Din PROGRAME
28/06/2017
Cal Garrison – extras
04/01/2018
Show all

Reurbanizarea multidimensională

Reurbanizarea multidimensională:

evoluția globală după 2012

de Kim McCaul, IAC Australia

http://www.iacworld.org/multidimensional-reurbanisation-global-evolution-beyond-2012/

Traducerea: Nicoleta Iuga

DRAGI CITITORI,

Vă ofer cu mltă bucurie un aricol extrem de important care sper să vă îndemne să studiați mai atent ceea ce această știință fabuloasă – Conștientologia – ne-o oferă tuturor. Am foarte multe comentarii de făcut și explicații de oferit, dar consider că ceea ce ne spune autorul (discipol a lui Waldo Vieira) trebuie însușit și analizat de fiecare dintre voi fără nicio influiență externă. Cu timpul…, oferind și alte mesaje din conștientologie, ajungem să stabilim un dialog care să se întemeieze pe un vocabular comun și atunci vom începe să comunicăm mult mai eficient.

Vine vremea marilor schimbări conștianțiale și avem nevoie de mult discernământ și cunoaștere pentru a putea descifra și evalua corect situația în care ne aflăm.

Începem un nou tip de dialog care sper că ne va duce spre un nou nivel de cunoaștere conștientă.

Pe curând

Elena Cociș

 INTRODUCERE

Filmul de succes 2012, a arătat că există o mare fascinație legată de o schimbare bruscă și dramatică a lumii. În prezent, mai multe intepretări ale calendarului mayaș oferă un punct de concentrare convenabil pentru această fascinație (Lachman, 2009). Calendarul mayaș măsoară timpul în mai multe cicluri intercorelate, unul dintre ele, baktun-ul, încheindu-se în decembrie 2012. Unii dintre noi s-au așteptat ca anul 2012 să aducă provocări fizice majore, dezastre naturale, poate și boli precum și distrugeri și moarte la scară largă.

O altă așteptare paralelă legată de 2012 este cea a unei transformări spirituale, poate pentru întreaga omenire sau doar pentru unii dintre noi care sunt „pregătiți” să o primească (de ex: Arguelles, 1987, Stray, 2009). În funcție de școala de gândire, această transformare poate fi produsă prin razele cosmice aliniate în acel moment cu Pământul sau prin sosirea unei ființe mesianice care va aduce energii transformatoare în lume. De asemenea, unele teorii combină cele 2 scenarii. În aceste relatări, unii oameni vor fi victimele unor catastrofe dramatice iar alții vor intra într-o eră iluminată (vedeți documentarul 2012: Știința sau Superstiție)

În acest articol, explic de ce atât scenariul cataclismic cât și cel transformativ nu se potrivesc cu înțelegerea multidimensională a ființei umane și cu evoluția conștiinței. Folosirea termenului „multidimensional” face referire la faptul că nu suntem doar ființe fizice. Eu pornesc de la premisa că avem corpuri non-fizice, că viața continuă după moartea fizică și că există multe dimensiuni în care oamenii trăiesc între viețile fizice. Voi explica mai multe mai jos dar cred că este important să fie foarte clar punctul de la care pornesc. Nu resping pur și simplu teoria legată de 2012 din cauza unor prejudecăți materialiste împotriva ideilor spirituale. Din contră, principiile multidimensionale resping singure transformarea bruscă a acestei planete.

Multe idei discutate în acest articol sunt discutate în Programul de Dezvoltare a Conștiinței al Academiei Internaționale a Conștiinței. Ideea de reurbanizare este discutată special în modulul 5 al Programului.

CONȘTIENTOLOGIA

Unul din principalele intrumente conștientologice este proiectarea lucidă (călătoria astrală, experiența în afara corpului) în alte dimensiuni pentru a învăța despre locul vieții umane în universul multidimensional (vezi Proiecțiile conștiinței de Waldo Vieira). În acest articol vreau să vă împărtășesc câteva idei din conștientologie referitoare la procesele multidimensionale din spatele schimbărilor care se petrec pe planetă.

Unele dintre ideile pe care le voi prezenta pot fi foarte radicale sau neobișnuite și vreau să-i rog pe cititori să nu creadă nimic din ceea ce spun. Luați în considerare, reflectați și căutați să verificați sau să respingeți prin logică și prin propriile voastre experiențe. Transformarea abordării noastre despre multidimensionalitate (sau spiritualitate) din credință sau convingere în experiență este cheia în discernarea informațiilor care vin spre noi despre 2012 și despre multe alte aspecte ale vieții spirituale. Deseori, înainte de a accepta ceva ca adevărat, presupune să trăim în ambiguitate până primim informații mai clare. Deci, nu credeți nimic, experimentați și trăiți-vă propriile experiențe!

INTERPRETĂRI ÎNFRICOȘĂTOARE ȘI/SAU PLINE DE SPERANȚĂ ALE CALENDARULUI MAYAȘ

Există 2 puncte principale de subliniat legate de interpretările înfricoșătoare și pline de speranță ale calendarului mayaș. Ambele sunt, în esență, materialiste și pasive. Ambele consideră ființele umane victime ale circumstanțelor care îi pot salva sau distruge. Poate părea ciudat să descriem teoriile despre 2012 ca fiind materialiste dar dacă privim cu atenție cele 2 interpretări principale despre calendarul mayaș, observăm că ele sunt restricționate sever de gândirea materialistă. (atenție: este vorba despre cum sunt interpretate mesajele mayașilor, despre speculații, nu despre adevăratul lor mesaj!)

Ideea că 2012 va aduce moarte și distrugere este prezentată, de obicei, fără o analiză asupra semnificației adevărate a morții. Voi explora mai detaliat moartea în curând dar ca să fiu direct: dacă Pământul și viața de pe el ar fi distruse, ar fi o mare tragedie deoarece e o planetă foarte frumoasă, dar și viața și noi ca persoane am continua, chiar dacă temporar, fără corp fizic.

La fel, ideea că 2012 va aduce vreo transformare evolutivă nu vine, de obicei, cu vreo analiză despre ce ar implica o asemenea evoluție. Evoluția spirituală e ceva ce ne poate fi „oferit” sau care se petrece peste noapte? Sau e ceva ce apare ca rezultat al efortului personal și se desfășoară pe parcursul mai multor vieți?

Și ce se întâmplă cu cei care în prezent nu folosesc un corp uman, vor fi incluși în această experiență transformatoare prezisă de mayași? Mă refer la cei care în conștientologie sunt numiți conștiințe extrafizice. Tu și eu suntem în prezent conștiințe intrafizce; avem un corp fizic în această dimensiune fizică. După ce „murim” vom redeveni conștiințe extrafizice, adică ceea ce eram înainte să ne naștem.

De obicei, când oamenii vorbesc despre transformarea spirituală, par să se rezume la populația intrafizică. De fapt, extrafizicul sau parapopulația de pe această planetă depășește intrafizicul: după estimarea noastră raportul e de 9:1.

Ca să rezum, ideile despre ce urmează să se întâmple în 2012, atât cele înfricoșătoare cât și cele pline de speranță, sunt lipsite de analize corecte despre legătura dintre evenimentele preconizate și natura multidimensională a vieții sau cu liberul arbitru și cu efortul personal de evoluție dinamică. Urmează să explorez pe fiecare dintre cele 2 probleme, pe rând.

VIAȚA MULTIDIMENSIONALĂ

Unul din principalele instrumente folosite de conștientologie este proiecția conștiinței (cunoscută și sub denumirea de călătorie astrală sau călătorie în afara corpului). Proiecția ne permite să intrăm temporar în dimensiunile extrafizice și să ne experimentăm ca ființe multidimensionale. S-au scris multe cărți bune despre această experiență descrisă în multe culturi de-a lungul istoriei (de ex. Buhlmann, 1996; Crookall, 1964; Monroe. 1978; Sheils, 1978; Vieira, 1997; Vieira, 2002) deși pentru mulți oameni este evazivă și e trăită conștient doar de o fracțiune din populația lumii. Proiecția conștiinței este o cale sigură prin care putem experimenta cum e viața după moarte. Moartea, sau mai bine spus dezactivarea corpului fizic, va forma punctul de intrare în multidimensionalitate pentru noi toți. Pentru a înțelege corect această experiență inevitabilă, ne ajută să înțelegem cum suntem construiți, adică ce legături există între corpul fizic și alte corpuri mai subtile. Imaginea 1 descrie părțile constituiente a ceea ce noi numim holosoma. Termenul vine din limba greacă, holo însemnând „întreg” sau „set” iar soma însemnând „corp”. Holosoma reprezintă întregul set de corpuri și e format din:

Soma sau corpul fizic;

Energosoma sau corpul energetic;

Psihosoma sau corpul emoțional, cunocut și sub numele de corpul astral;

Mentalsoma sau corpul mental. 

În esență, suntem conștiință. Aceste corpuri, chiar și cele mai subtile sunt manifestări energetice, la fel ca și celelalte „lucruri” din lume. Conștiința e dincolo de energie și de toate corpurile de care se folosește pentru a se manifesta. Datorită naturii sale subtile nu putem explora sau înțelege direct conștiința. O putem explora doar indirect, studiind corpurile (adică, pe noi) de care se folosește pentru a se manifesta temporar.

 

Conștiința se manifestă în 3 din aceste corpuri: soma, psihosoma și mentalsoma. Energosoma furnizează energia vitală care animă corpul fizic și stabilește legătura subtilă dintre corp și psihosoma.

În acest moment, la cei mai mulți dintre noi, predomină corpul fizic. Ne domină complet percepțiile și ne constrânge conștiința despre noi și despre lumea multidimensională din jurul nostru. Când ne dezactivăm corpul fizic, adică murim, ne continuăm viața dar ne manifestăm în psihosoma.

Dacă murim sănătos, în timpul procesului ne lepădăm și de energiile din corpul energetic. Dacă acest lucru se întâmplă, chiar am dat drumul ultimei experiențe intrafizice și suntem pregătiți să ne întoarcem lucizi la originea noastră extrafizică, să facem rezumatul ultimei existențe, să reluăm legătura cu prietenii noștri de evoluție și să ne pregătim conștient pentru următoarea existență intrafizică.

Din păcate, mulți oameni nu se eliberează de toate energiile din ultima viață intrafizică. Psihosoma lor rămâne densă și încărcată cu cea mai recentă energosoma care poartă imprinturi mnemonice puternice din ultima viață. Aceste conștiințe extrafizice rămân deseori atașate de dimensiunea fizică și devin fantomele sau spiritele, percepute de unii oameni. De asemenea, pot fi atrași împreună în dimensiunile extrafizice dense formate din conștiințe cu minți asemănătoare.

Aceste dimensiuni pot avea multe forme. În unele dimensiuni toată lumea împărtășește aceleași idei religioase fundamentaliste, în altele oamenii sunt prinși în dimanica subjugării, a represiunii, a orgiilor, a poftelor și violențelor dar și locuri mundane în care oamenii sunt pe deplin convinși că sunt ființe fizice care trebuie să meargă la muncă, să mănânce, să bea, să facă sex și să doarmă deși toate aceste sunt atribute care ar fi trebuit lăsate în urmă odată cu corpul fizic.

Există miliarde de ființe extrafizice (aduceți-vă aminte de raportul 9:1. Se estimează o para-populație de 54 de miliarde) care sunt conștiente de situația lor și sunt implicate activ în propria evoluția personală și a celor din jurul lor. Dar marea majoritate sunt prinși în tipare de gând și emoție ostile, nocive, patologice și restrictive. Asemenea conștiințe sunt prinse cu cei cu care împărtășesc o istorie de tip victimă-călău în închisori de grup karmice: poate fi vorba de genocid pe scară largă inter-rasial, crimă organizată la scară mai mică sau de dinamica represiv violentă familială. Se poate vedea în viața intrafizică dar continuă la o scară mult mai largă în dimensiunea extrafizică.

O dimensiune e descrisă mai corect ca o stare a minții decât ca un loc. Cu toate acestea, stările mentale au o realitate energetică. Poate v-ați întâlnit cu oameni care „nu v-au picat bine” sau aveau o „vibrație rea”. Oamenii sensibili se luptă să reziste în locurile aglomerate deoarece sunt influențați de energia tuturor. Asemenea interacțiuni energetice se petrec și în alte dimensiuni.

Dimensiunile extrafizice din jurul Pământului pot fi văzute ca niște cavități care plutesc în jurul ei. La fel ca undele radio, ele au frecvențe diferite așa că pot ocupa același „spațiu” dar au lungimi de frecvență diferite. Noțiunea de spațiu fizic are valoare limitată atunci când încercăm să înțelegem dimensiunile extrafizice; dintr-o anumită perspectivă, toate dimensiunile sunt prezente aici și acum în spațiul din jurul vostru. Din altă perspectivă, dimensiunile extrafizice mai dense sunt mai aproape de scoarța Pământului în timp ce dimensiunile aflate mai sus sunt mai detașate de densitatea vieții fizice.

Deși poate nu putem percepe conștient dimensiunile extrafizice, ele au un impact foarte real asupra vieții fizice. Astăzi mulți oameni sunt îngrijorați de efectele microundelor telefonului mobil asupra organismului fizic – și poate fi înțelept să fii atent la expunerea la asemenea influențe. Totuși, de departe, cea mai toxică influență asupra societății noastre intrafizice o are energia toxică emanantă de dimensiunile patologice care ne înconjoară. Multe boli mentale și fizice, gândirea restrictivă a fundamentaliștilor și fanaticilor, conflictele inter-personale și abuzurile din această lume sunt influențate direct și indirect de intruziunea conștiințelor extrafizice patologice.

Așadar, transformarea lumii, înseamnă inevitabil transformarea mediului extrafizic. Evaluarea conștientologică, bazată pe observații extrafizice și interpretarea schimbărilor demografice încă din anii 50, e o asemenea transformare care se petrece în prezent pe planeta Pământ. Vieira a introdus expresia „reurbanizare extrafizică” pentru a o descrie. (Vieira, 2003)

 REURBANIZAREA EXTRAFIZICĂ

Conform definiției convenționale, reurbanizarea se referă la reabilitarea sau reintegrarea unei zone în vederea creșterii utilizării sale sociale și culturale. De exemplu, poate fi descrisă de transformarea vechilor zone industriale în spații recreaționale și locuibile. Docurile din Londra și Melbourne sunt 2 cazuri similare din zone opuse ale lumii.

Reurbanizarea extrafizică se referă la procesul de reabilitare a unui „spațiu” extrafizic sau dimensiune. Așa cum am spus și mai sus, o dimensiune extrafizică este o agregare de minți asemănătoare. De fapt, dimensiunea intrafizică este destul de unică deoarece este singura dimensiune care poate fi ocupată de conștiințe cu grade de evoluție destul de diferite: de un Adolf Hitler și de un Mahatma Gandhi. Acesta este motivul pentru care această dimensiune oferă asemenea oportunități de învățare. Ne permite să trăim contrastul dintre conștiințe în moduri imposibile în extrafizic.

Dimensiunile extrafizice sunt caracterizate de faptul că ocupanții lor vibrează mai mult sau mai puțin pe aceiași frecvență. Această frecvență este determinată de gânsena proprie. Gânsena este unitatea formată de gândul-sentimentul-energia emisă de o persoană. Este un termen tehnic format din următoarele elemente: gân – gând, sen – sentiment și e – energie. Termenul a fost creat pentru a reflecta faptul că nu gândim niciodată fără să simțim o emoție și nu trăim niciodată o emoție fără a avea un gând și nici una dintre ele nu e posibilă fără producerea de energie.

Bineînțeles, fiecare dintre noi are o mutitudine de gânsene în fiecare zi. Unele persoane sunt mai apropiate de ideile intelectuale așa că vor accentua aspectul „gân”, altele sunt mai apropiate de frici și îngrijorări așa că pun accent pe aspectul „sen”. Gânsenele fiecăruia sunt colorate de condiționările individuale, de valorile și de judecățile lor. De exemplu, toți ne gâdim din când în când la sex dar pentru unii e plăcut iar alții se simt vinovați. De-a lungul timpului acumularea de gânsene obișnuite, definește hologânsena proprie (holo-întreg + gânsene).

Fiecare persoană are propria hologânsenă; rezultatul energetic al tiparelor ei caracteristice de gândire și simțire. Dacă ați trăit experiența de a vă simți în prezența unei alte persoane, neplăcut sau elevat, de fapt, nu ați reacționat la o vibrație vagă ci la hologânsena lor: realitatea energetică a propriei creației. O dimensiune extrafizică este ocupată de conștiințe care împărtășesc gânsene compatibile și atractive mutual. Una din observațiile celor care se proiectează conștient este că multe dimensiuni extrafizice dense sunt foarte vechi. Cu alte cuvinte, sunt ocupate de conștiințe care nu au mai trăit demult în viața intrafizică. După ultima lor moarte care s-a petrecut acum sute chiar mii de ani, acești oameni nu și-au continuat călătoria evolutivă. Pur și simplu și-au continuat „viața”, așa cum o știau ei, în extrafizic și au stagnat în tipare repetitive de gând, emoție și acțiune.

În timp ce reurbanizarea intrafizică implică demolarea și construirea unor structuri fizice, în reurbanizarea extrafizică se „demolează” hologânsenele create de conștiințele extrafizice. Primul pas în distrugerea acestor structuri gânsenice, create de-a lungul secolelor, este scoaterea conștiințelor din ele. În acest fel nu mai pot susține dimensiunea patologică prin gânsenele lor. În consecință, „zona” poate fi curățată energetic.

Rezultatul acestui proces are 2 fațete. Mai întâi, se îndepărtează influența energetică a dimensiunii extrafizice asupra intrafizicului. Deci, mai devreme sau mai târziu, se va reflecta pozitiv în dimensiunea intrafizică prin inițiative și acțiuni pozitive, umaniste și universaliste – se reduce criminalitatea, se îmbunătățește coeziunea socială, se vindecă rănile profunde dintre grupuri rasiale sau națiuni, etc.

Pe de altă parte, conștiințele extrafizice bolnave trebuie să meargă undeva după ce au fost scoase din îndelungata lor casă extrafizică. Cea mai apropiată locație pentru ei este dimensiunea intrafizică, printr-un proces de re-naștere silită. Consecința acestei situații este sosirea printre noi a unui număr larg de conștiințe reurbanizate cu tot cu fanatismul, nebunia, egoismul și restricțiile lor mentale.

Conștiințele care fac parte din mișcări ca cea a talibanilor, din Armata de rezistența a lui Dumnezeu, din mișcări neo-naziste și fundamentaliste, indivizi cu manifestări foarte aberante, distructive și dăunătoare sunt, de multe ori, noi sosiți în această dimensiune, relocați forțat din casele lor „extrafizice”.

La prima vedere poate părea ciudat să încerci să îmbunătățești atmosfera energetică a Pământului prin introducerea unui strat de persoane cu patologii majore. Dar extrafizicul precede intrafizicul, adică, pentru ca schimbarea să aibă loc aici, mai întâi, trebuie să se petreacă pe „partea cealaltă”. Doar după ce dimensiunile extrafizice din jurul Pământului sunt curățate, conștiințe mai evoluate se pot instala în jurul nostru: un proces care va modifica fundamental mediul energetic al acestei planete și va permite o eră nouă de conștientizare.

Unele persoane consideră viața intrafizică a acestei planete ca o școală dar, în prezent, e mai mult spital decât școală. Procesul de reurbanizare va modifica proporția de oameni bolnavi-sănătoși și-i va transfera pe cei cu patologii grave pe alte planete unde-și pot continua călătoria, în timp ce noi, cei mai puțin bolnavi, vom putea profita de mediul de învățare de pe Pământ.

Așa cum ar trebuit să fie evident până acum, acest proces, așa cum se înțelege în conștientologie, nu se va încheia până în 2012. De fapt, după estimările noastre cantitatea conștiințelor bolnave care vor veni în conștiința intrafizică datorită reurbanizării, va crește de-a lungul unei părți bune din acest secol. Impactul cu 2 fațete – creșterea patologiilor asociate cu comportamentul aberant de pe partea cealaltă și creșterea inovației în gândul umanist și universal – va crește, de asemenea.

Totuși nu este un proces pasiv ce se desfășoră în jurul nostru în timp ce noi ne uităm. Toți putem juca un rol potențial în el.

EVOLUȚIA DINAMICĂ

Pentru oamenii nefamiliarizați cu experiențele psihice, probabil, ceea ce am spus până acum nu are sens. Nu vreau să credeți ce vă spun ci vreau să vă încurajez să păstrați mintea deschisă și cu discernământ. Priviți ce se petrece în lume și vedeți dacă ceea ce v-am descris poate oferi o explicație.

Oamenii care au experimentat prezența conștiințelor extrafizice știu că multe nu sunt foarte pozitive. De asemenea, știu că dinamica dintre conștiințele intrafizice și extrafizice este energetică. O bună parte din concentrarea noastră se duce pe protecția de „vampiri” energetici sau de „atacuri” dar ne protejăm și prin energiile prin care putem asista conștiințele extrafizice bolnave. Energia conștiențială este moneda universului multidimensional.

Hologânsena personală este cartela noastră evolutivă. Pentru cei capabili să discearnă, evidențiază stadiul evolutiv și nivelul actual de maturitate din perspectivă multidimensională. Când vorbesc despre nivelul evolutiv, nu mă refer la ceva vag ca de exemplu „iluminare” sau „maeștri înălțați”.

Toți am pornit într-o călătorie evolutivă de la concentrarea pe sine, pe individualism blocat în ego-karmă prin creșterea constantă a conștienței față de cei din jurul nostru și a lidershipului în asistența în grupul nostru karmic, la o viață dedicată către asistența evolutivă a tuturor ființelor, din toate dimensiunile sau poly-karmă. În fiecare moment din viața noastră gânsenele noastre vor fi centrate pe ego-karmă, karmă de grup sau poly-karmă. Este responsabilitatea noastră personală să dezvoltăm un momentum evolutiv care ne schimbă concentrarea gânsenică (gânduri, emoții, energii) de la ego-karmă la poly-karmă. Instrumentul cheie pentru inducerea unei asemenea schimbări este oferirea asistenței altor conștiințe. Dacă acceptăm că aproape toată lumea de pe această planetă are o „problemă” (adică o formă de patologie), dinamica evolutivă face ca cei care sunt mai puțini bolnavi să-i ajute pe cei mai bolnavi.

Bineînțeles, există multe feluri în care putem oferi asistență altcuiva: asistența poate fi materială, ca de exemplu furnizarea elementelor esențiale vieții celor care nu le au; poate consista în susținere emoțională și comfort; sau se poate concentra pe modificarea ideilor și a tiparelor de gândire.

Aici ne concentrăm pe asistența energetică multidimensională.

În procesul de urbanizare ființa umană joacă un rol vital. Există diferențe vibraționale semnificative între dimensiunile rafinate din care ajutoarele (helperii) extrafizice pot asista evoluția acestei planete și dimensiunile dense care sunt reurbanizate. Aceste diferențe fac ca asistența directă a ajutoarelor (helperilor) să fie dificil de oferit conștiințelor extrafizice dense. Așa cum am spus mai sus, conștiințele sănătoase nu mai poartă energii dense în corpul energetic, pe când cele patologice, da.

Ființele umane prin corpul lor energetic dens, oferă un pod energetic esențial prin care asistența energetică poate intra în dimensiunile patologice. Dacă vrem, putem deveni epicentre energetice de asistență inter-dimensională. Asemenea asistență se poate desfășura oricând (de exemplu, când ne facem treaba zilnică) dar vreau să mă concentrez pe 2 tipuri de asistență: proiecțiile asistențiale și „sarcina personală energetică”, PENTA.

Fiecare dintre ele ar putea fi tratate în articole separate dacă nu chiar în cărți, deci ceea ce spun este superficial. Dacă doriți să mergeți mai departe, vă sugerez să consultați Proiecțiile conștiinței sau Manualul PENTA, ambele scrise de Waldo Vieira.

Conștientologia susține că toți ne părăsim corpul în fiecare noapte în timp ce dormim. E un rezultat natural al fiziologiei noastre sau mai bine spus, al para-fiziologiei. În majoritatea cazurilor, ne părăsim corpurile inconștient. Dormim sau ne comportăm automat, acționând conform gândurilor care ne-au preocupat în starea de veghe: oamenii se duc „la muncă”, „fac curățenie” sau fac sex. Amintirile din aceste acțiuni sunt interpretate în general drept vise.

Cele mai tangibile experiențe au loc deseori chiar înainte de a adormi: furnicături, vibrații sau pulsații, sunete ciudate în cap, pierderea simțului granițelor corpului și sentimentul că suntem expandați. Aceste senzații sunt rezultatul începutului ieșirii psihosomei din corpul fizic chiar în timp ce adormim. După ce abordăm conștient și cu intenție acest proces putem controla conștient viața noastră nocturnă. Asta include voluntariatul pentru proiecții care îi asistă pe ceilalți.

Există multe tipuri diferite de proiecții asistențiale dar în contextul reurbanizării, concentrarea se face pe folosirea energiilor dense din corpul energetic. În consecință, când părăsim corpul sub îndrumarea ajutoarelor (helperilor) extrafizici, conștiința în psihosoma lui are o mare parte din încărcătura energetică densă.

Conștiința intrafizică poate avea o conștiență limitată a ceea ce se întâmplă în timpul îndrumării sau asupra controlului la distanță voluntar al ajutoarelor (helperilor) extrafizice care ghidează proiectorul în dimensiunea vizată. Poate îndeplini și funcția de „momeală asistențială” în care una sau mai multe conștiințe extrafizice perturbate se pot atașa de câmpul lui energetic pentru a fi apoi îndepărtate sau extrase pentru tratament sau posibilă renaștere din dimensiunea patologică în care au fost captive.

Deși uneori pot apărea repercursiuni energetice în urma acestor activități totuși acest tip de asistență ne asigură o atenție specială și susținere din partea ajutoarelor (helperilor). Proiecțiile asistențiale ne permit să transformăm somnul în timp productiv și ne oferă o cale prin care ne putem asuma rolul nostru de mini-piese (n.t. mini-cog, asemenea unei spițe de la o roată ce face parte dintr-un mecanism complex) într-un mecanism mai larg de asistență care menține echilibrul lumii.

O altă cale este sarcina personală energetică (PENTA).

PENTA este angajamentul personal pentru donarea energiilor noastre conștiențiale, timp de aproximativ o oră, zilnic, conștiințelor, atât intrafizice cât și extrafizice, care au nevoie. (Vieira, 1996). Ca și meditația, PENTA implică izolarea într-o cameră întunecată. Dar, dacă în majoritatea practicilor meditative ne concentrăm pe propria minte, în cazul PENTA, ne concetrăm pe externalizarea de energie terapeutică. Aparent, externalizăm energie într-o cameră goală dar există multă acțiune multidimensională în timpul PENTA.

Unul sau mai multe ajutoare (helperi) se atașează de practicant și transmite energie prin el, în timp ce pacienți extrafizici sunt aduși în forme diferite, în același spațiu pentru a primi asistență energetică. Practicanți PENTA pot asista și conștiințele intrafizice care pot „intra în PENTA” indiferent de unde se află în lume. Este un exercițiu care îl va pune pe practicant să se confrunte cu propriile „probleme” și îl va expune la atacuri energetice din ce în ce mai dese. Dar duce și la stabilirea unei legături profunde cu ajutoarele (helperii) și permite intensificarea sănătoasă a conștienței de sine multidimensionale.

Ca și proiecția asistențială, practica PENTA poate conduce la un sentiment profund de mulțumire și satisfacție ca rezultat al timpului petrecut în favoarea altora. Asumându-ne rolul nostru în mecanismul de asistență multidimensională, nu doar contribuim la reurbanizarea planetei dar ne și asigurăm că ne finalizăm programul existențial sau planul de viață înainte de a reveni la dimensiunea extrafizică.

CONCLUZIE

Scopul acestui articol a fost să cerceteze logica ideilor legate de „sfârșitul lumii” sau de „schimbarea spirituală bruscă”. Ambele concepte sunt profund afectate de limitări materialiste iar ultima este extrem de vagă. Am căutat să ofer un context cu ajutorul căruia să putem înțelege ce implică schimbarea spirituală la nivel planetar. Controlăm, sau măcar am putea să ne controlăm, propriile acțiuni multidimensionale. În fiecare zi facem alegeri care determină concentrarea pe asistența multidimensională și conștiență sau pe dorințele corpului fizic și a personalității curente. Viața este foarte idiosincratică; nimeni nu poate să ne spună cum să trăim. Singuri trebuie să discernem cum să evoluăm și cum să ne îndeplinim obiectivele actualei vieți intrafizice, mult după 2012.

GLOSAR

Energosoma – Este paracorpul energetic al conștiinței umane. Energosoma reprezintă joncțiunea dintre soma și psihosoma și funcționează ca punct de conexiune prin care curg energiile conștiențiale de la o persoană la alta.

Programul existențial – Planul de acțiune pentru actuala viață intrafizică stabilit de individ înainte de naștere, împreună cu evoluționologul/evoluționoloaga lui pentru a atinge obiective evolutive posibile într-o viață.

Conștiințe extrafizice – Paracetățenii unei societăți extrafizice; o conștiință care nu mai are soma.

Reurbanizarea extrafizică – Îmbunătățirea mediilor și comunităților extrafizice bolnave și degradate cu scopul de a vindeca hologânsena zonelor intrafizice influentațe negativ de acestea.

Helper, Ajutor – Conștiință extrafizică care ajută una sau mai multe conștiințe intrafizice; binefăcător extrafizic; conștiință care practică lucid asistența multidimensională avansată. Expresii echivalente arhaice: înger păzitor, înger de lumină, ghid, mentor, spirit păzitor.

Hologânsene (holo+gân+sen+e) – Gânsene consolidate sau agregate.

Conștiință intrafizică – Personalitate umană; cetățean al unei societăți intrafizică; conștiință cu somă.

Mentalsoma (mental + soma) – Corp mental; paracorpul discernământului conștiinței.

Psihosoma (Greacă: psyche, suflet; soma, corp) -Vehicol de manifestare al conștiinței în dimensiunea extrafizică. Paracorpul emoțional al conștiinței; corpul extrafizic al conștiinței intrafizice. Termen depășit: corp astral.

Conștiință reurbanizată – Conștiință extrafizică relocată forțat dintr-o dimensiune extrafizică patologică în care a trăit secole de-a rândul, într-o dimensiune tranzitorie în care fie se pregătește pentru resomarea pe Pământ fie pentru migrația pe o altă planetă.

Gânsene – (gân + sen + e) – Unitatea practică de manifestare a conștiinței. Conform conștientologiei gândul sau ideile (gân), sentimentele sau emoțiile (sen) și energiile conștiențiale (e) sunt elemente inseparabile.