Stiinta Spiritului – Lectia 26 – Imaginea de ansamblu, de Jordan Duchnycz
21/05/2015
Întrebări şi răspunsuri cu Drunvalo Melchizedek – episodul 10
29/05/2015
Show all

Interviu luat de Judith Long lui Drunvalo Melchizedek

Interviu luat de Judith Long lui Drunvalo Melchizedek
Februarie 2015

Traducere: Nicoleta Iuga

Bună ziua tuturor! Bine aţi venit la emisiunea „Prin urechile acului”! Astăzi avem alături de noi un invitat foarte special: Drunvalo Melchizedek. Înainte de a începe interviul, vreau să vă vorbesc puţin despre el.
Drunvalo a scris 5 cărţi: „Floarea Vieţii”, vol. I şi II, „Spaţiul sacru al inimii”, „Şarpele de lumină” şi „Uroborusul mayaş” – cea mai recentă publicaţie. Aceste cărţi au fost publicate în 29 de limbi şi au ajuns în peste 120 de ţări de peste tot din lume. A apărut la televizor, pe internet, a scris articole în reviste, ziare şi cărţi peste tot din lume. Drunvalo este un călător mondial aşa că a părăsit SUA de peste 280 de ori ca să-i ajute pe oameni să înţeleagă conexiunea lor intimă cu Dumnezeu. El este prima persoană din timpurile moderne care a definit matematic şi geometric corpul de lumină uman, care în antichitate se numea Mer-Ka-Ba. Este fondatorul şcolii de facilitatori Floarea Vieţii care i-au predat munca în peste 60 de ţări. Recent a fondat Şcoala Reamintirii cu peste 300 de profesori de Trezirea Inimii Iluminate care-i predau învăţăturile peste tot în lume.
Drunvalo a obţinut o diplomă în Arte la Universitatea Berkeley din California. A mai studiat fizica şi matematica dar a renunţat cu un semenstru înainte de a-şi obţine diploma.
În prezent locuieşte în statul Arizona, în Sedona.

Judith Long (JL): Bine ai venit Drunvalo! E o adevărată plăcere pentru noi!
Drunvalo Melchizedek (DM): Judith, îţi mulţumesc că m-ai invitat!
JL: Studiez învăţăturile tale din 1999, de când am citit cartea ta „Străvechiul secret al Florii Vieţii”. Munca ta evoluează permanent. Tot timpul apare ceva nou şi interesant care îmi menţine viu interesul. Aş vrea să vorbim puţin despre asta.
DM: Şi eu. Am început să studiez matematica realităţii însăşi apoi am ajuns la geometrie sacră. Aproape 14 ani am studiat geometria sacră. Odată ce am înţeles-o şi am văzut că Universul funcţionează altfel decât ne gândim noi, au început să mă intereseze şi alte domenii. Nu se opreşte niciodată. E continuu. Asta e extraordinar!
JL: E foarte interesant. Aş vrea să vorbim despre nişte chestii generale pentru oamenii care nu te cunosc ca să-şi dea seama cum merg lucrurile. Ce se petrece acum cu adevărat pe planetă? Din media primim informaţii destul de îngrijorătoare despre viitorul rasei umane. Ce părere ai tu despre ce se petrece în prezent?
DM: Asta este o întrebare vastă. Pentru început vreau să precizez că eu văd lucrurile atât din punct de vedere ştiinţific cât şi spiritual. Scopul meu cel mai important în viaţă este să predau meditaţia. Eu văd lucrurile diferit de gândirea normală. După mine trăim vremuri foarte speciale. Suntem în timpul profeţiei mayaşe care nu s-a încheiat. Mulţi oameni cred că s-a încheiat pe 21 decembrie 2012 deoarece nu s-a întâmplat nimic. Mayaşi spun însă că nu s-a încheiat. Tot ei spun că se va incheia undeva în ianuarie 2016.
Perspectiva mayaşă asupra evenimentelor care se petrec este foarte diferită de ceea ce se prezintă în ziare. Din media şi din ziare, tocmai a început al treilea război mondial dar de fapt, el a început de foarte mult timp. E din ce în ce mai rău. Lucrurile nu arată deloc bine. Însă, la alt nivel, se petrec multe schimbări în corpul, în ADN-ul şi în mintea noastră. În esenţă, în ultimii 20-30 de ani s-au schimbat paradigmele din interiorul fiinţelor umane. Asta ne dă speranţe. Mie mi se pare că arată bine. Viaţa va merge dincolo de unde suntem acum şi vom intra într-o altă fază a ei în care nu mai suntem atraşi de violenţă şi război. Ne schimbăm. Asta speră toate religiile şi toate grupurile spirituale din lume indiferent că vorbim de budhismul tibetan, catolicism, musulmani, daoişti sau sufişti. În inimile noastre toţi vrem acelaşi lucru dar nu ştim cum să obţinem ceea ce ne dorim. Totuşi o să găsim calea. Eu cred că aşa va fi.
JL: Asta ne dă speranţe. În învăţăturile tale, pe care eu le predau şi le cunosc foarte bine, vorbim mult despre trăitul în inimă. De ce este atât de important să trăim acum în inimă şi să trecem în noua fază a vieţii, în afară de motivele evidente – mai multă iubire şi armonie pe Pământ?
DM: Nu pot să vă ofer un motiv profund. Avem nevoie de mult mai mult timp decât avem noi acum. Marea majoritate a oamenilor de peste tot din lume au uitat ceva despre ei. Se află în corpul nostru. Noi credem că creierul este cea mai importantă parte din corp. Judecăm oamenii în funcţie de diplome şi de câte informaţii cunosc. Asta e o perspectivă din care poţi privi viaţă. Mai este una, pe care am uitat-o de mult timp. La nivel planetar, ultima oară când am trăit în acea stare de fiinţare a fost acum 13.000 de ani. În interiorul inimii se află centrul Universului. Ceea ce spun eu acum, nu sunt doar cuvinte. Le pot demonstra. Ştiinţa a descoperit de curând spaţiul interior. S-au făcut multe descoperiri despre legătura dintre inimă şi creier. În interiorul inimii noastre se află un loc foarte special. E legat de câmpul magnetic şi toroidal al inimii. În inima noastră se află un spaţiu incredibil de mic dar care este conectat cu tot felul de alte asemenea spaţii din Univers. Scuză-mă puţin.
JL: Se aude un camion?
DM: E o vibraţie care nu ştiu de unde provine. Oricum, în acest spaţiu se creează. Orice apare nou în Univers vine prin acest spaţiu care se află întotdeauna într-un câmp toroidal. Poate fi vorba despre o stea, o planetă, o galaxie sau o fiinţă umană. Mereu se petrece la fel. Asta ne reamintim acum. În ecuaţia umană este foarte important să aflăm din nou cine eram acum mult timp şi să începem să ne reamintim cum să trăim aşa. Cât timp vom trăi doar din creier, vom fi în polaritate şi ne vom război unul cu celălalt. Este inevitabil.
JL: Mulţumesc. În seminarele noastre spunem că putem fi doar într-un singur loc: în creier sau în inimă. Învăţăm cum să trăim în inimă şi cum să stăm acolo din ce în ce mai mult. Mai vorbim şi de ego care este o funcţie a creierului. Te rog să ne vorbeşti puţin despre asta.
DM: În timpurile trecute în care trăiam în inimă, spiritul nostru stătea acolo. Creierul era un fel de televizor iar inima era telecomanda. Acum mult timp am păţit ceva – o catastrofă a creat o separare între inimă şi creier. Aşa trăim de vreo 13.000 de ani. Creierul a preluat controlul în locul inimii şi a creat ceea ce noi numim „ego”. Este acea parte din noi care crede că suntem separaţi de realitate şi că suntem cei mai importanţi din Univers. Mai întâi ne gândim la noi apoi la ceilalţi. Nu suntem toţi aşa; doar marea majoritate. Acum egoul este cea mai mare problemă spirituală. Când intrăm în inimă începem să vedem lucrurile altfel şi putem schimba ce am păţit acum mult timp. Putem să reparăm lucrurile; putem rearanja lucrurile în aşa fel încât creierul începe să asculte din nou de inimă şi de noi. Când acest lucru începe să se petreacă, inimă devine din ce în ce mai puternică, egou descreşte până când intrăm într-o stare în care suntem lumină pură. Este un alt mod de a trăi. Deşi multora li se pare imposibil, va veni ziua în care toţi cei care vor fi vii pe această planetă, vor trăi în inimă.
JL: Mulţumesc. Va fi o zi minunată! Aşadar nu e vorba de anihilarea egoului sau a creierului ci de a le face să lucreze împreună.
DM: Da. A fi una. Conform Institutului HeartMath de la Stanford, inima transmite mult mai multe informaţii creierului decât creierul inimii. Este centrul fiinţei noastre. Într-un fel toate acestea pot fi demonstrate. Dacă te uiţi la procesul concepţiei omului, înainte de naşterea unui copil acesta trece printr-o serie de tipare geometrice. Începe cu o sferă (ovulul) care prin mitoză se divide în două apoi în patru şi formează un tetraedru, apoi în opt şi formează un tetraedru stelat. Dezvoltarea continuă până ajunge la 512 celule când apare o formă toroidală. De aici începem să fim cine suntem cu adevărat. Masa de 512 celule continuă să se dezvolte şi devine o inimă. Există un stadiu prin care a trecut fiecare persoană de pe Pământ, în care trăiai în inimă dar nu aveai corp – nu aveai braţe, picioare, creier, etc. – ci erai doar o inimă care începea să bată.
Pentru ştiinţă era un mister total cum poate inima să bată fără creier sau inteligenţă. Dar aşa se întâmplă. Stanford a descoperit că în inimă există un creier foarte mic, de doar 46,000 de celule. Sunt celule cerebrale nu cardiace. La început eram doar o inimă iar asta demonstrează că inima este mai batrână decât creierul şi că a apărut înaintea lui. Apoi, tot corpul se formează din inimă. Creierul se mută în piept şi atunci începe comunicarea dintre ei. Tot atunci creierul începe să funcţioneze în acest mod. Fără inimă nu am avea nimic: rinichi, etc. Totul provine de acolo. Când vezi că inima se formează mai întâi înţelegi cât este de importantă.
JL: Ai spus la un moment dat că creierul era servitorul inimii. Asta mă face să mă simt minunat şi confortabil deşi ştiu că nu sunt singura. În câteva minute trebuie să facem o pauză. Mai ai ceva de spus despre inimă?
DM: Vreau să spun că noi nu uităm lucrurile astea pentru totdeauna. Ne reamintim cum ar trebui să fie. Deocamdată am uitat, dar spiritul uman găseşte întotdeauna calea de întoarcere. Am stat aşa 13.000 de ani dar cred că vom găsi calea înapoi şi vom vedea toate acestea în timpul vieţii noastre.
JL: Mulţumesc. Dacă e cineva care vrea să ştie mai multe despre aceste lucruri sau vrea să se înscrie la un seminar cu Drunvalo, puteţi accesa www.drunvalo.net sau www.theschoolofremembering.com. Acum vom lua o pauză iar când revenim vom vorbi cu Drunvalo despre Înălţare. Ne auzim imediat.

………………………………………………………………Pauză………………………………………………….

JL: Am revenit la emisiunea „Prin urechile acului” cu invitatul nostru special, Drunvalo Melchizedek. Aş vrea să vorbim puţin despre Înălţare. În seminarele de Trezirea Inimii Iluminate (ATIH), noi predăm despre înălţare. Drunvalo, vrei să ne vorbeşti despre Înălţare? Ce este Înălţarea?
DM: Înălţarea are semnificaţii diferite, în funcţie de persoană. Pot doar să vă vorbesc despre ce părere am eu despre acest subiect.
În primul rând, eu cred că fiinţele umane sunt mai bătrâne decât corpurile lor. Sunt vii dinaintea lor şi vor fi vii mult timp după ele. Noi evoluăm permanent. Atingem anumite nivele şi mergem mai departe. Asta este şi Înălţarea: ajungi la următorul nivel posibil de conştiinţă. Asta se petrece acum pe Pământ. Cele mai multe religii şi grupări religioase sunt de acord cu acest lucru.
Ne aflăm într-un moment foarte special din istorie, în care pe măsură ce lucrurile se desfăşoară, Înălţarea va deveni foarte importantă pentru fiecare. Noi ne-am concentrat pe asta şi am creat ceea ce se numeşte „Trezirea Inimii Iluminate”. Vechile metode folosite de maeştri înălţaţi de peste tot din lume – peste 5000 de oameni au folosit această metodă, dar Viaţa a descoperit şi altele ca să ajungă la o conştiinţă mai înaltă. Nu e singura metodă. Mai sunt câteva de care ştim noi, dar sunt sigur că sunt şi altele de care nu ştim. Oricum, în această metodă inima se aliniază într-un anume fel, se conectează talamusul prin vârful limbii, apoi glanda pineală, cea pituitară şi încă o glandă care se află în exteriorul corpului. Când toate acestea sunt aliniate perfect şi conectate cu inima apare o sferă de lumină în jurul capului; un halou. Cu echipamentul potrivit toate acestea pot fi fotografiate. Când intri în starea asta, în care inima este din nou conectată, respiri şi te mişti într-un anumit fel şi treci dintr-un nivel dimensional în altul. E o metodă naturală. E neobişnuită pentru Pământul de acum dar nu şi în Univers. Noi predăm acest sistem dar, în prezent, suntem pe cale să predăm unul complet nou.
JL: Tot de la tine ştim că noi am mai făcut de multe ori acest lucru. Ne-am înălţat şi am “căzut” de multe ori până acum. Acesta este şi motivul pentru care şcoala se numeşte Şcoala Reamintirii. E un proces de reamintire.
DM: De cele mai multe ori nu e vorba de a învăţa ceva nou ci pur şi simplu de a-ţi reaminti ceva ce ştii deja. Nu e greu. Pur şi simplu te deschizi pentru a înţelege.
JL: Trezirea Inimii Iluminate este o capodoperă. Mă bucur că fac parte din ea de 3 ani. Dacă cineva doreşte să participe la seminar, vizitaţi www.theschoolofremembering.com.
Drunvalo, ce se petrece cu Soarele, cu Luna, cu Pământul? Se vorbeşte foarte mult de exploziile solare, de încălzirea globală, etc. De fapt, ce se petrece?
DM: Pur şi simplu natura îşi urmează propriul curs. Exploziile şi emisiile solare provin de la aspectul patern al sistemului solar care comunică cu Mama noastră, cu Pământul. În acest moment, învăţăm foarte multe despre aceste aspecte. În prezent suntem în ciclul solar nr. 24. care din punct de vedere ştiinţific ar fi trebuit să se încheie în ianuarie 2014, dar nu s-a încheiat încă. Aşadar, învăţăm încă foarte mult despre aceste lucruri. Ceea ce ştim noi despre Soare este infim în comparaţie cu câte se pot afla. Am studiat doar 24 de cicluri solare de câte 11 ani fiecare. Soarele are vreo 5 miliarde de ani. Aşa că nu ştim mare lucru despre el. Nu ştim ce poate face şi ce nu. De exemplu, în prezent câmpul magnetic al Pământului este pe cale să inverseze polii. Chiar în timp ce vorbim, se schimbă polii magnetici. Asta are o influenţă enormă asupra lumii. Influenţa este atât de mare încât guvernele nu le lasă să vorbim despre asta deoarece repercusiunile sunt imense. Omenirea nu a mai trecut niciodată prin asta. Polii fizici s-au inversat de foarte multe ori, dar polii magnetici s-au inversat ultima oară acum 740.000 de ani. ADN-ul nostru are aproximativ 230.000 de ani. Omenirea nu a mai trecut prin asta.
E discutabil dacă ceea ce spun cei care afirmă că ştiu ce se va petrece, chiar se va întâmpla. Nu ştim. Ce se întâmplă cu noi dacă polaritatea Pământului se schimbă? Se va schimba şi polaritatea noastră? Dacă da, ce se va întâmpla cu celelalte polarităţi din corp, inclusiv cu cea sexuală? Deşi nu ştim foarte multe acest lucru se petrece acum, în timp ce stăm de vorbă. E o chestie imensă. Nu vreau să intru în toate aspectele ştiinţifice referitoare la semnificaţia şi influenţa acestor lucruri asupra noastră dar timpurile pe care le trăim şi schimbările imense prin care trecem sunt incredibile. Nouă ni se pare ceva normal. Tot sistemul solar se schimbă: 2 planete şi-au inversat deja polii, atmosfera pe Marte s-a dublat. Când am ajuns acolo, acum 10 ani, s-au făcut măsurători. De atunci atmosfera marţiană s-a dublat. Nu putem explica cum. În prezent se formează atmosferă şi în jurul Lunii deşi ea nu a existat înainte. Când am ajuns acolo prima dată, nu era nimic, iar acum ruşii spun că atmosfera Lunii e de aproximativ 6000 de km. Cum a apărut? Pot continua vreo jumătate de oră. Fiecare planetă, inclusiv Soarele se extinde într-un fel nemaivăzut până acum. Nu e normal. Nu au mai trăit niciodată 7,2 miliarde de oameni pe Pământ. Nouă ni se pare normal. Trăim timpuri extraordinare şi ar trebui să fim recunoscători că suntem în viaţă. În interiorul nostru se petrec tot felul de schimbări. În loc să ne războim unul cu celălalt ar trebui să ne iubim şi să cooperăm împreună. Totuşi asta e situaţia în prezent.
JL: De la tine am învăţat să fiu recunoscătoare pentru că sunt în viaţă acum. Ştiu că şi studenţii şi colegii mei profesori simt acelaşi lucru. Trăim nişte timpuri minunate. Cu ce putem noi contribui? Poţi vorbi puţin despre asta? Cu ce putem contribui la schimbările care se petrec acum pe planetă?
DM: Pentru început ar trebui să începeţi să înţelegeţi ce semnificaţie au toate aceste schimbări. Când începi să studiezi ce se petrece cu adevărat pe planetă îţi dai seamă, fără nici o îndoială, că se petrece ceva extraordinar. După ce vezi ce se petrece cu adevărat începi să înţelegi că e o perioadă foarte importantă. Trebuie să ne concentrăm. Nu e suficient să ne uităm la televizor, să luăm cina, etc. Viaţa normală este minunată dar trebuie să ne concentrăm pe structura internă. Trebuie să mergem în interiorul nostru ca să aflăm cine suntem cu adevărat şi ce se petrece cu adevărat. Ceea ce învăţăm în sistemul şcolar nu are nici o valoare. Nu ne spune cine suntem cu adevărat şi despre ce e vorba. Până când nu vom începe să facem toţi acest lucru – să mergem în interior – ne va fi destul de greu să rezolvăm problemele de pe Pământ.
Când intrăm în inima soluţiile pot fi puse uşor în aplicare, în câteva zile. Putem rezolva toate problemele. Avem soluţii pentru toate problemele de pe Pământ. Chiar le avem. Inclusiv la boli şi la toate celelalte probleme. Dar nu le putem implementa deoarece nu există aproape deloc cooperare, la nici un nivel.
JL: Un mod foarte uşor de a afla mai multe despre aceste lucruri, despre istoria rasei umane, de unde venim şi unde ne îndreptăm, este să citim cartea ta „Floarea Vieţii”, vol. 1 şi 2. Puteţi începe cu asta. Mai e şi cartea „Spaţiul sacru al inimii”. Ascultătorii noştri le pot comanda de pe www.drunvalo.net. Drunvalo, unde le-ai mai sugera oamenilor să caute informaţii, în afară de seminarul „Trezirea Inimii Iluminate”?
DM: Sunt câteva surse foarte vechi. 2 dintre ele vin din China: Tao Te Ching (Dàodéjīng) sau Calea Vieţii. Într-un mod foarte simplu vă prezintă concepte foarte importante despre cum să îţi trăieşti viaţa, să fii în echilibru şi în fluxul vieţii. I Ching este o carte care defineşte precis ADN-ul uman. Trei doctori au demonstrat acest lucru. Când începi să înţelegi cum stau lucrurile, cum se mişcă şi de ce, începi să simţi ce este Viaţa. Există multe căi spirituale în lume, frumoase din multe puncte de vedere. Noi avem o minte diversificată aşa că nu trebuie să alegem una. Putem vedea că există multe căi prin care te poţi întoarce la Dumnezeu. Nu contează ce cale alegi, ci doar să începi de undeva. Mergi în interior şi meditează. Ştiu că mulţi oameni cred că dacă închizi ochii nu se întâmplă nimic, dar e mult mai mult decât asta. Când înţelegi ce este, ţi-e greu să te opreşti. Pe cât de importantă este viaţa ta exterioară la fel este şi cea interioară. Apropo, cele două sunt conectate.
JL: Când medităm suntem ghidaţi spre ceea ce este perfect pentru noi ca să ne extindem, să creştem, să mergem mai departe. Îmi amintesc ca în prima mea meditaţie m-am simţit atât de liberă încât îmi venea să sar în sus. A fost foarte frumos să simt lumea interioară şi realitatea ei.
DM: Spaţiul interior este la fel de vast ca spaţiul exterior. Cele două sunt conectate. Grecii sunt cei care au spus, încă de la început: „Cum e sus aşa e şi jos/Cum e în exterior aşa e şi în interior”. Sintagmele astea sunt imense. Când începem să înţelegem cum e în interior vedem cum se reflectă în exterior. Schimbările din exterior se fac în interior şi nu invers.
JL: Mulţumesc Drunvalo. Aşa este. Vom lua o altă pauză. Alături de noi este Drunvalo Melchizedek. Când vom reveni vom vorbi despre noile sale învăţături. Rămâneţi pe fază!

………………………………………………………………Pauză………………………………………………….

JL: Am revenit la emisiunea „Prin urechile acului” cu un invitat foarte special: Drunvalo Melchizedek. Recent ai creat ceva nou. Poţi să ne vorbeşti despre asta?
DM: Bine. Mai întâi trebuie să vă spun că a fost o surpriză şi pentru mine. Nu credeam că voi vedea vreodată în viaţa mea informaţiile astea noi. Ştiu că e greu să vă imaginaţi, dar ceea ce învăţăm acum este unul din cele mai importante evenimente care s-au petrecut pe Pământ. Acum ştiinţa se dezvoltă foarte rapid din cauza computerelor şi a super-computerelor. În prezent învăţăm în 10-14 zile ceea ce am învăţat în ultimii 6000 de ani. Lucrurile se mişcă foarte repede.
Conştiinţa noastră are o traiectorie ascendentă. Acum ştiinţa începe să înţeleagă ceva extraordinar. Mult timp noi am crezut că viteza luminii este cea mai rapidă din Univers: 186.200mile/secunda. Pare foarte rapidă dar în comparaţie cu proporţiile Universului este foarte lentă. Distanţa străbătută cu viteza de 186.200 de mile pe secundă într-un an formează un an lumină. Ca să străbaţi întreg Universul, după ultimele măsurători, ai nevoie de aproximativ 14,3 miliarde de ani. Ca să vorbesc cu cineva de la celălalt capăt al Universului e nevoie de 14, 3 miliarde de ani ca să primească salutul meu şi de alte 14,3 miliarde de ani ca să-mi răspundă. Oamenii spirituali de peste tot în lume spuneau că totul este interconectat, că Universul este o fiinţă vie şi că există un singur Dumnezeu. Din punct de vedere ştiinţific nu e posibil. Viteza luminii este cea mai rapidă din Univers şi dacă există comunicare în el aşa cum există în corpul nostru atunci nu ar avea cum să funcţioneze. Aveau dreptate.
Între spiritualitate şi ştiinţă exista o prăpastie imensă. Dar prăpastia a dispărut. În 1908 un om de ştiinţă, Birkeland, a făcut o descoperire despre Pământ pe care nimeni nu o mai făcuse înainte. În prezent descoperirea lui este cunoscută sub denumirea de curenţi Birkeland. Curenţii Birkeland sunt un flux de electricitate. Mişcarea electricităţii în Univers este diferită de cea printr-un fir. Şi Tesla a lucrat la asta deşi nimeni nu şi-a dat seama. În spaţiu viteza este puţin mai mare decât prin fir. Circulă cu o viteză de cel puţin 20 de miliarde de ori mai mare. Ceea ce înainte dura 14,3 miliarde de ani ca să traverseze Universul acum ajunge în zero timp. Din punct de vedere ştiinţific călătoria durează zero timp. Acum nimic nu mai călătoreşte; pur şi simplu este deja acolo. Nu se aplică doar de la un punct A la un punct B ci şi de la un univers mai mic la unul mai mare. Se mişcă instantaneu peste tot în Existenţă. Asta schimbă absolut totul. Tot ceea ce ştiam se schimbă.
În prezent s-a descoperit că multe legi pe care le consideram adevărate, de fapt, nu sunt. De exemplu Legea lui Planck care determina ceea ce există în interiorul Soarelui s-a dovedit a fi greşită. Matematica se va schimba şi ea. Aşa vedem lumea exterioară. De exemplu, noi credem că Soarele este gazos. Mai credem şi că ştim ce temperaturi sunt acolo. Chiar credem asta. Dar s-a descoperit că matematica folosită este greşită aşa că trebuie să o refacem. Noii Sateliţi trimişi în spaţiu în noiembrie 2013 văd suprafaţă Pământului aşa cum n-am mai văzut-o niciodată. S-a observat cum o explozie solară iese din Soare, face o buclă şi se întoarce în Soare. Până acum nu am mai văzut niciodată ce se întâmplă când atinge din nou suprafaţa Soarelui. Acum am putut observa. Se văd unde transversale, cercuri concentrice – la fel ca atunci când arunci o piatră într-un lac. Soarele este lichid. În prezent ştiinţa trece printr-un proces imens de transformare.
Atunci când aceste noi informaţii ştiinţifice sunt suprapuse peste înţelegerile şi conceptele spirituale – iar cele două abordări se îmbină acum pentru prima dată în istorie – oamenii încep să înţeleagă că Universul este conectat aşa cum spiritualitatea a susţinut întotdeauna. Universul este o fiinţă vie care deja comunică. Noi nu ştim încă cum să comunicăm cu el deoarece nu suntem suficient de dezvoltaţi ca să înţelegem cum funcţionează. La asta lucrez acum: sunt să ne conectăm din nou la toată viaţa instantaneu. Chiar e posibil. La asta lucrez în prezent. Implicaţiile sunt imense. Ca să putem înţelege toate aceste lucruri trebuia să înţelegem cum bate inima. Cum reuşeşte să creeze un câmp magnetic la fiecare bătaie? E nevoie de mai mult curent electric decât ne putem imagina noi că poate genera corpul uman. Dar chiar asta face. Stanford a dovedit acest lucru. În timp ce încercam să înţelegem cum funcţionează toate aceste lucruri a început să se petreacă ceva. În acest moment cumulăm tot într-o meditaţie conştientă prin care ne putem conecta din nou cu tot Universul. Te poţi conecta cu o singură planetă sau cu tot Universul deoarece totul este interconectat.
JL: Atunci am şti tot: cum să ne rezolvăm problemele, cum să evoluăm ca rasă. Asta ar schimba totul.
DM: Nu ştiu cum vom experimenta toate acestea dar nu suntem singurii. Am lucrat strâns cu budhişti tibetani şi cu două triburi din Columbia: mamosi Kogi şi Arahuasco. Ambii fac ceva în meditaţie care face să apară acest lucru despre care vorbim. Vreo 400 de oameni fac lucru ăsta. Atunci când te conectezi cu tot Universul prin metoda asta se rupe legătura cu gravitaţia şi pluteşti deasupra Pământului. În plus, corpul tău devine bioluminiscent: străluceşti în întuneric. Eu cred că mulţi oameni de pe Pământ vor atinge această stare de conştiinţă în timpul vieţii lor.
JL: Este o stare reversibilă? Nu că ne-am dori dar putem reveni pe Pământ?
DM: Din experienţa celor 400 de oameni, ştim că atunci când se face această conexiune ea nu dispare niciodată. Odată ce ai reuşit să levitezi, vei levita întotdeauna. Încă nu ştiu ce să răspund.
JL: Implicaţiile sunt uriaşe. Am participat la unul din seminarele tale şi unele meditaţii pe care le-am făcut mi-au plăcut foarte mult. Abia-l aştept pe următorul.
DM: Începem cu un lucru foarte simplu: când întinzi mâinile şi le ridici atingi sfera aceia pe care o vedem în desenele lui Leonardo. Sfera aceia se numeşte Sfera Alfa sau Sfera lui Leonardo. Nu cred că voi reuşi să explic prea bine în această emisiune deoarece trebuie să ştiţi foarte multe înainte de a afla aceste lucruri. Intrăm într-o zonă mult prea tehnică pentru discuţia pe care o purtăm acum.
JL: Tot ce ar trebui să ştie oamenii înainte de a începe să înveţe chestiile astea noi se predă în seminarul de Trezirea Inimii Iluminate. Repet, dacă doriţi să participaţi la seminar, vizitaţi www.theschoolofremembering.com. Eu predau acest seminar şi dacă veniţi în Sedona mi-ar plăcea să-l faceţi cu mine. Puteţi să aflaţi mai multe despre mine accesând: www.drunvalo.net, The School of Remembering. Mai avem vreo trei minute până la final. Drunvalo, poţi să vorbeşti puţin despre conştiinţa Melchizedek? Ce legătură ai tu cu ea? Se leagă într-un fel de conştiinţa christică?
DM: Da. Conştiinţa Melchizedek şi conştiinţa christică sunt conectate. E una din perspectivele prin care poţi privi Realitatea, dar nu e singura. Din perspectiva noastră, primul aspect care a apărut după crearea acestui Univers a fost Conştiinţa Melchizedek. Înainte chiar nu era nimic aici. Doar potenţial. Conştiinţa Christică a apărut imediat după ce am creat ceva. După cele două au apărut, ceva ce hinduşii numesc Personalitatea Supremă a Universului. Aşa a fost la început. Această trinitate simplă continuă şi există şi în prezent. Totuşi nu prea te ajută la nimic să ştii lucrurile astea. Până la urmă contează viaţa normală trăită aici pe Pământ, în inimă. E foarte simplu. Într-un fel nu e uşor să trăieşti din inimă dar partea tehnică e destul de uşoară.
JL: E simplu să înveţi calea, cum să ajungi acolo. Partea grea e să rămâi acolo.
DM: După ce ai intrat odată acolo, tot vrei să te duci din nou. Se întâmplă foarte rar ca cineva să nu se mai întoarcă niciodată. O perioadă intri şi ieşi dar până la urmă înveţi cum să stai acolo şi cum să-ţi foloseşti creierul din inimă.
JL: Mai avem vreo două minute. Aproape am terminat. Din experienţa mea cu trăitul în inimă, deşi uneori revin în minte şi în ego, mai ales când dau peste un alt ego, după un timp îmi reamintesc că nu-mi doresc să fiu aici. Aşadar este un proces de învăţare. Ne reamintim diferenţa dintre cele două?
DM: Da.
JL: Ne simţim foarte bine în inimă.
DM: În siguranţă.
JL: Drunvalo, apreciez foarte mult că ai venit la emisiunea mea. Vreau să încurajez oamenii să viziteze site-ul www.drunvalo.net şi să citească cărţile tale: Secretul străvechi al Florii Vieţii, vol. 1 şi 2, Spaţiul Sacru al Inimii. Dacă simt să intre pe site-ul www.theschoolofremembering.com şi să participe la un seminar. În toată lumea sunt profesori minunaţi care predau cursul. Şi dacă ai noroc poate ajungi chiar la unul din seminarele lui Drunvalo. Veniţi şi în Sedona. Mulţumesc mult Drunvalo că ai venit!
DM: Şi eu îţi mulţumesc Judith, ţie şi tuturor celor care au participat.