despre Trecena lui Manik – Mâna lui Dumnezeu
17/11/2016
Ziua Globală a Unimii (1)
23/11/2016
Show all

Tom Kenyon – Ființarea în starea a cincea

Ființarea în starea a cincea

O scurtă introducere, de Tom Kenyon

Traducere: Ana Nicolai

Un concept despre starea a cincea este acela că, în calitate de ființe umane, avem capacitatea înnăscută de a fi deopotrivă conștienți de limitele timpului și spațiului perceput și de a acționa în cadrul lor, fiind în același timp conștienți de – și valorificând – stări de conștiință pline de resurse, ce transcend limitele existenței noastre întrupate,.

Există multe abordări ce pot fi folosite pentru a atinge această stare de ființare neobișnuită, iar multe din ele au fost dezbătute de diverse tradiții orientale spirituale și yoghine. Această introducere se va referi la principiile fundamentale ale abordării hathorilor în atingerea acestei stări de ființare foarte plină de resurse.

Motivul pentru care prezint această metodă este acela că, pe măsură ce lumea intră și mai adânc în stări de tranziție (adică haos), unele metode de operare vor fi foarte utile, ca mijloace de a te conecta cu omniversul din interiorul și din afara identității tale umane personale.

În această privință, sarcina fundamentală este aceea de a stabili o legătură autentică cu un anumit aspect al Sinelui (cu S mare) tău, care include – dar nu e limitat de – faptul de a fi un primat uman. În opoziție cu unele metode moștenite din tradițiile orientale, această realizare nu este însă un mijloc de a evita să te afli în timp și spațiu sau o cale de a fugi de trăirea vieții ca ființă umană.

Poate că o modalitate mai bună de a formula asta ar fi să spun – această  metodă este un mijloc de a cuprinde totalitatea existenței tale, ca ființă „spirituală” ce trăiește o viață umană. În această metodă nu există conflict între aceste două stări de ființare (infinită și finită). Dimpotrivă, cele două dihotomii se imbrică perfect în starea atotcuprinzătoare a aeth-ului (o metodă de accesare a conștienței non-duale multidimensionale). Aeth-ul e creat prin combinarea conștienței intrinseci (conștiența ta obișnuită de zi cu zi) cu starea emoțională de apreciere sau recunoștință.

Terminologie

Aethos-ul este o dimensiune mai înaltă din conștiința hathoriană, în care toate dualitățile sunt rezolvate, iar metoda aeth a fost transmisă din Aethos

Aeth este o metodă ce generează o stare de conștiință non-duală multidimensională, pe care ființele umane o pot accesa imbricând conștiența cu emoții coerente specifice. Prin însăși natura ei, această stare de conștiință este foarte conștientă, plină de pace și fericire.

Conștiența intrinsecă reprezintă conștiența ta obișnuită de zi cu zi. Este capacitatea ta de a fi conștient de tine, însemnând că poți fi conștient nu doar de senzații senzoriale, gânduri și sentimente, ci că poți fi conștient și de tine ca fiind conștient.  Acest simplu fapt de a fi conștient de tine (conștient că ești conștient) este o sămânță ce poate germina în dimensiuni vaste ale conștiinței și capacități neobișnuite, dacă acestea sunt cultivate cum se cuvine.

Aprecierea este capacitatea de a înțelege valoarea, calitatea sau importanța a ceva.

Recunoștința este sentimentul de profundă mulțumire pentru ceva, cineva sau o situație.

Cum acționează aeth

Combinarea conștienței intrinseci cu starea emoțională de apreciere sau recunoștință creeză o a treia forță care îți poate schimba și îți va schimba radical percepția – în special dacă în timp ajungi să stăpânești bine metoda. Această schimbare de percepție ar putea fi caracterizată ca o conștientizare crescută a Sinelui tău, ca fiind conștiință pură nelimitată. În plus, toate gândurile și trăirile tale interioare, precum și experiența ta din lumea exterioară (cosmosul exterior) vor fi percepute ca piesa de teatru a Minții tale.

Este important de înțeles faptul că lumea (cosmosul) exterioară există independent de tine. Dar experiența ta din lumea exterioară este o proiecție a Minții tale. Altfel spus, tu îți creezi experiența din lume, prin convingeri inconștiente întipărite – depozitul tău de impresii și obișnuințe perceptuale din trecut. O altă formă de a spune asta este o afirmație negativă: Tu nu creezi lumea (cosmosul), iar doar schimbarea mentalității tale nu va schimba realitatea lumii din afara ta. Poți însă să-ți schimbi felul în care te percepi pe tine și lumea (cosmosul), stabilind un contact autentic cu Sinele tău – sau conștiința pură nelimitată ce transcende orice fenomen lumesc – dar fiind conectat la el prin ancora întrupării tale fizice.

Scriind cu majusculă cuvântul Minte, indic faptul că avem de-a face cu un aspect al conștiinței tale care este non-local, neîngrădit de timpul și spațiul perceput și care, prin natura lui înnăscută este luminos de la sine (adică lumină) și total fericit și mulțumit, indiferent ce s-ar întâmpla pe moment în experiența ta întrupată. Atunci când reușești să intri în aeth reunind conștiența intrinsecă cu sentimentul de apreciere sau recunoștință, creezi o schimbare în percepție care îți permite să te întrezărești ca o ființă multidimensională transcendentă. Din această perspectivă unică, poți influența cu mai multă autoritate situațiile, deoarece nu te mai identifici cu ele. În schimb te identifici cu conștiința multidimensională aflată în afara constrângerilor timpului și spațiului perceput, precum și a limitelor de a fi un primat uman.

Aeth acționează prin crearea unui câmp vibrațional coerent, datorită generării sentimentului de apreciere sau recunoștință. Acest vortex vibrațional garantează faptul că te afli într-o dimensiune mai înaltă a conștiinței. Atunci când e cuplat cu simplitatea conștienței intrinseci (faptul de a fi conștient că ești conștient), dai la o parte vălul iluziei senzoriale și realizezi că experiența ta din lume (cosmos) este piesa de teatru a Minții tale transcendente.

Îți voi da imediat o metodă simplă de a intra în aeth, dar consider că mai întâi este deosebit de important să vorbesc despre câteva considerații etice, precum și despre atitudinile specifice ce-ți vor garanta că ajungi la potențialele cele mai înalte ale acestei metode.

Atitudinea inofensivă

Întrucât aeth îți dă acces direct la natura ta multidimensională, este important de înțeles faptul că îți vor crește puterile conștiinței, dacă practici metoda cu regularitate. Fără a intra în detalii, cei mai mulți dintre noi au o natură multidimensională mixtă – o parte din ea fiind elevată, iar altă parte nu atât de elevată. Dacă nu aplici o formă oarecare de constrângere etică la aptitudinile tale în creștere, ai putea face rău, neintenționat sau intenționat, altor ființe. Această constrângere etică simplă (niyama) te va apăra de această capcană: „De dragul elevării mele și a elevării întregii vieți, mă voi strădui să fiu inofensiv față de mine și de ceilalți.

Poți citi mai multe despre niyama atitudinii inofensive intrând pe secțiunea Articles/Articole de pe website (www.tomkenyon.com) și citind Siddhis Class Handout (pentru versiunea română vezi http://elenacocis.ro/suport-de-curs-pentru-atelierul-de-lucru-meditatia-siddhi-urilor/). Nu pot sublinia îndeajuns de mult, atunci când spun că e necesar să ai o formă oarecare de constrângere etică, care să te protejeze pe tine și pe ceilalți de prejudiciile ce pot rezulta din întrebuințarea inadecvată a capacităților și puterilor tale multidimensionale.

Atitudinile binevoitoare

Vei avea mai mult de câștigat de pe urma aeth-ului dacă folosești câteva atitudini binevoitoare. Și asta deoarece câmpul de vibrație generat de apreciere sau recunoștință îți activează natura înnăscută plină de compasiune – în indiferent ce măsură ar exista ea. Dacă îți întărești aspectele binevoitoare, vei atinge niveluri mai înalte de conștiință. Prin urmare, este în avantajul tău să cultivi anumite atitudini. Niyama atitudinii inofensive începe cu o înțelegere profundă și esențială a interconectivității întregii vieți: „De dragul elevării mele și a elevării întregii vieți…” Cu alte cuvinte, rădăcina niyamei atitudinii inofensive este recunoașterea faptului că ceea ce faci are influență asupra ta și a altor ființe. După cum am menționat mai devreme, consider că această constrângere etică este absolut vitală pentru orice persoană care efectuează metoda aeth sau, la drept vorbind, altă metodă de evoluție accelerată.

Ducând-o pe o treaptă mai înaltă, faptul de a avea atitudinea de intenție binevoitoare față de alte ființe va determina o dezvoltare mai rapidă a aeth-ului.

Se poate ca unele persoane să o numească bunătate plină de iubire, dar aici vreau să descriu o linie fină de demarcație. Deși intenția binevoitoare se poate manifesta cel mai adesea ca bunătate plină de iubire, în unele situații ea poate părea mai degrabă iubire dură. Spre exemplu, dacă ești părinte și copilul tău iese fugind pe stradă fără să se uite în jur, e posibil să-i atragi atenția într-o manieră foarte intensă. În această situație, vei căuta să întipărești în memoria copilului ideea că este periculos să alerge fără să privească în jur. Cineva care îți observă interacțiunea ar putea judeca maniera ta de a te ocupa de  situație ca fiind prea aspră. Dar în funcție de natura copilului, sublinierea acelei idei ar putea necesita o intervenție foarte aspră. Ca un alt exemplu, e posibil să fie necesar să mobilizezi la prezență un membru de familie, un prieten sau asociat, într-un mod foarte intens, pentru că ți-a încălcat granițele sau te-a nedreptățit într-un fel. Ca în cazul tuturor lucrurilor, interacțiunile dintre ființe (oameni și altele) depind de observator.

Pe lângă faptul de a avea o intenție binevoitoare față de alte ființe, atitudinile de mai jos îți vor accelera deprinderea aeth-ului și vor face accesibile potențialele ei vaste de a te conecta cu tărâmurile de ființare din dimensiunile mai înalte:

Bunătate plină de iubire față de tine și de ceilalți
Compasiune față de suferința altora
Compasiune pentru tine, atunci când tu suferi
Cultivarea aprecierii pentru cele mai mărunte lucruri din viața ta
Recunoștință pentru ocazia rară, ca ființă umană, de a-ți cunoaște natura transcendentă

Continuând să lucrezi cu aeth, vor deveni evidente de la sine și alte atitudini binevoitoare care accelerează evoluția, în timp ce traversezi diferitele stadii ale realizării de sine superioare. Dar cultivarea atitudinilor menționate mai devreme îți va oferi un start bun și puternic.

O metodă simplă de intrare în aeth

Devino conștient de tine ca fiind conștient. Aceasta este conștiența ta intrinsecă înnăscută, conștiența ta obișnuită de fiecare zi. Nu încerca să o faci să fie mai complicată decât este. Din această sămânță simplă – conștiență ce este conștientă de ea însăși – înaintea ta se vor deschide dimensiuni vaste ale conștiinței,  atunci când o cuplezi cu sentimente de apreciere sau recunoștință.

Odată ce ai devenit conștient de conștiența ta intrinsecă, evocă sentimentul de apreciere sau recunoștință. Menține-le în minte (conștiența intrinsecă și aprecierea sau recunoștința) și observă modificările ce apar în conștiință. Pe măsură ce vei lucra în mod regulat cu aeth, aceste schimbări din conștiența conștientă vor avea o natură mai profundă și multidimensională.

În stadiile de început e posibil să menții reunite aceste stări mentale/emoționale doar câteva momente. Și de fapt asta e tot ce e necesar.

Apoi, pe parcursul zilei, intră iar în aeth cât de des poți. Este mai bine să exersezi de mai multe ori pe durata zilei, în sesiuni scurte și mici ce durează câteva clipe, decât să încerci să faci din ea o sesiune lungă de meditație.

Dacă vrei să faci experimente cu metoda pe perioade mai lungi de timp, ascultă Aetherium, pe care îl poți găsi la secțiunea Listening/Ascultare de pe website (www.tomkenyon.com), gratuit, pentru uz personal.

Intrarea în aeth în timp ce asculți Aetherium poate fi o experiență profund hrănitoare și beatifică, dar este bine și foarte important să intri în aeth de mai multe ori pe durata zilei, în mijlocul activităților tale de zi cu zi. Scopul este acela de a-ți antrena creierul/mintea să intre în această stare foarte coerentă și plină de posibilități în mijlocul  dualității și a situațiilor conflictuale ce apar adesea în timpul vieții întrupate – în special în timpul nodurilor de haos.

Un motiv pentru a învăța să intri imediat în aeth este acela de a putea intra în stări de conștiință nelimitată și foarte pline de posibilități, atunci când te confrunți cu greutăți neașteptate. Prin greutăți vreau să spun gânduri, sentimente și/sau situații tulburătoare.

Pe măsură ce lumea intră mai adânc în stările ei de tranziție (adică noduri de haos), e posibil să întâlnești un număr crescând de OND-uri (Oportunități Nenorocite de Dezvoltare/FGOs/Fucking Growth Opportunities). Dacă deja ți-ai antrenat sau ești pe cale de a-ți antrena mintea/creierul să intre în aeth după plac, oricând și oriunde, vei fi mai bine pregătit să faci față OND-urilor în moduri mai creative. Și vei pregăti calea pentru o tranziție personală mai bună și plăcută, atunci când vei părăsi acest plan de existență.

În final, te îndemn cu tărie să-ți păstrezi la îndemână un simț al umorului dezvoltat, prin cultivarea aptitudinii de a râde de tine.

Notă de copyright:

Această introducere e protejată de drepturile internaționale de autor. Prin prezenta, autorul (Tom Kenyon) îți acordă dreptul de a împărtăși altor persoane această introducere, atât timp cât nu o modifici în niciun fel, nu ceri bani pentru ea și incluzi prezenta notă de copyright. Dacă nu ai integritatea de a păstra natura pură a acestui dar ce le-a fost oferit din Aethos celor din această lume a dualității, autorul își retrage prin aceasta permisiunea.

Traducere: Ana Nicolai