi deoarece este unul dintre puținii Maeștri Înălțați care s-au încarnat exact în zorii ei. S-a născut în 1893 și și-a început de mic căutarea spirituală iar la 17 ani s-a întâlnit cu Sri Yuktesvar al cărui discipol a devenit. Sri Yuktesvar a spus că întâlnirea lor a fost o reuniune; conform spuselor lui Guru, cei doi și-au petrecut multe vieți împreună și că Yogananda a fost trimis la el de Maestrul Babaji cu un scop foarte special.

Foarte bine cunoscut de oricine e interest de dezvoltarea spirituală, Yagananda a instruit lumea că adevărata realizare de sine este să știi cu tot corpul, mintea și sufletul că împărăția lui Dumnezeu se află în interiorul nostru. El a spus că nu e nevoie să ne rugăm pentru ceva ce e déjà al nostru deoarece toți suntem Dumnezeu și ca să trăim asta, tot ce avem de făcut e să cultivăm și să rafinăm relația cu acest aspect al nostru.

Cu câteva zile înainte de a muri, Yogananda a început să se lase să se înțeleagă că a venit vremea să plece. Pe 7 mai 1952, după ce a participat la un banchet, a ținut un discurs despre pacea în lume și a încheiat recitând una din poemele sale, „India mea”. După ce a rostit ultimele cuvinte, a căzut jos și a murit de un atac de cord. Mai târziu, Kriyananda, unul din cei mai cunoscuți discipoli a spus că maestrul lui a zis odată într-o cuvântare că „Atacul de cord este cel mai simplu mod de a muri. Așa vreau eu să mor”.

Partea interesantă e că după moartea lui, corpul lui Yogananda nu s-a deteriorat niciodată. Dacă vi se pare greu de crezut, aveți mai joc un citat dintr-o scrisoare autentificată de la directorul cimitirului Forest Lawn Memorial Park, din Glendale, California unde a fost îmbălsămat Yogananda:

„Absența oricărui semn vizual de descompunere a cadravului lui Paramahansa Yogananda reprezintă unul din cele mai extraordinare cazuri din experiența noastră…Nu a apărut nici un semn de descompunere nici după 20 de zile de la moartea lui…Nu a apărut nici un fel de mucegai pe piele și nici țesuturile moi nu s-au deshidratat vizibil. Conservarea perfectă a corpului, este, din câte știm noi din analele mortuare, fără precedent…Corpul lui nu a emanate vreodată miros de descompunere.”

După aproape 60 ani, vehiculul fizic al lui Yoganandae e încă în gheață, proaspăt, undeva în California. Această anomalie a fost subiectul multor speculații. Adepții lui sunt convinși că maestrul lor va reveni curând și va salva lumea. Ideea s-ar putea să nu fie chiar așa de nebunească; în fond, spiritul călătorește în ambele sensuri și așa cum Yogananda a putut să se înalțe, e la fel de capabil să revină în corp, dacă dorește.

Conștientizarea lui Sri Yuktesvar despre „scopul special” al lui Yogananda s-ar putea să fie legată de asta. Ar fi posibil ca revenire lui Yogananda să fie miracolul care ne va face să înțelegem că chiar și pentru noi, moartea e o iluzie. Dar chiar avem nevoie să revină? Nu e o dovadă suficientă prospețimea cadavrului lui la aproape 60 de ani de la moartea lui? Alo! Nu știu dacă e pentru voi dar este pentru mine deoarece indiferent dacă Yogananda se decide să-l reanimeze sau să-l lase în pace, perfect conservat, lecția e aceiași.

Merlin

Înainte de a începe să vorbim despre Merlin dintr-un punct de vedere inteligent trebuie să trecem de povești și să suflăm ceva viață în el deoarece contrar a ceea ce ni s-a spus, legendarul druid a fost o ființă umană reală. Acordați-vă câteva minute să vă liniștiți, deoarece ceea ce urmează implică schimbarea imaginii lui din vrăjitorului mitic cu baghetă fermecată și pălărie țuguiată promovată de personajul lui Walt Disney în ideea că, de fapt, era un Maestru Înălțat.

Reducerea adevăratului Merlin la fantezie nu e vina noastră în totalitate. Între tradiția orală a druizilor și inventivitatea istoricilor celți care în momentul în care au început să consemneze în scris s-au apucat să reinventeze un trecut despre care știau foarte puține lucruri, tot ce a mai rămas din Merlin este legenda Regelui Arthur – din păcate, suntem cam pieduți când vorbim de el. Nu am intenția să consemnez adevărul, doar voi face o încercare.

Dacă cercetezi cu atenție, îți dai seama că druizii nu erau indigeni din insulele britanice. Îți dai seama că erau originari din Atlantida și că au migrat în Egipt după Cădere. Cu aproximativ 500 de ani înainte de nașterea lui Iisus, cultura și practicile lor spirituale au apărut acolo, împreună cu cele ale frățiilor copte și eseniene. Cele 3 secte au lucrat împreună pentru a crea fundația spirituală care va susține, mai târziu, misiunea lui Cristos.

Știm cu toții că Merlin a fost druid și că era liderul acestei secte, dar puțini știm că ceea ce noi am asociat cu personajul gandolfian nu este un nume; este un titlu. „Merlin” este poziția deținută de liderul sau de Marele Preot din credința druidă. Pentru adepții acestei credințe „Merlinul” este echivalentul lui Dalai Lama pentru budhiști sau al Papei pentru catolici. Deși funcția era transmisă prin liniaj descendent, uneori, atunci când era necesar pentru treburile pământești, poziția era ocupată de un Maestru Înălțat.

Despre Merlinul cu care suntem noi familiarizați, se spune că a trăit undeva între 400 și 600 e.n. Povestea spune că era un hobbit cu abilități supranaturale; restul legendei este plină de povești care susțin puterile sale magice. Dincolo de toate poveștile cu zâne, Maestrul Înălțat care a deținut poziția de Merlin în sec. V e.n. era într-adevăr un mag de cel mai mare rang. Reputația lui de vrăjitor și afilierea lui cu Arthur și Cavalerii Templieri (Cavalerii Mesei Rotunde) se bazează pe dovezi. Se mai știe că Merlin pregătea inițiați druizi pentru procesul înălțării în școala de misterii de pe insula Avalon și în cercurile din Avebury și Stonehenge. În folcor se pune că secretele credinței druidice sunt îngropate adânc în pământul Dealului din Glastonbury (The Tor of Glastonbury).

S-ar putea să fie ceva adevărat în povestea asta deoarece dincolo de rolul lui de Mare Preot druidic, acest maestru înălțat special a fost trimis pe Pământ cu un scop anume; ca să ajute omenirea să treacă de la tradițiile păstrate mii de ani de druizi la tiparele de credință pe care am ajuns să le asociem cu creștinătatea. În legendele arturiene e prezentată puțin această idée dar foarte puțin. Adevărul este, că omul care a deținut poziția de Merlin în timpul Regelui Arthur a venit să păstreze o înțelepciune care era pe cale să intre în subteran aproape 1500 de ani. În calitate de Mare Preot și guardian al acestor tradiții, treaba lui era să le împacheteze și să le depoziteze până când va veni vremea să le redescoperim.

Ar fi prea mult să presupunem că în această perioadă de tranziție, în care omenirea trece printr-o transformare care ne va readuce, într-un final, la vechile căi, Merlinul care a fost ales să păstreze acea înțelepciune a revenit să asiste la restaurarea ei? Următoarea poveste pare să sugereze acest lucru.

Discuția lui Drunvalo Melchizedek cu Merlinul

Nu știu câți dintre voi ați auzit de Drunvalo Melchizedek dar cei care au auzit de el, știu că diseminează învățăturile Florii Vieții. El este foarte implicat în toate schimbările care se petrec acum pe planetă. Am fost studenta lui timp de 20 de ani și cel mai mult mi-a plăcut cum I se întâmplă lui lucrurile; este magnet pentru cele mai ciudate, sălbatice și miraculoase experiențe de care am auzit; poveștile lui sunt incredibile și toate sunt adevărate.

Povestea asta e din anii 90, când Drunvalo a fost rugat să meargă în Anglia să investigheze fenomenul cercurilor din lanurile de grâu. Datorită faptului că cea mai mare parte a cercurilor din lanurile de grâu se formează pe lângă megaliții britanici, cercetarea lui a presupus stat mult la Stonhenge și pe lângă alte cercuri de piatră pentru care insulele britanice sunt renumite.

În ziua în care Drunvalo a ajuns la Stonhenge, a făcut ce face majoritatea oamenilor cu preocupări spirituale când ajung în acest sit sacru: s-a proptit cu spatele de o stâncă mare și a intrat în meditație. După câteva minute de tăcere a auzit o voce care i-a spus să plece de la Stonehenge, să meargă la cercul de piatră de la Avebury și să aștepte.

Având încredere în mesaj, Drunvalo a mers la Avebury, s-a așezat lângă prima piatră de care s-a simțit atras, a închis ochii și a intrat în altă meditație. Nu a durat mult și a auzit aceiași voce; era o voce profundă cu puternic accent englezesc antic și care s-a dovedit a fi Merlinul. Primele lui cuvinte au fost „Mulțumesc că te-ai înscris în program”. În viziunea lui interioară, au început să-I apară imagini cu cercuri din lanuri de grâu dar neștiind ce înseamnă, Drunvalo doar a ascultat cu atenție, vreo 45 de minute, timp în care Merlinul i-a explicat că el și maeștri înălțați sunt în spatele fenomenului cercurilor din lanuri. Apoi a zis așa: „Îți voi demonstra că așa este”, moment în care i-a spus lui Drunvalo să se ducă la Silbury Hill.

Nu îi era clar de ce să meargă la Silbury Hill dar ceea ce s-a întâmplat acolo l-a pus în legătură cu o femeie, Barbara Davies. Barbara gestionează o linie telefonică pentru cercurile din lanurile de grâu; când apare un cerc în lanuri, ea este prima care împărtășește informația. În discuția lui Drunvalo cu ea, a întrebat-o dacă simbolul Vezica Pesci a apărut în vreun cerc din lanurile de grâu britanice. Ea a zis că nu dar a continuat spunând „Noi locuim în Swindon; am auzit că tocmai a apărut, aseară, un cerc în lan.” Pe scurt, Drunvalo s-a dus în Swindon și surpriză, aproape de drumul principal, era un cerc în lan în forma Vezicăi Pesci.

Toate detaliile poveștii cu Merlin sunt în DVD-ul lui Drunvalo, „Povestea Angliei”.

Vezica Pesci este un simbol universal pentru Divinul Feminin.

Dacă toate astea par fantastice, ce pot eu să spun? Pentru mine, experiența lui Drunvalo e o dovadă suficientă. Indiferent dacă povestea cu prezența Merlinului este complet adevărată sau nu, mai sunt și alte aspect ale poveștii, adică, cercurile din lanurilede grâu, însele.

Marea Mamă gravează înțelepciunea ei în câmpurile de pe toată planeta; oricine poate vedea că ea nu doar vorbește cu noi, ci că se ridică, la propriu, din pământ, pavându-l cu simboluri care reflectă aspectul feminin al lui Dumnezeu. În timp ce acest aspectul al divinului pare să se ridice, oare logica noastră merge prea departe în acceptarea ideii că Merlinul poate să fie aici ca să ne ajute să ne amintim căile ei? În fond, ea este cea care i-a trimis la „culcare”. Chiar dacă alegem să nu credem, nu putem ignora ce încearcă să ne spună Mama Pământ prin gravurile ei. Gândiți-vă la asta apoi trecem la un muritor mai de rând.

Annalee Skarin

Am vorbit de granzii înălțării dar cum rămâne cu oamenii de rând? Ni se  pare mai veridic dacă o persoană normală, a trecut prin Urechile acului? D-asta îmi place povestea lui Annalee Skarin. Era una ca noi, o persoană normală care s-a înălțat în 1952.

Annalee Skarin a fost crescută în Biserica Mormonă și credea în inima ei că poți deveni nemuritor aplicând cu devotament principiile creștine. Scrierile ei erau considerate eretice deoarece deși accepta ideea că sufletele virtuoase pot muri și ajunge în rai, ea considera această cale ca fiind „plictisitoare, ca intratul pe ușa din spate” și accepta deschis înalțarea ca alternativă mai bună.

Dacă ați auzit de fundamentalismul de fier al mormonilor, nu ar trebui să vă surprindă că patriarhii bisericii nu erau prea încântați de revelațiile lui Annalee Skarin. A fost acuzată de blasfemie pentru că a îndrăznit să sugereze că noi toți suntem Dumnezeu și a fost excomunicată din biserica Sfinților de pe urmă, după publicarea primei ei cărți „Noi suntem Dumnezeu”. Nedorind să aibă de-a face cu ea în timpul vieții, Annalee a fost considerată suficient de sfântă și reprimită în sânul bisericii mormone doar după ce s-a înălțat.

Povestea înălțării ei este la fel de simplă și sinceră ca și ea. Pe 16 iulie 1952, în casa lui Sally Franchow, Annalee a anunțat că a venit vremea să plece și a dispărut pur și simplu. După asta au apărut tot felul de povești care nu prea se potrivesc dar în ziua în care s-a întâmplat, în ziarul Deseret News a apărut următorul text „Foarte mulți au fost convinși că într-adevăr s-a ridicat la ceruri.”

Unii chiar și-au pus întrebarea dacă într-adevăr s-a translatat în spirit. Citind alte perspective, îți dai seama foarte repede că cei care încearcă să o discrediteze se încurcă de faptul că adevărul ei, îl neagă pe al lor.

Mulți dintre noi știu că în conformitate cu învățăturile bisericii creștine, noi ne aflăm aici ca să-l imităm pe Iisus. În același timp, ni se spune că ființa umană normală este prea păcătoasă ca să ajungă aici. Alte secte eludează acest paradox, susținând că înălțarea a fost/este o fantezie, chiar și în cazul lui Iisus și că toată povestea este doar o metaforă frumoasă.

Oponenți lui Annalee Skarin au o singură problemă cu ea: când doamna drăguță din Idaho s-a translatat în Spirit nu doar că a demonstrat deschis că oricine poată să facă la fel ca ea ci a devenit și dovada vie a sec. XX că există o cale spre Rai chiar și pentru femei. Ar fi prea mult dacă ne-am gândi că Annalee Skarin s-ar putea să aibă vreo legătură cu ridicarea luminii feminine și continuând ideea, că chiar și o femeie normală poate fi o Purtătoare?

Dacă ar fi să dăm la o parte credințele noastre, am înțelege că după înălțarea ei au mai fost publicate încă 8 cărți și ne-am reaminti că, în fond, spiritul poate călători în ambele sensuri. Dincolo de misiunea ei de scrib, iubirea lui Annalee față de soțul ei, Reason precum și dorința ei de a-l ajuta să se reconecteze cu sinele lui Dumnezeu, i-a oferit încă o scuză să meargă de-o parte și de alta a Vălului. Există zvonuri New Age care sugerează că Reason și Annalee Skarin lucrează împreună ca o echipă. Se știe că și ei au apărut la fel ca Saint Germain, Merlinul și alții, ca Fecioara Maria, și s-au materializat pentru a împărtăși adevărul și experiența lor cu oameni de peste tot din lume. Atât Annalee cât și Reason Skarin subliniază importanța recunoștinței, venerării și iubirii, ca mistere pentru înălțare. Ei sunt aici ca să ne asiste; și așa am ajuns la subiectul principal.

Dacă William Q. Judge a avut dreptate când a spus „Această perioadă a fost denumită de unul dintre ei „de tranziție” … în care mintea oamenilor doar se pregătește de o schimbare de conștiință/stare care să permită rasei să avanseze până la punctul potrivit pentru ca acești Frații Înțelepți să-și facă simțită prezența pentru vederea noastră” , pe măsură ce înaintăm în Era Vărsătorului, ne ajută poveștile despre prezența lor să înțelegem că se întâmplă ceva suficient de important încât să necesite prezența lor? Și ca purtătorii ai flăcării adevărului de-a lungul erelor, Maeștrii Înțelepciunii se află acum printre noi și ca să ne învețe tot ce trebuie să știm despre procesul înălțării?

Dacă am putea să ne destupăm mințile suficient de mult pentru a accepta ce am spus mai sus, atunci următoarea întrebare ar fi: Având în vedere că avem puțin timp la dispoziție, cum ar fi dacă am închide ochii, am intra în inimă și am începem să vorbim cu ea? Următorul fragment din cartea „Dictările Maeștrilor Înălțați” scrisă de Li Po, sugerează că tot ce avem de făcut e să punem mâna pe telefon:

„Maeștri se află în spatele scenei, dincolo de văl. Trebuie să învățăm cum să ni-I apropiem, concentrându-ne conștiința asupra lor; să-I cunoaștem prin studiu, contact, apelând la ei…Trebuie să ne asumăm responsabilitatea aducerii lor în dimensiunea noastră. Dacă nu o facem, ei nu pot veni și nu ne pot influența viața, fără permisiunea noastră generată de gândurile, acțiunile și chemările noastre…Ca să-I atragem și noi trebuie să lucrăm pentru Plan, pentru Lumină. E ușor. Pentru început putem să-I simțim că se apropie pe măsură ce-I atragem în conștiința noastră, în ființa noastră și în lume. Până la urmă se vor extinde și vor prelua lumea noastră dacă le-o cerem. Așa ar trebui să procedăm dacă vrem să luăm legătura cu ei. Nu e nici un secret; excepție face faptul că nu va funcționa dacă aveți intenții rele. Va funcționa doar în iubire. Doar iubirea poate să ne ducă mai aproape de înălțare.”

În prag de schimbare dimensională, e logic să primim ajutor și instrucțiuni de la un alt nivel. Face sens ca cei care au trecut prin procesul de înălțare să fie cei mai potriviți să ne trimită instrucțiuni privind acest mister. Dacă apelatul la Marea Frăție Albă e prea mult pentru voi, atunci întrebați-vă de la cine ați mai putea afla informații? Putem învăța doar de la cei care au trecut prin asta înaintea noastră. Poate nu-I vedem dar ei sunt aici și cred că procesul înălțării personale și colective începe în momentul în care mințile noastre iau în considerare această posibilitate.

[1] Traducere ad litteram. Probabil există texte cu traduceri care surprind mai bine doctrina budhistă.